Doğru Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

beden ölçüsü nasıl alınır

Doğru Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kıyafette beden ölçüleri, kişilerin hem konforu hem de estetik bir görünüme sahip olabilmeleri açısından en önemli kriterlerin başında yer almaktadır. Bu nedenle her insanın beden ölçülerini ve kendisi için en uygun olan bedeni bilmesi gerekmektedir. Bunun için mezurayla vücut ölçüsü alınması yeterli olmaktadır.

Vücut ölçüsü almak için belirlenen bölgenin başlangıç noktasından itibaren bir daire oluşturulması gerekmektedir. Mezura yeniden başlangıç noktasına geldiğinde o bölgenin ölçüsü ortaya çıkacaktır. Ardından ürünlerin beden tablosu bilgilerine bakarak doğru beden seçiminin yapılması mümkün olacaktır.

Vücut Ölçüleri Nasıl Alınır?

Vücut ölçüsü almak için en pratik yöntem, her zaman için bir mezuranın kullanılmasıdır. Çünkü birçok giyim ürünü, beden tablolarında santimetre bilgilerine yer vermektedir. Bu sayede kişiler, deneme imkanı olmayan ürünlerde dahi doğru beden seçimini yapabilme imkanına sahip olmaktadır.

Vücut ölçüsü alırken bedenin dik bir pozisyonda tutulması gerekmektedir. Aynı zamanda bölgedeki kasların çok sıkılmaması ya da çok gevşek bırakılmaması da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır. Bu sayede vücudun doğal duruşuna en uygun olan ölçülerin elde edilmesi mümkün hale gelmektedir.

Bacak Boyu Nasıl Ölçülür? Nereden Ölçülür?

Bacak uzunluğu ölçümü yaparken başlangıç noktası her zaman için leğen kemiklerinin alt noktası olmalıdır. Bu hat, bilek kemiğine kadar takip edilmelidir. Bu sayede kişilerin bacak boylarını doğru şekilde öğrenmeleri mümkün olmaktadır. Ancak kişilerin tek başına ölçüm yapmaları zorlayıcı olabilmektedir. Bu nedenle bacakların önce diz kapağı üstü, ardından diz kapağı altı olmak üzere iki parça halinde ölçülmesi ve her iki sonucun toplanması da yaygın şekilde uygulanan yöntemler arasında yer almaktadır.

Kalça Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kalça ölçüsü, iç çamaşırı başta olmak üzere birçok giyim ürününde belirleyici unsur olarak kabul edilmektedir. Bu bölgenin doğru şekilde ölçülebilmesi için öncelikle kalçanın en geniş noktası belirlenmelidir. Ardından bu hat üzerinde mezura ile bir daire oluşturularak ölçüm sonucu öğrenilebilmektedir. Kalça ölçüsü alırken poponun çok sıkılmaması ya da gevşek bırakılmaması gerekmektedir. Aynı zamanda vücut dik bir pozisyonda tutulmalıdır.

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bel ölçüsü almak için en ideal nokta, leğen kemiği ve son kaburga kemiği arasında kalan alanın tam orta noktasıdır. Ancak bu noktanın belirlenmesinde zorluk çeken kişiler, göbek deliği hizasının biraz üzerinden ölçüm yapabilmektedir. Mezuranın belirlenen hat üzerinde tam tur sarılması sonucunda kişiler bel ölçülerini kolayca öğrenebilmektedir. Bel ölçüsü alınırken vücudun rahat bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Aynı zamanda düz ve sert bir zemin üzerinde durulması da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır.

Göğüs Ölçüsü Nasıl Alınır?

İç giyim ürünlerinde oldukça önemli bir ölçüt olan göğüs genişliği, diğer bölgelerde olduğu gibi mezura ile ölçülebilmektedir. Bunun için göğüslerin en sivri olan bölgesi üzerinden bir hat oluşturulması ve göğüs kafesi çevresinin mezura ile tam bir tur olacak şekilde sarılması gerekmektedir. Çok sarkık olmayan göğüslerde en ideal ölçüm noktası, meme ucu olarak belirlenmiştir. Ancak göğüslerin sarkmış olması halinde bu bilgi yanıltıcı olabilmektedir. Bu nedenle en ileride görünen nokta üzerinden ölçüm yapılmalıdır.

Vücut Ölçülerini Doğru Almak Neden Önemlidir?

Vücut ölçülerinin doğru alınması, beden seçimi yaparken en ideal tercihlerin yapılmasında etkili olmaktadır. Bu sayede kişiler, kıyafet ve iç giyim ürünlerinde en konforlu kullanım imkanına sahip olmaktadır. Özellikle iç çamaşırlarının çok sıkı ya da geniş olması sonucunda ortaya çıkan sağlık sorunlarının önlenebilmesi açısından doğru beden seçimi yapmak büyük bir önem taşımaktadır.

Doğru vücut ölçülerine uygun kıyafetlerin tercih edilmesi, kişilerin vücut yapılarına en uygun olan seçimleri yapmalarına imkan tanımaktadır. Bu sayede kişiler, giydikleri ürünler ile en estetik duruşa sahip olabilmektedir. Bu durum, kişilerin özgüvenlerinin artması açısından önemli bir unsur olarak kabul edilmektedir

Etiketler: beden ölçüsü nasıl alınır, beden ölçüsü alma, beden ölçüsü öğrenme, beden ölçüsü bulma, beden ölçüsü
Mayıs 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı