Kadın & Erkek İç Çamaşırları Yıkanma Derecesi Kaçtır?

iç çamaşırı kaç derecede yıkanır

Temizliğin bir parçası olan çamaşır yıkama, üstüne çok fazla düşünülmese de aslında oldukça önemli bir konudur. Özellikle de alt çamaşırların tam olarak temizlenmemesi birçok enfeksiyonu beraberinde getirebilir. Bu sebeple de bilhassa kadınların ve çocukların giydiği çamaşırların iyice temizlenmesi, uygun sıcaklıkta yıkanması gerekmektedir. Peki, ama iç çamaşırı kaç derecede yıkanır diye merak ediyor olabilirsiniz. Genelde sabit olarak 90 derece diye bilinse de çamaşırınızın rengine ve kumaşına göre bu değişmektedir.

SÜTYENLER KAÇ DERECEDE YIKANIR?

Sütyen kalıbı ve modeli yıkamada son derece önemlidir. Desteksiz, balensiz ve kapsız sutyenleri rahatça yüksek derecelerde yıkayabilirsiniz. Renkli sutyenler için en uygun yıkama sıcaklığı 40 derece iken; beyaz sutyenler için 60 derece yeterlidir. 90 derece sıcaklık lastiklere zarar verdiği için sütyenlerinizin işlevini yitirmesine sebep olabilir. Balenleri sütyenlerin ise sütyen topu kullanılarak yıkanması daha uygun olacaktır. Çamaşır makinelerinin balenlere zarar verdiği bilinmektedir. Tamamen silikon olan sütyenler ise makinada yıkanmaz. Yalnızca elinizde nemli bir bezle silerek temizlenmesi gerekmektedir.

KÜLOTLAR KAÇ DERECEDE YIKANIR?

Külotların düzgün temizlenmesi birçok hastalıktan korunmak için son derece önemlidir. Bu yüzdenden de külot satın alırken beyaz renkteki modelleri tercih etmeniz kirleri daha kolay fark etmenizi sağlar. Dolayısıyla çamaşırın tam olarak temizlenip temizlenmediğinden de emin olabilirsiniz. Lastiksiz ve beyaz külotlar 90 derece sıcaklıkta yıkanır. Sonrasında da ütülenen çamaşırlar oldukça hijyenik bir şekilde kullanılabilir. Lastik olan külotlar 60 dereceden yüksek sıcaklıklarda yıkanmamalıdır. Renkli külotlar için ise 40 derece yeterlidir. Aynı sıcaklıklar benzer özellikteki atletler için de geçerlidir.

DANTELLİ İÇ ÇAMAŞIRI KAÇ DERECEDE YIKANIR?

Daha çok detay barındıran iç çamaşırı yıkanırken daha fazla dikkatli olunması gerekir. Taş, boncuk, dantel, baskı gibi detayları sahip çamaşırlar sıcaklığa ve çamaşır makinesinin uyguladığı basınca daha toleranssızdır. Dolayısı ile çamaşırlarınız kolayca yıpranıp zarar görebilir. Genelde bu tarz çamaşırlar beyaz renkteyse 90 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yıkamak gibi bir hataya düşülür. Ancak beyaz bile olsa dantelli çamaşırlar maksimum 30 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca filtre kullanmadan yıkamak taşların düşmesine ve dantellerin yırtılmasına yol açabilir. Bu yüzden de çamaşır filtresi ile yıkamak daha mantıklı olacaktır.

Etiketler: .
Haziran 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı