Kışın Üşümemek İçin Nasıl Giyinmeli?

kisin-nasil-giyinmeli

Soğuk hava koşullarına karşı üşümemek ve bu tarihlerde soğukla başa çıkabilmek adına herkes kalın kıyafetler giymeyi tercih etmektedir. Fakat, bu kıyafetlerin seçiminde doğru tercihler yapılmalıdır. Kıyafetlerin asıl amacının üşütmemek olduğu bilinse de doğru kullanım koşullarının farkında olmak ve buna göre giyinmek oldukça önemlidir.

Kış aylarında soğuğa karşı kalın kıyafetler giyilmesinin en temel sebebi üşümemektedir. Fakat bu amaç içerisinde tercih edilen kıyafetler, yalıtım açısından belli başlı özellikleri beraberinde getirmektedir. Soğuğu engellemesi için tercih edilen kıyafetler, oldukça kalın bir yapıda oldukları takdirde vücut içerisinde ölü havayı hapsetmektedir. Bu sonuçla vücudun alması gereken temiz hava engellemiş olur.

Ölü hava, doğal olarak temiz havaya nazaran daha sıcak bir yapıya sahiptir. Bunun asıl sebebiyle, kalın kıyafet ve vücut arasına sıkışmış olan havanın, hiçbir yere gidemediği için bir süre sonra kendi kendine ısınmasından ortaya çıkmaktadır. Bir diğer deyişle, kalın kıyafet kullanmak sıcağı beraberinde getirmektedir. Zira, kıyafetin kalınlığı, hapsedilmiş ölü havanın ısısını belirlemektedir. Fakat, vücudu sıcak tutan kıyafetler değil, ölü havadır. Bunun nedeniyse, kullanılan kalın kıyafetin yalıtım oranının fazla olmasıdır.

Kışın üşümemek için nasıl giyinmeli? sorusunun en temel cevabı katmanlama prensibidir. Bu prensibi temel olarak tanımlamak gerekirse: ölü havanın yalıtım yoluyla içeride tutulmasıdır. Ne kadar kalın giyinilirse ölü hava o kadar muhafaza edilecektir. Böylelikle ısı katsayısı vücut üzerinde artacaktır. Isıyı hapsetme görevi gören kıyafetler, gerekli olandan daha fazla kalın bir şekilde kullanıldığı takdirde ölü havanın daha fazla etki etmesine yol açmaktadır. Böylelikle soğuk havalarda bile terleme etkisi ortaya çıkabilmektedir.

Kışın üşümemek için birçok kıyafet tercih edilebilmektedir. Bunların başında da şüphesiz; mont, ceket ya da kaban gelmektedir. Üst vücut ısısını korumak ve soğuktan kaçınmak adına birincil ısı koruma ekipmanlarından olan bu ürünler, kalın yapıları sayesinde bu görevi doğru bir şekilde yerine getirmektedir. Piyasada birçok üst vücut koruma ürünü bulunmaktadır. Bunlar da birbirinden farklı türlerde ve kumaşlarda yapılabilmektedir. Değişik hava koşullarına entegre olabilecek şekilde üretilen bu ürünlerin doğru tercih edilmesi çok önemlidir.

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte sert ve soğuk esen rüzgarla birlikte birçok insan baş ağrısı şikâyeti çekmektedir. Bu ağrının gerçekleşmesindeki asıl sebep kafa ve kulak bölgesindeki soğuk etkisinin artmasıdır. Bu bölgelerin soğuk günlerde sıcak tutulması çok önemlidir. Bu sebeple, bere gibi koruyucu ürünlerin kullanılması oldukça önemlidir. Bu alanda yünden yapılma berelerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Soğuk havalarda üşümemek adına tercih edilmesi gereken şeylerden biri de kalın ya da kışlık ayakkabılardır. Yaz aylarında terlememek adına ve rahatlığı sebebiyle sıklıkla kullanılan spor ya da günlük ayakkabılar, kış günlerinde tercih edilmemelidir. Bunun birincil sebebi soğuğu engellemek olsa da bir diğer nedeni de olası düşme problemlerinden kaçınmaktır. Zira, kışlık ayakkabılar, yağmurlu ya da karlı günlerde daha sağlam bir tutuş sağlanması amacıyla özel tabanlar kullanılarak üretilmektedir.

Kış Sezonuna Uygun İç Giyim Önerileri

Dış giyim ürünlerinin kalın olması, ayakkabıların mevsime adapte bir şekilde tercih edilmesi ne kadar önemli olsa da iç giyim ürünlerinin de doğru bir şekilde seçilmesi önemlidir. Kış günlerinde soğuktan korunmak adına mutlaka pamuklu ve yünlü kıyafetler seçilmelidir. Yaz günlerinde terletecek ama kış aylarında sıcak tutacak olan bu kumaş türleri, soğuğu geçirmemeleriyle bilinmektedir. Bunların yanı sıra; kadife, muline, serj ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar da tercih edilebilmektedir.

  • Kış sezonu iç giyim önerilerinin başında şüphesiz pamuklu ya da ünlü ürünler çekmektedir. Bunlarla birlikte kış aylarında mutlaka bu ürünlerden yapılma fanila gibi kıyafetlerin giyilmesi tercih edilmelidir.
  • İç giyim ürünlerinin kış aylarında mutlaka pamuklu olmasına özen gösterilmelidir. Nemi emmesiyle bilinen pamuk, soğuk günlerde üşüme katsayısını daha da düşürmektedir.
  • Kışın üşütmeyen iç giyim denildiğinde çorap tercihine de dikkat edilmelidir. Kullanılan ayakkabıların bu dönemlerde kalın olması soğuğu tamamıyla engelledikleri anlamına gelmemektedir. Bu sebeple kalın çorapların tercih edilmesi oldukça önemlidir. Bu aşamada yünlü ya da pamuklu çoraplar tercih edilmelidir.

Kışın Üşümemek İçin İç Giyim Nasıl Olmalı?

Kışın üşümemek adına belirli giyim koşullarına dikkat etmek gerekmektedir. Yaz aylarında kullanılan rahat ve esnek kıyafetlerin gardıroba kaldırılmasının ardından ortaya çıkan kalın kıyafetlerin, hava koşullarına göre tercih edilip giyilmesi gerekmektedir. Bu koşul iç giyim kıyafetleri için de aynı niteliği taşımaktadır. Zira, yaz aylarında kullanılan iç giyim kıyafetleriyle kış mevsiminde tercih edilenler farklı olmalıdır. Bunun temel sebebi vücut ısısıdır.

Kış günlerinde sıcak havanın içeride tutulması için kalın kıyafetler tercih edilmesi gerekmektedir. Fakat bu sırada içeride bulunan hava gidecek bir yer bulamayacağı için vücuda yapışma eğilimi göstermektedir. Bu durumun ardından vücudun en hareketli bölgelerinden olan kasık yanları ve kalça dışında nem oranı artabilmektedir. Bu nemi emmesi ve daha rahat hissettirebilmesi adına pamuklu iç giyim ürünleri tercih edilmelidir. Pamuk, kışlık iç giyim kumaşı olarak da bilinmektedir. Aynı şekilde fanila gibi kıyafetlerin de bu amaçla ve aynı kumaşlarla kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kışlık İç Giyim Kumaşı Nasıl Olmalı?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kalın kıyafetler ortaya çıkmaktadır. Yapı olarak birçoğu birbirine benzese de soğuğu uzaklaştırmak ve sıcak bir hissiyat oluşturmak adına piyasada birçok kumaş çeşidi bulunmaktadır. Fakat bu kumaşlar arasında en verimli işlev gösteren ve aynı zamanda vücut sağlığı açısında da herhangi bir sorun teşkil etmeyen pamuk başı çekmektedir. Bu kumaş çeşidinden üretilen kışlık iç giyim ürünleri, en kaliteli olanlar arasında gösterilmektedir.

Etiketler: kışın iç giyim önerileri
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı