Sutyen Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir

sutyen-askisi-pratik-yikama

Sütyen Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kadınların günlük hayatta hemen her gün kullandıkları sütyenler, doğrudan cilt ile temas ettikleri için sık yıkanması gereken ürünler arasında yer almaktadır. Sütyenlerin kullanım ömrünü de uzatan yıkama işlemlerinde belli başlı kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle nasıl yıkandıkları konusu, bu işlemin en kritik süreçlerinden biridir.

Sütyen yıkarken dikkat edilmesi gereken noktalar, titizlikle gerçekleştirilmezse kişide zamanla hijyen problemleri ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra örneğin sütyenin diğer giysilerle birlikte çamaşır makinesinde yıkanması da ürünün malzemesine zarar verebilmektedir. Sütyenin sahip olduğu kalıplar ve içerisindeki dolgular, çamaşır makinesinde yıkandıkları zaman bozulabilmektedir. Makineler yüksek devirle çalıştıkları için sütyenlerin tellerinden süngerlerine kadar birçok noktasında bozulma görülebilmektedir. Bu veya benzer durumlarla karşı karşıya kalmamak için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Sütyenler, diğer giysilerden ziyade daha özenli bir şekilde temizlenmesi gereken çamaşırlar arasında yer almaktadır.

 

Sütyen Zarar Görmeden Nasıl Yıkanır?

Sütyen yıkama işlemleri iki farklı yolla yapılabilmektedir. Elde veya makinede yıkama olarak sıralanan bu işlemlerde temel amaç pratik ve hijyenik şekilde sütyeni günlük kullanıma hazır hale getirmektir. Sütyenin zarar görmeden yıkanması için özellikle elde temizlenecekse sıcak su kullanılması gerekmektedir. Aşırı sıcak su kullanıldığında sütyenin temel malzemelerinden olan süngerin yapısı kısa bir süre sonra dağılabilmektedir. Buna karşın sütyen yıkama işleminin çok soğuk su ile yapılması da temizliğin eksik şekilde tamamlanmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle en ideal yıkama işleminin ılık su olduğu konusu uzmanlar tarafından da ifade edilmektedir.

 

Elde sütyen yıkarken kullanılan temizleme ürünlerinin de önemi son derece yüksektir. Normal çamaşır deterjanlarının yerine şampuan ya da doğal sabunların kullanımı sütyen temizliği sırasında tercih edilmelidir. Aynı zamanda şampuan veya doğal sabunla sütyen yıkarken, ürüne çok bastırmadan yumuşak hareketlerle silinmesi tavsiye edilmektedir. Sütyenlerin yıkama sonrasında zarar görmemesi için bu işlemlerin gerçekleştirildiği süreçler de önem arz etmektedir. Bu nedenle sütyenlerin ortalama iki üç kez giyildikten sonra yıkanması tavsiye edilmektedir.

Çamaşır Makinesinde Sütyen Yıkanır Mı?

İç çamaşırı denildiği zaman akla ilk gelen ürünlerden biri olan sütyenlerin, bakteri üretmemesi açısından belirli aralıklarla mutlaka yıkanması gerekmektedir. Yıkama işlerini elde yapmanın aksine çok daha pratik bir yol olan çamaşır makineleri, sütyen temizliği için en ideal seçeneklerden biri olarak kabul görmektedir. Kullanım ömrünü de uzatan makinede yıkama işlemlerinde yine de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. İpek ya da dantel kumaşlardan yapılan sütyenler, makinede yıkandıkları zaman deforme olabilmektedir. Bu nedenle bu tarz sütyenlerin elde yıkanması tavsiye edilmektedir.

 

Çamaşır makinesinde sütyen yıkanacağı zaman bu ürünlerin kesinlikle diğer kıyafetlerle birlikte atılmaması önerilmektedir. Eğer birlikte atılacaksa da mutlaka sütyen yıkama topu gibi ürünler tercih edilmelidir. Sütyen yıkama topları, çamaşırların diğer giysilerle karışarak yapılarındaki bozulmaların önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. Toplamda iki parçadan oluşan topların ortasına koyulan sütyenler, kapağın kapatılarak makineye atılması ile birlikte yıkanabilmektedir. Kullanımı oldukça basit olan sütyen yıkama topları, ergonomik tasarımları ve bütçe dostu fiyatı ile herkes tarafından kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Sütyen Yıkama Topu Yerine Ne Kullanılabilir?

Sütyen yıkama topu, sağladığı avantajlarla birlikte kadınlar tarafından oldukça fazla tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Peki sütyen yıkama topu yerine farklı olarak ne kullanılabilir? Bu sorunun cevabı olarak en çok kullanılan bir diğer ürün olan sütyen temizliği fileleri gösterilebilmektedir. Tıpkı yıkama topunda olduğu gibi aynı amaca yönelik hizmet sunan filelerde sütyenler kopçalarından bağlanarak ürünün içerisine yerleştirilmektedir. Ancak fileyle sütyen yıkama sırasında makineye beraberinde havlu veya yorgan gibi ağır ürünlerin atılmaması gerekmektedir. Sütyen yıkama topuyla aynı etki gösteren fileler, toplara göre daha ekonomik olmaktadır. Üstelik kullanım ömrü bakımından da hatırı sayılır bir zaman zarfı sunan fileler, sütyenlerin yapısını koruyarak deforme olmalarını büyük ölçüde engelleyebilmektedir.

Sütyen Elde Yıkanır Mı?

Sütyen temizliği, elde yapılan yıkamalar ile gerçekleştirilebilmektedir. Makinede yıkamaya göre daha zahmetli olan bu işlemlerde kimyasal deterjanların yerine daha doğal içerikli temizleyiciler tercih edilmelidir. Aksine kimyasal deterjanların kullanıldığında sütyenin ömürlerinin daha da kısalacağı düşünülmektedir. Elde sütyen yıkama safhasında kullanılan suyun ılık olmasına dikkat edilmelidir. Eli yakmayacak derecede ılık olan su, kaynar vaziyette kullanıldığı zaman hem kişiye zarar verecek hem de sütyenin yapısının bozulmasına yardımcı olacaktır.

 

Sütyeni ılık suda yıkamadan önce bir süre şampuanlı suda bekletmek, temizlik sürecini detaylandırabilen diğer işlemler arasında gösterilmektedir. Ekstra temizlik isteyenlerin sık kullandığı bu yöntem, bazı sütyen modelleri için geçerli olmamaktadır. Örneğin dantelli modeller fazla suda bekletildiği zaman kolaylıkla deforme olabilmektedir. Sütyeni elde yıkarken bulaşık süngerinin sert olmayan tarafı kullanılabilmektedir. Bu sayede sütyen dokusuna zarar vermeden kalıcı bir temizlik sağlanabilmektedir

Etiketler: sutyen yikama
Ekim 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı