Beyaz İç Çamaşırlarını Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Beyaz iç çamaşırı nasıl beyazlatılır?

Vücudunuza doğrudan temas eden çamaşırlarınız ne kadar özenerek kullansanız da zaman içerisinde solar. Kar beyazı olarak aldığınız beyaz iç çamaşırı ter, kir, toz, akıntı gibi faktörlerle sararır ya da grileşir. Sonrasında bu çamaşırları artık ince gömleklerinizle ya da açık renk pantolonlarınızla dahi giyemez hale gelirsiniz. Aslında beyaz iç çamaşırlarını beyazlatmak ve ilk günkü gibi kullanmaya devam etmek mümkündür. Üstelik bunun için sert kimyasallar kullanmanıza da gerek yok.

 

İç Çamaşırı Yıkamak İçin Tüyolar

Beyazlatma yöntemlerine geçmeden önce çamaşırlarınızı kullanma ve yıkama ile ilgili unsurlara dikkat ederseniz çamaşırlarınızın gelecekte renklerinin solmasını engelleyebilirsiniz. Beyaz çamaşırlar renksiz kumaşlara sahiptir. Bu yüzden de renkli bir kıyafet ile yıkanmaları durumunda onun rengini almaları çok kolaydır. Bu yüzden beyaz çamaşırlarınızı daima kendi renkleri ile bir arada yıkamalısınız.

Çamaşır makinesini çok fazla doldurmak içindeki kıyafetlerin rengini koyulaştırır. Bu yüzden beyaz çamaşırların rengini korumak istiyorsanız makineyi tam kapasite doldurmadan çalıştırmalısınız. Kurutucu kullanarak çamaşırları kurutmak da yine renkleri soldurur. Bu yüzden yıkama sonrasında çamaşırların güneş ışığında kendiliğinden kurumasına izin verilmelidir.

Çamaşır suyu beyaz renkli tekstil ürünlerini temizlemek için kullanılsa da fazla kullanıldığında kumaşı yıpratır. Bu yüzden de çamaşır suyu kullanımında aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Özellikle de çamaşırlarla birlikte beyaz kazak, keten pantolon gibi giysiler de yıkayacaksanız çamaşır suyunu hiç eklemeyin.

 

Beyaz İç Çamaşırı Beyazlatmak İçin Yöntemler

Limonun leke açıcı özelliği sayesinde fayans ve yerlerde olduğu çamaşırlarda da beyazlık elde etmek kolaydır. Renginin daha beyaz olmasını istediğiniz çamaşırınızı sıcak suyun içine atın ve suya yarım limonun suyunu sıkarak ekleyin. Bu şekilde bir saat bekleyen iç çamaşır ürününün rengi açılacaktır.

Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz. Sirke de limon suyuna benzer bir şekilde iç giyim ürününün üstündeki sarımsı, grimsi rengi alır ve çamaşırın parlamasını sağlar. Ayrıca çamaşırınıza bir leke bulaşması durumunda acil müdahale yöntemi olarak da sirke kullanabilirsiniz. Beyaz iç çamaşırı üzerindeki lekeye dökülen sirke, kirin hemen çıkmasını sağlar.

Daha zorlu lekelerde çamaşırı gece boyunca sirkeli suda bekletebilirsiniz. Sonrasında normal bir şekilde makinede yıkamanız yeterli olacaktır.

Etiketler: .
Haziran 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı