Büstiyer Nedir? Nasıl Kullanılır? Tüm Tüyolar

bustiyer-kullanimi

Büstiyer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Moda dünyasına farklılık katan giyim ürünlerinden biri olan büstiyer, ceket ya da abiye gibi kıyafetlerin altına giyilen oldukça şık giysiler olarak tanımlanabilmektedir. Peki büstiyer nedir? Nasıl kullanılır? Genellikle işlemeli kumaştan yapılırken askılı veya askısız şekilde olabilmektedir. Sütyen olarak kullanılabilir olmasının yanı sıra korse olarak da işlevini tamamlamaktadır. Günlük kullanım için çok uygun olmasa da özel günlerin vazgeçilmez giysilerinden biri olarak tercih edilmektedir. Özellikle düğünler, davetler veya organizasyonlar kullanımı için ideal yerler arasında gösterilmektedir.

Büstiyerler, genel manada iç çamaşırı olarak giyilmektedir. Temelde sütyenin yapmış olduğu işlevi de üstlenmektedir. Vücuda nazikçe şekil verebilmesi amacıyla tasarlanmaktadır. Vücudun orta kısmını yukarı doğru sıkan bu giysiler, böylece göğüslerin daha dolgun gözükmesine yardımcı olmaktadır.

 

Genellikle ipek, pamuk veya naylon kumaşlardan yapılan büstiyerler ceket ya da rahat görünümlü bir üstün içerisine giyilebilmektedir. Kombinlerin eşsiz bir tamamlayıcısı olurken bazı durumlarda korse işlevi olmadan da kullanılabilmektedir. Özellikle spor yapanlar tarafından tercih edilen bu modeller, vücuda baskı uygulamadan rahat bir kullanım deneyimi sunmaktadır. Bel bölgesini ince gösteren büstiyerler, günümüzde uzun gömlekler veya yüksek bel pantolonlarla tercih edilmektedir.

 

Büstiyer Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Büstiyerler tek başına giyilebildiği gibi farklı kıyafetler ile birlikte de kombinlenebilmektedir. Büstiyer kombinleri, son zamanlarda iyiden iyiye moda olmaya başlasa da yıllardır pek çok kadın tarafından tercih edilmektedir. Bazen transparan, bazen ise günlük ya da spor kombinlerinde sık sık kendisine yer bulan bu ürünler, kişinin zevkine göre farklı kıyafetlerle uyum içerisinde kullanılabilmektedir.

 

Sütyenlere nazaran daha kolay bir kullanım sunduğu için tercih edilen bu giysiler ceketlerin, gömleklerin veya hırkaların içerisinde görsel açıdan etkileyici bir unsur olarak öne çıkabilmektedir. Etek, şort veya buna benzer ürünlerle kombinlenebilen büstiyerler kendi içerisinde farklı tarzlara ayrılabilmektedir. Bu kapsamda dantelli büstiyerlerin yanı sıra fırfırlı modeller de tercih edilebilmektedir. Günlük giyimde tercih edilenler ise genellikle balensiz modellerle birlikte kullanılmaktadır. İç giyimde şıklık yaratırken günlük kullanımlarda da farklılık yaratabilmektedir.

 

En Rahat Büstiyer Çeşitleri Nelerdir?

Büstiyerler, kullanım alanına göre farklı modellerden oluşmaktadır. Bu modeller arasında en rahat büstiyer genellikle günlük kullanımlarda tercih edilmektedir. Birbirinden farklı modellerden üretilirken, eğer rahat hareket edilmesi gereken ortamlarda kullanılacak ise naylon veya suni deri kumaştan yapılan modellerinin tercih edilmesi gerekmektedir. Böylelikle vücudu sıkmamakta ve kişiye rahat bir hareket kabiliyeti sunmaktadır. Ceket içerisinde tercih edilen çeşitleri ise genellikle sade kumaşlardan yapılmaktadır. Saten veya dantelli kumaşlar, ceket içi büstiyerler için uygun kabul edilmemektedir. Bu modeller, genellikle gece kıyafetlerinde tercih edilmektedir.

 

Gece kıyafetlerinde tercih edilen büstiyerler, vücudu ortadan yukarı doğru desteklediği için rahatlık bakımından daha zorlayıcı olabilmektedir. Bu nedenle en rahat büstiyer çeşitleri, daha çok günlük giyimde kullanılan modeller olarak öne çıkmaktadır. Günlük kullanıma uygun olanları ise elastik yapıya sahip oldukları için vücudu sıkmadan mükemmel bir tarz ortaya koymaktadır.

 

Günlük İç Giyimde Büstiyer Kullanılmalı Mı?

Günlük iç giyimin ayrılmaz bir parçası hâline gelen büstiyer modelleri, birbirinden farklı kombinlere kolaylıkla uyum sağlayabilmektedir. Günlük hayatta ceket veya abiye gibi sıklıkla tercih edilen giysilerin altına giyildiğinde çarpıcı ve göz alıcı bir tarz sunmakta ve öte yandan özel günler için de oldukça uygun olmaktadır. Günlük büstiyer seçiminde, modelin sahip olduğu özellikler dikkate alınmalıdır. Bu kapsamda günlük kullanımlarda dantelsiz, sade kumaştan yapılan modeller tercih edilmelidir. Çekici görünmek isteyen kadınların sıklıkla tercih ettiği bu modeller iş hayatında, günlük kullanımda ya da özel günlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

 

Büstiyer Ne Sıklıkla Değiştirilmeli?

Büstiyerler, her kullanım sonrası değiştirilmesi gereken giysiler arasında yer almaktadır. Ciltle doğrudan temas ettiği için doğal olarak terin nüfus ettiği bu giysiler, üst üste kullanıldığında renk solması veya koku gibi olumsuz durumlar oluşabilmektedir. Bu durumlarla karşı karşıya kalmamak için büstiyerlerin belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekmektedir. Eğer üst üste giyilmesini gerektiren durumlar oluşacak ise bu durumdan etkilenmemek için mutlaka yedek bir büstiyer alınması tavsiye edilmektedir. Kadınların dolabında bu tarz durumların her an gelişebilmesine karşın fazladan büstiyer bulunması avantaj sağlamaktadır

Etiketler: bustiyer
Ekim 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı