Dantelli İç Çamaşırı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dantelli İç Çamaşırı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

İç çamaşırı seçerken kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ürünün sadece göze hitap etmesi noktası ile tercih yapmaktadır. Oysaki kullanıcıların iç çamaşırı seçerken oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. Özellikle dantelli iç çamaşırı seçimi kullanıcılar açısından kritiktir. Standart bir giyim ürününe göre iç çamaşırları ten ile direkt temas eden ve üzerine farklı giysiler de giyilmesi nedeni ile doğrudan hava ile teması olmayan ürünler olduğu için doğru iç çamaşırı seçimine önem verilmelidir. Dantelli iç çamaşırı alırken nelere dikkat edilmeli?

 

  • Doğru Beden Seçimi

İç çamaşırı seçiminde en kritik nokta ürünün beden ölçüleridir. Fazla dar bir model vücutta tahriş oluşturabileceği gibi aşırı bol bir model de sizleri bir hayli rahatsız edecektir.

 

  • Kalite

İç çamaşırının kalitesi de oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Ana maddenin kalitesi ne kadar yüksek olur ise kullanma süreniz de o kadar artacaktır. Birkaç yıkama sonra yıpranacak bir iç çamaşırı paranızın boşa gitmesine neden olacaktır.

 

  • Naylondan Uzak Durun

Özellikle naylon karışımı ya da tamamen naylondan üretilen dantelli iç çamaşırları vücudunuzda terleme ve kötü kokuyu beraberinde getirecektir. Pamuklu iç çamaşırları hem sağlık hem de hijyen açısından vücudunuzu rahatlatacak ve doğru dantelli iç çamaşırı seçiminize yardımcı olacaktır.

 

Vücuda Estetik Dantelli İç Çamaşırı Nasıl Seçilmeli?

Vücuda estetik çamaşır seçimi, kişinin konforlu, sağlıklı ve aynı zamanda şık olmasına katkı sağlamaktadır. Estetik görünüme sahip bu çamaşırlar, vücut ile bütünleşerek ortaya dikkat çekici bir görüntü çıkarmaktadır.

 

Vücuda estetik dantelli iç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

 

  • Vücuda tam oturan bir iç çamaşırı, bol ya da oldukça dar bir iç çamaşırına göre daha fazla estetik durmaktadır.
  • Özellikle sütyen seçiminde ürünün rahatlığı çok önemlidir. Sütyen altında bulunan telin göğüs çevresine tamamen oturması sizleri bu konuda oldukça rahatlatacaktır.
  • Estetik bir görüntü için görsel tasarım oldukça önemlidir. Bu konuda kendi ya da partnerinizin zevkine göre ürünler tercih edebilirsiniz.
  • Dar elbise giydiğinizde ise dikişsiz bir iç çamaşırı tercih etmeniz daha estetik bir görüntüye yardımcı olacaktır.
  • Straplez bir bluz tercihinde straplez bir sütyen tercih etmeniz estetik görüntünüzü tamamlayacaktır.

İç Çamaşırı İçin Vücut Ölçüsü Nasıl Alınır?

İç çamaşırı için vücut ölçüsü alma konusu iki ana başlıkta incelenebilmektedir. Sütyen ölçüsü alma ve külot ölçüsü alma başlıkları kendi içinde püf noktalara sahiptir.

Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?

Sütyen ölçüsü iki farklı ölçüm ile yapılmaktadır, yani elinizde iki adet ölçü bulunacaktır. Bunlar göğüs çevresi ve göğüs altı bölgesinin ölçüsüdür.

 

Vücudunuzda şişkinlik olmadığı bir zaman ölçüm yapmanız oldukça önemlidir. Göğüs altı ölçüsü beden ölçünüzü, göğsün en dik olduğu noktadan alacağınız ölçü ise CUP ölçünüzü oluşturacaktır.

 

İlk olarak desteksiz bir sütyen giymeli ve sırtınızdan mezura yardımı ile göğsünüzün altına doğru ölçüm yapmalısınız. Çıkan sonuç 5’in katlarında ise direkt beden ölçüsü olarak baz alabilirsiniz.

 

Ancak ölçünüz, 84-92 gibi rakamlara tekabül ediyor ise sizler için hazırladığımız tablodan ölçünüzü öğrenebilirsiniz.

70 Cm ve Altı

70

71 Cm ve 75 Cm arası

75

76 Cm ve 80 Cm arası

80

81 Cm ve 85 Cm arası

85

86 Cm ve 90 Cm arası

90

91 Cm ve 95 Cm arası

95

96 Cm ve 100 Cm arası

100

101 Cm ve 105 Cm arası

105

106 Cm ve 110 Cm arası

110

Göğüs ölçünüzü ise yine mezura yardımı ile sırtınızdan göğsünüzün en dik noktasına çevirerek alabilirsiniz.

 

Külot Ölçüsü Nasıl Alınır?

Külot ölçümü ise oldukça basittir. Kalça çevrenizi mezura yardımı ile ölçüp aşağıda belirttiğimiz tablodan kendi bedeninizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Beden

Kalça Çevre Ölçüsü (Cm cinsinden)

34

82-86

36

87-90

39

91-94

40

95-98

42

99-102

44

103-106

Vücudu Tahriş Etmeyen Dantelli İç Çamaşır Modelleri

İç çamaşırları gün boyunca ten ile direkt temas halinde olduğundan tahriş etmeyen modelin seçilmesi oldukça önemlidir. İç çamaşırı modelinin pamuktan üretilmesi ve kullanılan dikişlerin cildi rahatsız etmemesi konforunuzu olumlu yönde etkileyecektir. Ürünün alerjik etkiye sebep olabilecek kumaş boyası içermemesi ve beden ile uyumlu olması da tahriş riskini azaltan bir diğer etmendir. Vücudu tahriş etmeyen iç çamaşırı modelleri balenli sütyenler, Brezilya modeli ve Jazzpant külotlar olarak sıralanmaktadır.

Etiketler: dantelli camasir
Ekim 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı