Doğum Sonrasında Doğru Vitamin Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Doğum Sonrasında Doğru Vitamin Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik hem çok heyecanlı hem de oldukça yorucu bir süreçtir. Bu süreçte kendinize çok daha fazla özen göstermeli ve sağlıklı olmak için besin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamalısınız. Doğumun ardından da aynı şekilde itinalı olmalı ve bu tür özel zamanlarda bedeninize karşı çok daha cömert davranmalısınız. Bebeğinizi emzirdiğiniz bu dönemde vitamin alımını artırmalısınız ve balık, et, sebze, meyve gibi zengin içeriğe sahip besinler tüketmelisiniz. Özellikle A, B, C, D, K vitaminlerde bu dönemlerde eksiklik görünür. Bu nedenle bu vitaminlerin alınması önemlidir. Ayrıca demir, omega-3, kalsiyum, magnezyum veya folik asit gibi besin içeriklerine de ağırlık verilmesi gerekir.

A Vitamini ile Enfeksiyonlara Karşı Dirençli Olun

Doğumun ardından hassas olan vücudunuzun enfeksiyonlara karşı dirençli olması için A vitamini almalısınız. Yeterli oranda alınan bu vitamin, aynı zamanda vücutta yer alan hücrelerin ve dokuların en iyi şekilde büyümesine imkân tanır. Ayrıca göz sağlığı açısından da oldukça önemli olan A vitamini; balık, yumurta ve sebze gibi besinlerde yer alır.

B Vitamini ile Bebeğinizin Beyin Fonksiyonları Gelişsin

Hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için B vitamini çok önemlidir. Bu vitamin hücrelerin ve beyin fonksiyonlarının kusursuzca çalışması için gereklidir. Yeterli miktarda B vitamini almadığınız zaman çok çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bu vitaminin bol miktarda bulunduğu kırmızı et, tavuk, ciğer, soya ürünleri, balık, barbunya, fasulye, nohut gibi besinlere yönelmelisiniz.

C Vitamini ile Bağışıklığınızı Güçlendirin

Sadece doğum sonrasında değil her dönem bağışıklığınızın güçlü olmasına yardımcı olan C vitaminini yeterli oranda almalısınız. Bebeğinizin bağışıklığını artırmak amacıyla bol miktarda bu vitamini içeren besinlerden tüketmelisiniz. Özellikle; maydanoz, biber, portakal, mandalina, kivi, limon, domates gibi ürünler C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu vitamin aldığınız diğer vitaminlerin emilimini de sağlar.

D Vitamini ile Bebeğiniz Gelişimini Tamamlasın

Doğum sonrası zayıf düşen anne ve bebeğin güçlü olması için annenin beslenmesine dikkat etmesi ve çok çeşitli besin kaynaklarını yeterli miktarda alması gerekir. Özellikle bağırsaklarda kalsiyum emilimini sağlayan D vitamini bebeğinizin büyümesine de katkıda bulunur. D vitamininin en doğal hali güneşte saklıdır. Hem gebelik sürecinde hem de doğum sonrası dönemde D vitamini alımına özen gösterilmelidir. Aksi takdirde büyümede gerilik, kalsiyum dengesi bozukluğu, kemik dokusu gelişiminde gerilik gibi pek çok sorunlar karşı karşıya kalınır.

K Vitamini ile Kan Pıhtılaşması Sorunu Yaşamayın

Besinlerin sentezlenmesi sonucunda elde edilen yararlı bakteriler K vitamininin elde edilmesini sağlar. Yeni doğan bebeklerde bu süreç yaşanmaz çünkü sentezleme işlemi anne tarafından yapılır. Bu da bebekte K vitamini eksikliğine neden olur. K vitamini ise kan pıhtılaşmasını sağlar ve eksikliği durumunda yeni doğan hemorajik hastalığı ortaya çıkar. Bu nedenle marul, ıspanak, lahana, brokoli gibi yeşil yapraklı besinlerin bol miktarda tüketilmesi gerekir.

Önemli Besin İçerikleriyle Sağlıklı Yaşam İmkânı

Yukarıda saydığımız vitaminlerin yanı sıra çok çeşitli besin içeriklerinin de alınması bu dönemde önemlidir. Özellikle demir hücre büyümesine, DNA sentezine, enerji metabolizmasına katkıda bulunan bir besin içeriğidir. Demir eksikliği olduğunda kırmızı kan hücreleri yeterince üretilemez. Bu da kansızlığa neden olur. Kırmızı et ve sebze tüketimine ağırlık verilerek bol miktarda demir elde edilir. Bir diğer besin ise Omega-3 olur. Balık tüketerek alabileceğiniz bu besin içeriği beyin gelişimi için önemlidir. Kalsiyum alımına dikkat edilmelidir. Kemik ve diş sağlığı için önemli olan besin içeriği için süt ve süt ürünleri tüketmeniz gerekir. Ayrıca balık ve yeşil yapraklı sebzelerde de bu besin içeriği bulunur. Bunların yanı sıra folik asit, magnezyum gibi besin içeriklerini de unutmamalı ve sağlıklı bir yaşam için ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamalısınız.

ÖTS İç Giyim olarak sizlere bu süreçte rahatlıkla giyebileceğiniz atlet, külot, sütyen, boxer gibi seçenekler sunuyoruz. Aynı zamanda çocuklarınız için de erkek ve kız çocuk boxer ürünü, atlet, külot, büstiyer ürünü gibi kaliteli ve konforlu iç giyim ürünleri tasarlıyoruz. İstediğiniz zaman sayfamız üzerinden siparişinizi oluşturabilir ve sağlıklı malzemeden üretilen ürünlerimize sahip olabilirsiniz.

Etiketler: Doğum Sonrası Hangi Vitaminler Alınmalıdır?
Ocak 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı