Kadınlar Doğumun Yaklaştığını Nasıl Anlar
Hayatın en özel ve heyecanlı dönemlerinden biri olan hamilelik, pek çok açıdan anne ve baba adaylarının hem güzel hem de stresli anlar yaşamasına neden olur. Özellikle doğuma anına yaklaştıkça akıllarda birçok soru oluşur. Doğumun yaklaştığını nasıl anlayacağı konusunda endişeye kapılan anne adayının yanı sıra baba adayı da benzer bir ruh haline bürünür.
Doğum öncesinde merak edilen pek çok konu vardır. Doğum sancısının diğer sancılardan nasıl ayırt edilebileceğini bilmeyen anne adayı, her sancıyı hissettiğinde doğum yapacağını zanneder ve panik yapar. Eğer siz de benzeri endişeleri yaşıyorsanız doğum öncesi süreçle ilgili bilgi sahibi olmanız size fayda sağlar. Böylece sürekli stres yaşamaz ve çok daha sakin bir şekilde doğum anını beklersiniz.
Bu süreçte hem doğacak bebeğinizin hastanede giymesi gereken kıyafetleri ve ihtiyaç duyacağı malzemeleri hazırlamalı hem de kendi ihtiyaçlarınıza uygun iç çamaşırı modelleri ve gecelik gibi eşyalarınızı düzenlemelisiniz. Bunların hepsini bir çantaya toplayarak her an taşınabilir konumda tutmalısınız. Bu sayede doğum için hastaneye giderken çantanızı da beraberinizde götürebilirsiniz. İhtiyacınız olabilecek her türlü giyim eşyasına sayfamız üzerinden ulaşabilir ve kaliteli ürünlerimizle kendinize kusursuz bir çanta hazırlayabilirsiniz.
Doğum Zamanının Geldiğini Gösteren Belirtiler Nelerdir?
Heyecan içeriğinde doğum anını beklerken bu sürecin geldiğinden nasıl emin olacağınızı bilemezsiniz. Oysaki böyle zamanlarda oldukça belirgin işaretler kendini gösterir. Özellikle her türlü sancıyı doğum sancısıyla karıştırdığınız bu süreçte gerilmeniz oldukça normaldir. Genellikle son adet döneminin ilk gününden sonraki 280. gün doğum sürecinin gerçekleşeceği zaman olarak kabul edilir. Doğum anının geldiğini gösteren belirtiler ise şu şekilde sıralanabilir:
- Düzenli sancıların başlaması,
- Rahmin kasılması,
- Nişan gelmesi,
- Doğum suyunun gelmesi,
- Sürekli tuvalete çıkma isteğinin gelmesi,
- Bebeğin aşağı inmesi nedeniyle üst karın ve mide bölgesinde rahatlığın yaşanması, şeklindedir.
Ne Zaman Hastaneye Gitmelisiniz?
Genel olarak hamilelik 9 ay 10 gün süren bir süreçtir. 40 hafta olarak da ifade edebileceğimiz bu sürecin son zamanlarında bebek oldukça büyüdüğü için annenin diyaframı üzerine daha fazla baskı yapar. Bu da annenin zor nefes almasına neden olur.
Doğumunuz yaklaştığında bebek aşağıya ineceği için diyafram üzerindeki baskı azalır. Bu da rahatlamanızı ve normal nefes almanızı sağlar. Böyle bir durumda muhakkak hastaneye gitmeniz gerekir.
Ayrıca normal şartlarda bir mukus tıkacı ile rahim ağzınız kapalı olur. Doğum başladığında ise rahim ağzı yumuşar ve buradaki mukus tıkacı düşer. Böylece akıntınız meydana gelir. Bir süre sonra da doğum suyu gelir. Suyun gelmesi söz konusu olduğu anda hemen hastaneye gitmeniz gerekir. Eğer hastane evinize yakında ve trafik sorunu yoksa sancılarınızın 15-20 dakikada bir geldiği anda hastaneye gitmelisiniz. Bununla birlikte eğer hastaneye erişiminiz zaman alacak gibiyse 30 dakikada bir sancı geldiği anda hastaneye gitmeniz tavsiye edilir.
Doğum Öncesi Aşırı Enerjik Olmak Normal mi?
Hamilelik süreci oldukça dikkat ve özen gerektiren bir dönemdir. Bu süreçte kendinizi genellikle bitkin ve yorgun hissedersiniz. Hatta gün içerisinde birçok kez uyuklama ya da uzanma ihtiyacı duyarsınız. Bu tür yorgunluk belirtileri bu dönemde çok normaldir. Bununla birlikte birçok anne adayında doğumdan kısa süre önce aşırı enerjik olma durumu kendini gösterir.
Siz de bir anda kendinizi oldukça canlı ve enerjik hissederseniz doğumun yakın zamanda başlayacağını tahmin edebilirsiniz. Hem hamilelik sürecinde hem de doğum sonrası dönemde rahat ve konforlu hissetmenizi sağlayacak kaliteli kadın iç giyim ürünlerini tercih etmelisiniz. ÖTS İç Giyim olarak üstün kaliteyi en makul fiyatlarla sunmanın gururunu yaşıyoruz. İstediğiniz zaman geniş ürün gamının yer aldığı sayfamıza göz atabilir ve dilediğiniz ürünlerin siparişini online olarak kolaylıkla verebilirsiniz.
Etiketler: Doğumun Yaklaştığını Nasıl Anlarsınız?
Ocak 01, 2022
Listeye dön