Gelinliğin Altına İç Çamaşır Ne Giyilir?

gelinligin-altina-ic-camasiri-ne-giyilir

 

 

Gelinliğin Altına İç Çamaşırı Ne Giyilir? 

 

 

Kadınların eşleri ile hayatlarını birleştirdikleri mutlu günlerinde gelinlik seçimi sonrasında akıllarına takılan sorulardan bir diğeri iç çamaşırı seçimidir. Farklı model ve renklere sahip yüzlerce ürün yelpazesine sahip olan iç çamaşırlarının gelinlik ile uyumlu olması çok önemlidir. Kuşkusuz ki gelinlerin tamamı, mutlu günlerinde kusursuz olmayı istemektedir. Bu yazımızda “Gelinliğin altına iç çamaşırı ne giyilir?” sorusunun cevabını paylaşıyoruz. 

 

 

Kadınlar düğünlerinde kusursuz bir güzelliğe sahip olmak için tüm parçaları hassasiyetle seçmektedir. Fakat düğün gününün yorucu olduğu unutulmamalı ve şık olduğu kadar konforlu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Bu süreçte düğün için ayrı, düğün sonrası için ayrı iç çamaşırı kullanmak avantaj sağlayacaktır. Bu sayede düğünü konforlu ve rahat bir şekilde tamamladıktan sonra güne istediğiniz iç çamaşırı ile devam edebilirsiniz. 

 

 

Özel gün giyim ürünlerini seçerken gelinliğin modeline göre hareket edilmelidir. Gelinlik modelleri giyilmesi gereken iç giyim ürünlerini doğrudan etkilemektedir. Kadınlar jartiyer, büstiyer, 2 parça halinde külot ve sütyen, tek parça korseli iç çamaşırı gibi tercihler yapabilmektedir. Eğer 2 parça iç çamaşırı tercih edilecek ise gelinlik modelinin çok dar ve ince kumaşlı olmamalıdır.  

 

 

Gelinlik altına iç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir: 

 

 

 

  • Düğün günü kusursuz olmak her gelinin hakkıdır. Fakat aynı zamanda yorucu bir gün olacağı unutulmadan konforlu ürünler tercih edilmelidir. Rahatsız iç çamaşırları düğün gününü mahvedebilir. 
  •  
  • Gelinlik altına iç çamaşırı seçimi yaparken düğün günü ve gecesi için ayrı tercihler yapılabilir. Gelinlik ile daha rahat olabilmek için konforlu iç çamaşırları, gece için ise daha çok fantezi iç çamaşırı modellerine yönelinebilir.  
  •  
  • İç çamaşırı seçimi sırasında gelinliğin renk ve modeline uygun olarak hareket edilmelidir. 
  •  
  • Düğün günü çok yorucu geçeceğinden iç çamaşırlarının kaliteli kumaştan yapılmış olması ve terletmemesi gerekir.  
  •  
  • Gelin adaylarının çoğu düğün gününe kadar daha fit görüntüye sahip olmak için kilo vermeye çalışmaktadır. Gelinlik altına iç çamaşırı düğün gününe yakın günlerde seçilmelidir. Bu sayede vücut için en uygun iç çamaşırı seçilebilir. 

 

 

 

Straplez Gelinlik Altına İç Çamaşırı 

 

 

Straplez gelinlikler askısızdır. Klasik sütyenler kullanıldığında kendini gösterir ve ortaya kötü bir görüntü çıkarabilir. Straplez gelinlik altına iç çamaşırı tercih ederken kaliteli, terletmeyecek, tutuşu sağlam, gelinlik ile aynı tonda ve cup’lı sütyenlere yönelinmelidir. 

 

 

Göğüs Dekolteli Gelinlik Altına İç Çamaşırı 

 

 

Göğüs dekolteli gelinlik modellerini iç çamaşırı ile tamamlamak için sütyen seçimi çok önemlidir. Gelinliğin derinliğinden yola çıkarak uygun sütyenlere yönelmek daha doğru olacaktır. Küçük göğüslere sahip kadınlar sadece göğsün uç bölgesini kapatan yapışkanlı sütyenleri; büyük göğüslere sahip kadınlar ise daha iyi tutuculuğa sahip olan şeffaf bantlı modelleri tercih edebilir. 

 

 

Yapışkanlı sütyen modelleri ilk gece için pek uygun değildir. Eğer geceye aynı iç çamaşırları ile devam edilecekse göğüs arası geniş olan seksi ve dantelli tasarımlar tercih edilebilir.  

 

 

Sırt Dekolteli Gelinlik Altına İç Çamaşırı 

 

 

Özellikle ince ve fit vücuda sahip kadınlar tarafından tercih edilen sırt dekolteli gelinliklerde uygun sütyeni bulmak zorlayıcı olabilir. Sırt dekolteli gelinlik tercih ediliyorsa seçeneklerin az olduğu unutulmamalıdır. Küçük göğüslere sahip kadınlar bu gelinlik modelini giymek için daha avantajlıdır. Yalnızca göğüs uçlarını kapatan yapışkanlı sütyen modelleri ile sırt dekolteli gelinlik kombini tamamlanabilir. Büyük göğüslere sahip kadınlar ise alttan bantlı sütyen modellerine yönelmelidir. 

 

 

Vücudu Saran Gelinlik Altına İç Çamaşırı 

 

 

Vücudu saran gelinlik modellerinde korse, büstiyer ya da kombinezon gibi tek parça olan iç çamaşırları tercih edilebilir. Tek parçalı iç çamaşırları, vücudu tamamen saran gelinliklerde fark edilebildiği için ilk seçenek olmamalıdır. 

 

 

Vücudu saran gelinlik modeli ince ve düz bir kumaşa sahip ise iç çamaşırında işleme ve güpür olmamalıdır. Dümdüz akan bir kumaşa sahip olan gelinliklerde mutlaka düz iç çamaşırları tercih edilmelidir. 

 

 

Gelinlik kalın kumaştan yapılmış ise büstiyerler kullanılabilir. Büstiyer seçimi sizi olduğunuzdan daha kilolu göstermez. Ayrıca kumaş içindeki detayları göstermediğinden güpürlü ve işlemeli tasarıma sahip iç çamaşırları giyilebilir. Eğer aynı iç çamaşırı ile geceye devam edilecekse jartiyerli tasarımlar mükemmel bir tamamlama olacaktır. 

 

 

Tesettürlü Gelinliğin Altına Ne Giyilir? 

 

 

Tesettür gelinliği altına iç çamaşır için birçok farklı tercih yapılabilmektedir. Bel ve göbek bölgenizi daha fit göstermek için korseli iç çamaşırları tercih edilebilir. Gelinlik altı korseler dik duruşunuzu da olumlu etkiler. Gelinliğin kumaşı iç çamaşır izini belli edecek cinsten ise daha çok dikişsiz ve ten, kırık beyaz ve beyaz renkler seçilmelidir.  

 

 

Gelinliğin Altına Korse Giyilir mi? 

 

 

Gelinlik altı korse; bel, kalça ve basen bölgelerinin forma girmesini ve daha fit bir görüntü oluşmasını sağlar. Gelinliğin altına korse giymek daha toplu bir görüntü ortaya çıkarır. Özellikle kalın kumaşa sahip gelinlik modellerinin altına korse giymekte bir sakınca yoktur. 

 

 

Gelinliğin Altına İç Çamaşır Seti 

 

 

Gelinlik altına iç çamaşır seçimi sırasında gelinliğin modeli ve kumaşı üzerinden yola çıkılmalıdır. Gelinlik modeli ile iç çamaşırlarının uyumlu olması daha kusursuz bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Kadınlar düğün günü ve sonrası için ayrı iç çamaşırları da tercih edebilmektedir. OTS İç Giyim ile gelinliğin altına iç çamaşır seti satın alarak sizler için önemli olan düğün gününüzü mükemmel hale getirebilirsiniz. 

 

 

Etiketler: gelinlik ve iç çamaşırı
Ağustos 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı