Genç Çocuklar İçin Sağlıklı İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?

Genç Çocuklar İçin Sağlıklı İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?

İç çamaşırları genital yapıya yakın olmasından dolayı diğer kıyafetlerden farklı olarak daha dikkatli seçilmesi gereken çamaşırlardandır. Çünkü yapısı, içeriği ve kullanımı gibi birçok ayrıntıyı beraberinde getirir. Genç çocukların kız ve erkek olması fark etmeksizin iç çamaşırı kullanımına dikkat ederek satın almaları konusunda gerekli hassasiyetin oluşturulması önemlidir.

Çünkü hastalanmaları, mikrop kapmaları veya rahatsızlık hissetmeleri kaçınılmaz bir durum olacaktır. Kıyafetlerin içine giyiliyor olması ve görünmeyen yapıları nedeniyle arka plana atılmamalıdır. Aksi durumda sağlığınıza olumsuz etki ederek hastalanmanızla sonuçlanan bir süreci beraberinde getirir. Çocuklarınızın gelişimine karşı duyarlı ve bilinçli olmak sorumluluğunuz haline getirilmelidir. Oldukça önemli bir konudur.

Kumaşın Yapısı

Satın almak istediğiniz çocuk iç giyim ürünlerinde en önemli etmen kumaşın yapısıdır. Kumaşın pamuklu olduğundan emin olmadan alışveriş yapmamalısınız. Kumaşın kalitesi doğrudan çocuğunuzun konforunu ve hijyenini etkileyecek olan etmendir.

Pamuklu olmaması durumunda ortaya çıkacak olan olumsuzluklar yapılan araştırmalar çok haklı nedenler ortaya koymuştur:

  • Kumaşın pamuklu olmaması teri çekilmesinde sorun yaşanmasına neden olur,
  • Pamuk olmadığında bakteri üretimi hızlanır,
  • Yapısı daha sert ve rahatsız edici olacaktır,
  • Koku oluşmasına neden olabilir,
  • Konforu olumsuz etkiler.

Bunun için kumaşın tamamının pamuk olduğundan emin olmadan iç çamaşırların seçiminde doğru karar verdiğinizde emin olmamalısınız.

Dar ve Sık Olmaması

Bir başka önemli unsur ise çamaşırların dar ve tamamen oturan yapıda olmamasıdır. Gelişim çağında olan kız ve erkeklerin dar, içinde rahat hissetmedikleri bir çamaşırla gün geçirmeleri gelişimi de olumsuz etkiler. Özellikle erkek genital organının yapısından dolayı tamamen saran darlıkla olmaması gerekir. Zaten rahatsızlık hissi verecektir. Çocuğunuzun normal bedeninden bir beden daha büyük olması yeterlidir. Bu şekilde sağlığına zarar gelmeyeceği gibi rahatsızlık yaşanmasının da önüne geçilecektir.

Renkli Kumaş Tercihi

Çamaşırların renk renk ve farklı modellerden oluştuğunu fark edebilirsiniz. Kumaşların yapısı kadar renkleri de kullanılan yönteme göre sağlık açısından risk taşıyabilir. Risk olmasına neden olan renklerin sabitlenmesi için kullanılan kimyasal maddelerdir. Bunların kullanılmaması daha sağlıklı seçimler yaptığınız anlamına gelir. Bunun için mümkün olduğunca açık renk ve kimyasal kullanımı sınırlandırılmış ürünler kullanmanız önerilir.

Yıkanması Konusundaki Detaylar

Kullanımlarından dolayı sık sık değiştirilmesi ve yıkanması gereken çamaşırların yüksek derecede ve daha uzun süre yıkanmaları önemlidir. Bakteri veya varsa başka tür mikroorganizmaların yok olması açısından gerekir. Bundan dolayı yıkama işlemlerinde açık renk ve yapısı pamuk olanlar tercih edildiğinden kaynatma programlarına bile atılması mümkün olur.

Sağlık açısından gerektiği gibi yıkanmış olan çamaşırlarınız daha temiz hale gelir. Sadece modeli veya tasarımı hoşunuza gittiğinde satın almaya karar vermeniz kız ve erkek çocuklarınız için gereken hassasiyeti göstermemeniz anlamındadır. Gelişim çağında sağlık daha ön planda olmalıdır. Daha sonra kendi tercihlerini almak konusunda yönlendirildikleri dönemlerde de sağlıklı malzeme kuralına dikkat ederek istedikleri tasarımı seçebilirler.

Anne ve babanın gelişimi aksatmaması, hijyenik olması ve kimyasal olmaması adına seçimlerinde bahsedilen detaylara önem vermesi gereklidir. Alışveriş sırasında etiketlerde yazanlara bakarak aradığınız özelliklere sahip olup olmadığını anlamanız da mümkün hale gelir.

Etiketler: iç çamaşırı
Aralık 25, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı