Hamilelikte Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Öğrenilebilir?

Hamilelikte Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Öğrenilebilir?

Anne ve baba adayları heyecan içerisinde bebeklerini kucaklarına almayı beklerken aynı zamanda bebeğin cinsiyetini de bir an önce öğrenmek ister. Bu süreçte halk arasında çok çeşitli inanışlar mevcut olmasına rağmen en net ve doğru bilgiye bir uzmandan destek alınarak ulaşılır.

Hamile olduğundan şüphe eden kişiler gebelik testinin ardından ilk olarak bebeğin cinsiyetinin belli olmasını dört gözle bekleyerek minik bebeklerini karşılamak için hazırlık yaparlar. Bebeğinizin cinsiyeti konusunda heyecan içerisindeyseniz doktorunuzdan destek alabilirsiniz. Ultrason sonucuyla belli olan cinsiyet, bebeğinizin kız mı yoksa erkek mi olduğunu size gösterir. Bununla birlikte bazen farklı sonuçların ortaya çıktığı da bilinir.

Bebeğinizin cinsiyetini vakti geldiğinde öğrenerek, bebeğinize uygun kıyafet ve oyuncakları önceden keyifle seçebilirsiniz. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için firmamızdan destek alabilir ve birbirinden cazip bebek ürünlerinin yanı sıra erkek ve kız çocuk iç giyim seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Bebeklerde Cinsiyeti Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Çok eski zamanlardan bu yana insanların bebek cinsiyetine yönelik pek çok tahmini mevcuttur. Bununla birlikte yapılan bilimsel çalışmaların ardından cinsiyeti belirleyen kromozomların erkekten geldiği anlaşılır. İnsan vücudunda 46 tane kromozom vardır. Kadınlarda bulunan kromozomlar (X,X) türündeyken erkeklerde bunlar (X,Y) şeklindedir.

Kadınlarda hamileliğin gerçekleşmesi için bu kromozom türlerinin yarılanması gerekir. Hamileliğin oluşmasını sağlayan spermde farklı sayılarda X ve Y kromozomu bulunur. Bunlar kadınlarda X ve X olarak sıralanan kromozomlarla birleşir ve bebeğinizin cinsiyetini belirler. Kadındaki X kromozomunun hangi kromozomla birleştiğine bağlı olarak belirlenen cinsiyet X ile döllenirse kız, Y ile döllenirse erkek olur. Kısacası X ve Y kromozomlarından hangisinin döllendiği tamamen şansa bağlıdır. Genel inanışın aksine bebeğin cinsiyetini belirleyen ebeveyn baba olur.

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Öğrenilir?

En çok merak edilen konular arasında yer alan bebek cinsiyeti anne ve baba adaylarının büyük bir heyecanla beklediği bir husustur. Bu konuda doktorunuza danışabilir ve destek alabilirsiniz. Ultrason sonuçlarından anlaşılan cinsiyetin belirlenebilmesi için gebeliğin 12 haftayı doldurmuş olması gerekir. Bu süreçten önce bebeğinizin cinsiyeti genellikle belli olmaz.

12. haftanın sonrasında ise vajinal ultrason üzerinden tahmini bir sonuç elde edebilirsiniz ama en kesin sonuç 16. hafta ile 20 hafta arasında elde edilir. Bazen ilk dönemler elde edilen sonuçlarla 16. haftadan sonrakiler birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle sürprizlere açık olmanızda yarar vardır.

Erkek Bebeklerin Cinsiyeti Daha Kolay mı Belli Olur?

Genel olarak bebeklerin cinsiyeti hamileliğin 12. haftasının dolmasıyla birlikte belli olmaya başlar. Bununla birlikte bu süreçte erkek bebeklerin cinsiyetinin anlaşılması daha kolay olduğu için kız bebeklere oranla daha erken tanı konulur. Özellikle erken dönemlerde genital bölgede kordonun izlenmesi yanıltıcı olduğu için kız bebeklerde cinsiyet belirlenmesinde zorluk yaşanır. 16. haftadan sonra daha kolay olan teşhisler, özellikle 20. haftada en kesin sonuçları ortaya çıkarır. Bebeğinizin cinsiyeti belli olduktan sonra firmamız bünyesinde yer alan bütün malzemelere göz atabilirsiniz.

ÖTS İç Giyim olarak her daim size kaliteli ve güvenilir hizmet sunuyoruz. Bebek kıyafetlerinin yanı sıra kendiniz için bu süreçte rahat ve konforlu olmanızı sağlayan kadın atlet seçeneklerine de göz atabilirsiniz. Bu sayede hem bebeğinizin rahat ve huzurlu olmasını sağlarsınız hem de kendi konforunuzu artırırsınız. Bunlara ek olarak kız ve erkek çocuk giyim ürünleri de oldukça kaliteli kumaşlardan üretilir. Herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmayan ürünlerimiz, nefes alabilir özellikte olduğu için gün boyunca sağlıklı ve iyi hissedilmesini sağlar. Koleksiyonlarımızda yer alan tüm ürünlere sayfamız üzerinden sahip olabilirsiniz.

Etiketler: Hamilelikte Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?
Ocak 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı