Hamilelikte En Rahat İç Çamaşır Tercihleri Nasıl Yapılır?

Hamilelikte En Rahat İç Çamaşır Tercihleri Nasıl Yapılır?

Hamilelikte kadınlar için her şey değişir. Duygu durumlarından vücut yapısına kadar günlük hayatı etkileyen değişimler de yaşanır. Değişen vücut yapısına uygun, sağlıklı ve rahat kıyafetler giymek anne ve bebek sağlığı için önemlidir. 

Hamilelikte iç çamaşırı seçimi, hamilelik sürecinin değişim etkilerine göre yapılması gerekir. Hamileliğin ilk üç ayından sonra göğüsler büyür ve ağırlaşır. Göbek ve bel çevresi genişleyebilir. Hamile kadınlar için artık normalde giydikleri iç çamaşırları rahat hissettirmez. Rahatlıkla birlikte sağlık konusunda da artık daha dikkatli olmak gerekir. Vücuda temas eden tüm iç çamaşırları zararlı madde içermeyen, pamuklu kumaştan olmalıdır.  

Hamilelikte Sütyen Seçimi Nasıl Olmalıdır

Hamilelikte süt bezleri doğacak bebeğin emzirmesi için hazırlanırken göğüsler bu yeni görev için değişmeye başlar. Bu dönemde meme dokusunu sağlıklı şekilde destekleyecek pamuklu, esnek, askıları kalın, terletme yapmayan hamle sütyenleri tercih edilmelidir. Sütyen ölçüsü hamilelikte değişebileceğinden tam ölçüdeki sütyen modelleri seçilmelidir. 

Büyüyen ve ağırlaşan göğüslerin yaratacağı fiziksel rahatsızlıkları önlemek için sırt destekli ve geniş askılı sütyenler giyilmelidir. Göğsü sıkan, dantelli, naylon ve sentetik sütyenlerden uzak durulmalıdır. Renkli sütyenlerde boya maddesi kullanılmış olabilir. Bu nedenle ten rengi, beyaz ya da siyah sütyen seçmek gerekir.

Hamilelikte Alt İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalıdır

Hamilelikte alt iç çamaşırı seçerken özellikle pamuklu kumaştan yüksek belli modeller tercih edilmelidir. Hamileler için özel üretilen rahat ve sağlıklı külot modelleri bulunuyor. Bel bölgesini, göbeği sıkan, naylon külotlar kesinlikle uygun değildir. Bu dönemde idrar yolu enfeksiyonları riski çok fazladır. Bu nedenle pamuklu kumaştan ve renksiz kadın külot seçeneklerinden tercih yapılmalıdır.

Cildin hava almasını sağlayan nefes alan pamuklu kumaşlardan iç çamaşırı giymek hamilelikte sağlık açısından oldukça önemlidir. Hamile alt iç çamaşırları çok yüksek ısıda yıkanmalıdır.  Hamile alt iç çamaşırları enfeksiyon riskine karşı yüksek ısıda yıkanabilecek renksiz ve kaliteli kumaştan iç çamaşırları olmalıdır.

Hamilelikte İç Giyim Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Anne ve bebek sağlığını korumak için hamilelikte iç çamaşırı seçerken bazı önemli noktalara dikkat edilmelidir. Hamilelikte iç çamaşırı almadan önce bilinmesi gerekenler;

  • Cildi tahriş edecek ve terletecek kumaştan iç çamaşırlarından uzak durulmalıdır.
  • Naylon ve sentetik değil %100 pamuk iç çamaşırı tercih edilmelidir.
  • Vücudu sıkan dar, lastikli iç çamaşırı giyilmemelidir.
  • Sütyenler balensiz, kalın askılı ve dikişsiz olmalıdır.
  • Göğüs altını sıkan lastikli sütyenler göğüsleri deforme edeceğinden kullanılmamalıdır.
  • Külotlar kumaşları nefes alan cildin hava almasını sağlayan kumaştan yüksek bel olmalıdır.
  • Hamile iç çamaşırı renksiz beyaz, ten ya da siyah tercih edilmelidir.

Anne adayları için özel tasarlanan, sağlıklı ve kaliteli kumaştan hamile iç giyim modellerini ÖTS İç Giyim sayfalarımızdan indirimli fiyatlarla bulabilir, güvenilir online alışveriş garantisiyle satın alabilirsiniz.

Etiketler: Hamilelikte İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?
Ağustos 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı