Hassas Çamaşırları Yıkamanın En İyi Yolu Nedir?

hassas

Hassas Çamaşırları Yıkamanın En İyi Yolu Nedir?

Hassas iç çamaşırları yıkanırken, diğer kıyafetlerin temizlenmesi sırasında tercih edilen yöntemler kullanılmamalıdır. İç çamaşırı temizlikleri, kişisel sağlık açısından oldukça büyük önem arz ederken her çamaşırın kendine has yıkama tekniğinin olduğu unutulmamalıdır. Bu konuda özellikle kadınlar “Hassas çamaşırları yıkamanın en iyi yolu nedir?” sorusuyla karşı karşıya kalabilmektedir.

Hassas çamaşırlar arasında bulunan sütyen, külot veya atletler kendine özel programlarla yıkanmalıdır. Bu çamaşırların bazı modelleri, elde yıkamayı gerektirebilmektedir. Bu tip durumlarda ise modelin sahip olduğu kumaş farklılıkları gözetilmelidir. Bazı kumaşlar veya modeller çamaşır makinelerinde yıkanmaya elverişli olmayabilmektedir. Özellikle sütyenlerin kopça kısımlarında yer alan etiketler üzerinde bulunan uyarıların bu kapsamda dikkate alınması kolaylaştırıcı olabilmektedir.

 

Hassas iç çamaşırları arasında yer alan sütyenler, yıkanmadan önce renklerine ayrılmalıdır. Renkliler 40, beyazlar ise 60 derecede yıkanmalıdır. Bu ürünlerde 90 dereceye çıkıldığında lastik kısımlarında hasar oluşabilmektedir. Balenli sütyenler ise yıkama toplarına atılarak yıkanmalıdır. Külotlarda da benzer durumlara dikkat edilmelidir. Lastiği olmayan beyaz külotlar 90 derecede rahatlıkla yıkanabilmektedir. Ancak renkli külotlarda yıkama derecesinin 40’ı geçmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Hassas İç Çamaşırları Nasıl Kurutulur?

Hassas iç çamaşırları, yapısına uygun yöntemlerle kurutulmalıdır. Diğer kıyafetlerde uygulanan kurutma yöntemlerinin iç çamaşırlarına uygulanması halinde ürünlerin yapılarında veya renklerinde bozulmalar meydana gelebilmektedir. Hassas çamaşır eğer açık bir alanda kurutulacak ise duvara monte edilen teller tercih edilebilmektedir. Balkona asılan iç çamaşırlarında mandal olarak plastik ürünlerin tercih edilmemesi gerekmektedir. Bu ürünler zaman içerisinde güneşin etkisiyle esneyerek çamaşırı tutamayacak hale gelebilmektedir.

 

Diğer yandan çamaşırların doğrudan güneş ışığına maruz bırakılması onların solmasına sebebiyet verebilmektedir. Bunun yanı sıra hassas iç çamaşırlarını daha pratik bir şekilde kurutmak için, özel tasarlanan kurutma makineleri de tercih edilebilmektedir. Ancak enerji tasarrufu açısından yaygın olarak asma yöntemiyle kurutma tekniği tercih sebebi olmaktadır.

Hassas Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanmalıdır?

Hassas çamaşır yıkama sürecinde mutlaka uygun programların uygulandığından emin olunması gerekmektedir. Yanlış programların seçimi hâlinde iç çamaşırlarının yapılarında bozulmalar meydana gelebilmektedir. Renkli hassas çamaşırlar yüksek ısıda yıkanabildikleri gibi aynı zamanda düşük derecelerde de yıkanabilmektedir. Buradaki temel ayrım, çamaşırın sahip olduğu kumaş özellikleri ve aksesuar içerip içermediği ile ilgidir.

 

Özellikle sütyenlerin üzerinde farklı aksesuarlar mevcut ise kısa programda 30 derecede yıkanması ideal olacaktır. Bunun aksi durumlarda ise 40 derecelik kısa programlar renkli sütyenlerin yıkanması için yeterli kabul edilmektedir. Yüksek dereceli programlar, bakteri oluşumlarını engellerken iç çamaşırlarının yapılarını bozabilmektedir. Bu nedenle düz beyaz ve aksesuarsız sütyenler dışında yüksek derecede yıkama yapılmaması tavsiye edilmektedir. Bazı yeni nesil çamaşır makinelerinde hassas yıkama programı seçeneği bulunmaktadır. Son derece kolaylık sağlayan bu program ile çamaşırlar gönül rahatlığıyla yıkanabilmektedir.

Hassas Çamaşırlar Nelerdir?

Normal kıyafetlere nazaran farklı yapıda olan hassas çamaşırlar, üretiminde kullanılan malzemelerden kolaylıkla ayırt edilebilmektedir. Hassas olarak kabul edilen çamaşırlarda malzeme olarak genellikle ipek, poliamid, polyester veya likra kullanılmaktadır. Bu malzemelerden üretilen sütyen veya külotlar hassas iç çamaşırları arasında gösterilebilmektedir. Öte yandan külotlu çorap veya mayo gibi ürünler de hassas çamaşır olarak kabul edilebilmektedir.

 

Hassas yıkama işlemine tabi tutulması gereken bu ürünler, renklerine göre ayrılıp farklı programlarda yıkanmalıdır. Aksi takdirde yapılarının çok kolay bozulabileceğinin unutulmaması gereken hassas çamaşırlar, mümkün mertebe düşük sıcaklıkta veya elde yıkanmalıdır. Hassas çamaşırlar, dikkatli şekilde yıkanmaları gerektiği gibi kurutma işlemlerinde de aynı şekilde özen gösterilmesi gereken ürünlerdir. 

Etiketler: hassas iç çamaşır
Ekim 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı