İç Çamaşırı Bedene Göre Nasıl Ölçülmelidir?

İç Çamaşırı Bedene Göre Nasıl Ölçülmelidir?

Aldığınız kıyafetlerin üstünüze tam olarak oturması önemlidir. Söz konusu iç çamaşırı olduğunda bol ya da dar olmaması daha da gereklidir. Çünkü bol bir çamaşır çıkma ve kayma yapabilecekken, dar bir çamaşır gün boyu rahatsız hissetmenize yol açar. Üstüne bir de hijyen sebebi ile iç çamaşırlarında iade ve değişim kabul edilmemektedir. Bu yüzden de aldığınız ürünlerde sorun yaşamamak için iç çamaşırı bedeni nasıl ölçülür, bilmeniz gerekir. Doğru ölçüm tekniklerini kullanarak kendi bedeninizi tam olarak öğrenebilirsiniz.

SÜTYEN ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR?

Göğüslerinizle tamamen uyumlu sutyenler kullanmak kıyafetlerinizin üzerinizde daha şık ve etkileyici görünmesini sağlar. Bu yüzden de ölçünün doğru alınması önemlidir. Ayrıca kilo verip aldıkça da sütyen bedeni değişebilir. Yanlış kalıplar sırtınızı tahriş edebileceği gibi omuzlarınızı da acıtabilir. Kusursuz uyum için hem cup hem de beden ölçüsü dikkate alınmalıdır. Markalar standart ölçülere göre üretim yapmaktadır. Cup ölçüsü sütyenin içinde göğüslerinizin kapladığı alanı ifade ederken beden ölçüsü sırtınızın genişliğine denk gelmektedir. Göğüs çevrenizin ölçüsünü memelerinizin en dik olduğu kısımdan hizalayarak; beden ölçünüzü ise göğüs altından mezura ile ölçebilirsiniz. Standart kalıplar aşağıdaki tabloda yazıldığı gibidir:

Kadın sütyen ölçüleri

KÜLOT ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR?

Giydiğiniz külotun bedeninize tam olarak uyum sağlaması konforunuz açısından son derece önemlidir. Dar bir külot bacak aralarında ve cinsel organlarda tahrişe sebep olabilir. Ayrıca iz belli eden kıyafetler giydiğinizde bu darlık kıyafetten de kolayca anlaşılır. Geniş külotlar ise daha fazla terlemeye yol açar. Bu sebeple kalça ve baseninize tam oturan iç çamaşırlarını seçmeniz gerekir. Külot gibi ürünleri mağazada hijyen gerekçesi ile denemenize izin verilmez. Bu yüzden online alışveriş yapmak ya da mağazaya gidip ürün satın almak fark etmez. Her iki durumda da satın almadan önce bedeninizi biliyor olmanız gerekir. Peki külot bedeni nasıl ölçülür? Hem bel hem de basen ölçülmelidir. Buna göre de bir beden hesabı yapılabilir.

Erkek iç çamaşırı külot - boxer beden ölçüsü:

Kadın iç çamaşırı külot - boxer beden ölçüsü:

ATLET İÇ ÇAMAŞIRI BEDENİ NASIL ÖLÇÜLÜR?

Atlet satın alacağınız zaman belinizin ölçüsünü almanız yeterlidir. Bir mezura yardımı ile ölçeceğiniz bel genişliği size iç çamaşırı bedeni hakkında bir fikir verecektir.

Erkek iç çamaşırı atlet beden ölçüsü:

Kadın iç çamaşırı atlet beden ölçüsü:

Etiketler: iç çamaşırı
Temmuz 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı