İç Çamaşırdaki Lekeleri Çıkartma Yöntemleri Nelerdir?

ic-camasiri-lekeleri-nasil-cikar

Vücuda doğrudan temas eden çamaşırlar birçok sebepten kolayca lekelenir. Bu lekelerin birçoğu yıkama ile gitse de bazı lekeler kumaşta yer edinir. İdrar kaçırma, regl kanaması, akıntı, terleme, dışkı kaçırma gibi sebepler iç çamaşırı lekeleri açısından zorlu etkenlerdir. İç çamaşırlarınızın ilk aldığınız günkü renk ve görünüme kavuşması için daha özel temizlik adımları uygulamanız gerekebilir. Bu adımları uygularken de çamaşırınızın rengi oldukça önemlidir.

BEYAZ İÇ ÇAMAŞIRI LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

Genelde renksiz kumaşlardaki lekeler daha kalıcı olma eğilimindedir. Ayrıca lekeleri de daha çok belli ederler. Bu sebeple beyaz iç çamaşırı lekeleri için evinizde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerle bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

Aspirin ile Leke Çıkarma

Aspirin, hassas kumaşların bile sert temizleme yöntemlerine gerek kalmadan kolay bir şekilde eski haline dönmesini sağlar. 2 litre ılık suya 5 adet aspirini ezerek içine çamaşırlarınızı batırın. Kıyafetlerinizi en az yarım gün bu suda bekletmeye çalışın. Sonrasında çamaşırları makinede yıkayın. Ayrıca yıkama esnasında makineye de aspirin ekleyebilirsiniz.

Sirkeli Su ile Leke Temizleme

Sirke, lekelerin giderilmesi ve bakterilerin temizlenmesi için oldukça etkili bir yöntemdir. Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.

Mısır Nişastası ile Lekelerden Kurtulma

Mısır nişastası lekelerle savaşmak konusunda oldukça etkili bir malzeme. Özellikle de beyaz çamaşırların üzerinde sarı lekelerin düşmanı. Sıcaklıkla birlikte ise nişastanın etkisi daha da artıyor. Beyaz çamaşırların sararmış kısımlarına mısır nişastası döktükten sonra o kısımları kumaşla kapatıp ütüleyin. Bu uygulama sonrasında iç çamaşırı lekeleri anında beyazlayacaktır.

RENKLİ İÇ ÇAMAŞIRI LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

Lekeleri temizlemek için yapacağınız en önemli şey olabildiğince hızlı bir şekilde müdahale etmektir. Böylece lekenin kumaşa yerleşmesini fazlasıyla önlemiş olursunuz. Özellikle de süt, yumurta, et suyu ya da kan gibi protein bazlı lekeler daha zor çıkacaktır. Bu yüzden bu lekelerden normal yıkama ile kurtulmanız pek mümkün değildir. Bu lekelerin çamaşırdan çıkması için soğuk su ile yıkama yöntemini deneyebilirsiniz. Öte yandan renkli iç çamaşırı lekeleri için de sirke yöntemini uygulayabilirsiniz.

Etiketler: iç çamaşırı
Haziran 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı