İç çamaşırı ölçüsü nasıl alınır?

İç çamaşırı ölçüsü nasıl alınır?

Üstümüze giydiğimiz kıyafet ne olursa olsun iç çamaşırları giyimin vazgeçilmez parçalarıdır. Hem günlük kıyafetlerle, hem spor ürünlerle, hem de abiye ve takım elbise ile iç çamaşırlarını kullanırsınız. Bu yüzden de doğru iç çamaşırı seçimi son derece önemlidir. Hem kumaş türü, hem model hem de ölçü bu noktada devreye girer. Birçok marka atlet dışında diğer çamaşırları hijyen sebebiyle denemenize izin vermeyecektir. Günümüzde alışverişlerin artık çoğunlukla internetten yapıldığını da göz önünde bulundurursak doğru ölçünüzü bilmek önemlidir. Bu yüzden iç çamaşırı ölçüsü nasıl alınır öğrenmekle başlayabilirsiniz.

Sütyen Ölçüsü Alma

Sütyenlerde ölçüler bir sayı ve bir harf ile ifade edilir. Bralet gibi daha az destek içeren ürünlerde ya da yarım atletlerde ise S, M, L gibi giyim bedenleri de kullanılabilir. Sutyenlerin etiketlerinde yazan sayı ve harfin ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Sayı, beden ölçüsünü ifade ederken harf ise cup ölçüsü olarak geçer. Bu yüzden sutyen ölçüsü almak istediğinizde buna yönelik olarak iki ayrı ölçüm almanız gerekir. Göğsün en geniş kısmı cup ölçüsünü verecektir. Göğsün hemen altından ölçeceğiniz sırt ölçüsü ise beden ölçünüz olacaktır. Ayrıca göğüslerinizin şeklinde almanız gereken sutyen modeli hakkında bir fikir verebilir.

Külot Ölçüsü Alma

Genelde pantolon ölçüsü ile külot ölçüsü benzer olarak düşünülür. Ancak üreticiler çok fazla farklı model ürettiği için bedeninizden hariç olarak kalça genişliğiniz ve göbek büyüklüğünüz de etkili olmaktadır. Bu yüzden külot ölçüsü almak için baseninizi ölçmelisiniz. Eğer yüksek bel bir külot almayı düşünüyorsanız göbek ölçünüzü de alabilirsiniz.

Atlet İç Çamaşırı Ölçüsü Alma

Askılı, kısa kollu, uzun kollu, askılı, straplez ve crop olmak üzere birçok farklı atlet modeli bulunmaktadır. Seçeceğiniz atletin vücudunuza tam olması, ancak aynı zamanda da sıkmaması gerekir. Geniş atletler kıyafet altından belli olacağı için yazlık giysilerde önerilmez. Çok dar atletler ise kollarınızı ve gövdenizi sıkarak dolaşımı olumsuz olarak etkileyebilir. Atlet iç çamaşırı ölçüsü için bel genişliğinizi ölçmeniz yeterlidir. Eğer omuzlarınız normalden çok geniş ya da göğüsleriniz çok büyükse, bel ölçünüze göre çıkan beden ölçüsünün bir büyüğünü alabilirsiniz.

Etiketler: iç çamaşırı
Ekim 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı