En İyi İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

en-iyi-ic-camasir-secme-yollari

En iyi iç çamaşırı tercihi, kişilerin kendilerini en rahat ve şık hissettikleri ürünlerden oluşmalıdır. Vücudun en hassas bölgeleri arasında yer alan genital bölgeye doğrudan temas eden çamaşırlar, birçok farklı işleve sahiptir. Bu işlevler ise kısaca şu şekilde sıralanabilmektedir:

 

  • Kişilerin genital sağlıklarını korumaları,

 

  • Sentetik kumaştan üretilen kıyafetlerin doğrudan cilde temas etmesinin engellenmesi,

 

  • Kişilerin vücutlarında buldukları kusurların kamufle edilmesi,

 

  • Yaz aylarında terlemekten, kış aylarında ise soğuktan korunmanın mümkün olması,

 

  • Cinsel hayatın canlandırılması,

 

  • Kişilerin kendilerini psikolojik açıdan alımlı ve özgüvenli hissetmeleridir.

 

İç çamaşır kumaşı, genital sağlığı doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle nefes alabilen kumaşlar tercih edilmelidir. “En iyi iç çamaşırı nasıl seçilir?” sorusunun cevabı ise kullanım alanı ve süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

İç Çamaşırı Tercihi Nasıl Olmalıdır?

İç çamaşırı tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı temel kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar, kısaca şu şekilde belirtilebilmektedir:

  • Pamuklu Kumaş Tercihi: Naylon kumaşların tercih edilmesi, terlemeye ve dolayısıyla kötü koku oluşumuna neden olmaktadır. Bu durum sonucunda mantar ve bakteri üreme hızı artış göstermekte; genital enfeksiyon sorunu meydana gelmektedir. Bu nedenle cildin hava almasına izin veren pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir.

 

  • Doğal Boyaların Kullanılması: Satın alınan iç çamaşırlarının üretiminde doğal boya maddelerinin kullanıldığından emin olunması gerekmektedir. Çünkü tekstil boyaları, kanserojen ürünlerin kullanımı ile hazırlanmaktadır. Terleme sonucunda ise bu maddeler cilde doğrudan nüfuz etmektedir. Bu nedenle mümkün oldukça renksiz ya da doğal boyalarla renklendirilmiş ürünler tercih edilmelidir.

 

  • Doğru Beden Seçimi: Bedeni sıkacak kadar dar çamaşırlar, yalnızca hareketlerin kısıtlanmasına neden olmamaktadır. Aynı zamanda hassas cilt bölgelerine sürtünerek tahriş problemine de yol açmaktadır. Çok dar ve kişinin bedenine uygun olmayan çamaşırların giyilmesi, kan dolaşımının bozulmasında da büyük bir faktördür. Bu durum, bölgesel yağlanmalara ve selülit oranının artmasına doğrudan katkı sağlamaktadır.

 

  • Fantezi İç Giyim Tercihi: Fantezi iç giyim ürünler, genel olarak canlı ya da koyu renkli olarak tasarlanmaktadır. Bu durum, tekstil boyalarının daha yoğun kullanılması anlamına gelmektedir. Aynı zamanda danteller, transparan ve saten gibi kumaşlar, cildin nefes almasını engellemektedir. Bu durum ise genital sağlığı olumsuz etkilemektedir.

 

  • Sütyen Seçiminde Askı Tercihi: Sütyen seçimi yaparken göğüs ve sırt ölçüleri birbirlerinden ayrı olarak hesaplanmaktadır. Rakamlarla gösterilen değerler göğüs ölçülerini, harfler ile gösterilen değerler ise sırt genişliğini temsil etmektedir. Sütyen alırken bu değerlerin doğru şekilde hesaplanması, sırt ve bel ağrılarının azalmasında etkili olmaktadır. Aynı zamanda büyük beden göğüslere sahip olan kişiler, mümkün oldukça kalın askılı sütyenleri tercih etmelidir. Bu sayede göğüsler aşağı doğru baskı uygulamaz ve ağrı oluşumunu azaltmakta etkili bir rol oynamaktadır.

 

  • Soğuktan ve Sıcaktan Korunma: Atlet ve fanila giyme alışkanlığının bulunması, yaz aylarında terin emilmesi, kış aylarında ise vücudun soğuktan korunması açısından büyük bir önem taşımaktadır. Aynı zamanda sentetik kumaşlı kıyafetlerin cilde doğrudan temas etmesini engellemekten sorumludur. Bu nedenle mevsimlere uygun olan ve pamuklu kumaşlardan üretilen atletler tercih edilmelidir.

 

İç çamaşırı tercihi yaparken, kişilerin konforlarını ve sağlıklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Aynı zamanda şık hissetmek de oldukça önemli bir faktördür.

İç Çamaşırı Kumaşı Ne Olmalıdır?

İç çamaşırı kumaşı, cildin nefes almasına ve terin emilmesine imkan tanıyacak şekilde üretilmiş olmalıdır. Günümüzde iç çamaşırı için bilinen en sağlıklı kumaş türü, pamuklu kumaşlardır. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte diğer doğal kumaş çeşitlerine de erişim kolaylaşmıştır. Bu nedenle son dönemlerde doğal lifli kumaşların yanı sıra, bambu kumaşlar da iç çamaşırı üretiminde sık kullanılmaya başlamıştır.

 

Bambu kumaşlar, teri pamuklu kumaşlara oranla çok daha hızlı bir şekilde emme gücüne sahiptir. Aynı zamanda hafif olma ve ısı transferi sağlama gibi özellikleri de bulunmaktadır. Bu nedenle geçtiğimiz birkaç sene içerisinde hem iç giyim hem de çorap üretiminde en sık tercih edilen kumaş türleri arasında yer almayı başarmıştır.

Sağlıklı Külot Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı külot kavramı, genital enfeksiyonların ve tahrişlerin önlenmesini sağlayan özellikleri temsil etmektedir. Bu nedenle sağlıklı külotların nefes alabilen kumaşlardan üretilmiş olması ve beden ölçülerine uygun seçilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda üretim sırasında doğal boya maddelerinin kullanılmış olması da önemli bir unsurdur.

Etiketler: atlet,giyim
Ekim 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı