Kadın ve Erkek İç Çamaşırları Yıkama Talimatları

Kadın ve Erkek İç Çamaşırları Yıkama Talimatları

Yeni iç çamaşırının ne kadar güzel göründüğünü düşünün: renkler parlak, elastik gergin ve kumaş taze ve yumuşak. Fakat birkaç yıkamadan sonra renkleri solmuş buluyorsunuz. Elastik sarkmalarla birlikte kumaş yıpranmış ve incelmiş hissettiriyor. Klasik bir uygunsuz yıkama vakası ve kişilerin iç çamaşırlarının üzerlerine uymamasından şikayet etmelerinin bir numaralı nedeni. Çoğu kişi, bakım etiketlerine basılmış iç çamaşırı yıkama talimatlarını, vakit kaybedici bulduğu için önemsemez. Ama iç çamaşırlarını aslında nasıl yıkamalısınız? İşte doğru yıkama ile elde edebilecekleriniz:

  • Renkleri parlak tutma
  • Elastikin gerilmesini ve sarkmasını önleme
  • Sarkmayı önleyen kumaşın bütünlüğünün korunması
  • Sonunda para tasarrufu sağlayan iç çamaşırınızın ömrünü uzatma

Tarzınızı zorlamayan uygun çamaşır yıkama talimatlarını takip etmek için kolay bir rehber oluşturduk. Küçük bir özen gösterme bilgeliğini akıllı kısa yollarla birleştirerek, daima daha uzun süre dayanan ve daha iyi görünen temiz iç çamaşırlarıyla dolu bir çekmeceye sahip olacaksınız. İç çamaşırınıza en iyi şekilde bakmak için bu basit iç çamaşır yıkama adımlarını izleyin.

 

İç Çamaşırı Temizliğinde 3 Büyük Hata

 

Sıcak Kurutucu:

Ortalama bir ev tipi kurutma makinesi oldukça yüksek sıcaklıkta ısı üretebilir. İçinde iç çamaşırınızı fırlatan, sarkık kumaş ve gevşek bel bantlarıyla sonuçlanan sanal bir fırın oluşturur. Ayrıca, bu tür bir ısıda, birbirine değen kumaşların sürtünmesi zımpara kağıdı, mat renkler ve ipeksi kumaşlar gibi olur. Yanan lastik kokusu, taze kuruyan çamaşırlarınızdan kurtulursa, çok sıcak olduğunu biliyorsunuzdur. Havayla kurutma, iç çamaşırınızın daha iyi ve daha uzun süre kuru görünmesine yardımcı olmak için ideal bir yoldur, ancak acele ediyorsanız ve bir kurutucu kullanmaya zorlandıysanız, soğuk-ılık döngüsünü tercih edin. Biraz daha uzun sürebilir, ancak iç çamaşırınızın harika görünmesi için daha fazla zaman olduğunu düşünün.

 

Kumaş Yumuşatıcı ve Beyazlatıcıları:

Kumaş yumuşatıcısı, tişörtlerinizi yumuşacık hale getirirken naylon ve polyester bazlı mikro fiber kumaşlar için bir kabustur. Yumuşatıcı maddeler ve ilave edilmiş parfüm örgü üzerinde hasara yol açar ve kalıntı bırakabilir. Mikro fiber zaten ipeksi yumuşak dokuda olduğundan, bu ilave adıma gerek yoktur. Pamukta kullanmak sorun değil, ancak kesinlikle gerekliyse tercih etme özen göstermelisiniz. Çamaşır suyu, zamanla kumaşları zayıflatabildiğinden en ağır yıkamalarda kullanmakla yetinmelisiniz. Ağartıcının fazladan dezenfeksiyon gücüne ihtiyaç duyarsanız, iç çamaşırınızı en iyi durumda tutmak için diğer her türlü yıkamaya devam edin.

 

Direkt Güneş Işığında Kurutma:

Zararlı UVA ve UVB ışınları kumaşları zayıflatabilir ve renkleri soldurabilir. Doğrudan güneş ışığı yerine, iç çamaşırınızı gölgede kurutun; temiz havaya maruz kaldıklarında sert güneş ışığına maruz bırakmayın.

 

İç Giyim Kumaşına Göre Doğru Yıkama ve Bakım

 

Yüzde Yüz Pamuk:

Pamuk dayanıklı bir kumaştır ve üstün nem emilimi ve yumuşak dokunuşuyla iç çamaşırında en yaygın kullanılanlardan biridir. Beyazları renklilerden ayırın ve ayrı yıkayın. Makinede ılık (sıcak değil) suyla iç çamaşırı yıkama talimatlarını izleyebilirsiniz. Havada kurumaya bırakın. Aceleniz varsa, en düşük ısı ayarında makinada kurutun ve kuruduktan sonra hemen çıkarın.

 

Streç Pamuk:

Streç pamuk, ekstra dayanıklılık için spandeks ile karıştırılır ve vücuda daha sıkı oturması için streç faktörünü korumak adına ısıyı minimumda tutmak önemlidir. Renklerine göre çamaşırları ayrı yıkayın. Makineyi soğuk ya da ılık suyla yıkamaya ayarlayın, çamaşır suyu veya yumuşatıcı kullanmayın. Yüzde yüz pamukla benzer şekilde kurutun.

 

Mikro Fiber:

Genellikle naylon, poliamid ve spandeks içeren mikrofiber kumaşlar ipeksi yumuşak, esnek ve çabuk kuruyan türdendirler. Dolayısıyla kurutucuya gerek duymazlar. Çok basit bir işlemle ılık suyla yıkayabilirsiniz. Çok sıcak bir kurutucu sentetik kumaşları gerçekten eritebildiğinden, sadece havada ve gölgede kurutulmasını öneririz.

 

Modal, Bambu Ve Diğer Doğal Lifler:

Modal ve bambu gibi doğal lifler, ultra yumuşak dokularıyla bilinir, ancak çok sert bir şekilde yıkamak gerekir. Makineyi soğukta ya da ılık suya, tercihen hassaslar döngüsüne ayarlayarak yıkayın ve çamaşır suyu veya yumuşatıcı kullanmayın. Kurutma için pamuk ve streç pamuk için benzer iç giyim ürünlerinin yıkama talimatlarını takip edin.

Etiketler: iç çamaşırı, iç çamaşırı yıkama talimatı
Ekim 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı