İç Giyim Ürünlerini Seçerken Son Derece Dikkatli Olmalısınız!

iç giyim nasıl seçilir

İç Giyim Ürünlerini Seçerken Son Derece Dikkatli Olmalısınız!

Günümüzde moda anlayışının her geçen gün daha önemli hale gelmesi, kişilerin dış giyim seçimi konusunda hayli titiz davranmalarını doğrudan etkilemektedir. Ancak günümüzde birçok kişi, dışarıdan bakınca görünmeyen iç giyim parçaları konusunda aynı özen göstermemektedir. Bu durum ise birçok sağlık sorununu beraberinde getiren unsurların başında yer almaktadır.

Doğru iç çamaşır seçimi yapmak; cilt hastalıkları, cilt altı yağ dokusunun bölgesel olarak kaybolması, sırt ağrıları, soğuk algınlığı, mantar ve bakteri kaynaklı enfeksiyon oluşumları gibi istenmeyen çok sayıda durumun engellenmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle her yaş grubundan ve cinsiyetten kişinin, iç çamaşırı tercihi yaparken bilinçli ve dikkatli davranmaları tavsiye edilmektedir.

İç giyim ürünlerini seçerken ilk olarak kumaş özellikleri ve lastik yapısı gibi detaylara özen gösterilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise model, renk ve desen gibi seçimler yapılmalıdır. Aynı zamanda tercih edilen iç giyim markası tarafından hazırlanan etiketlerin dikkatli bir şekilde okunması ve renklendirme için tercih edilen boya maddelerinin öğrenilmesi de sağlık açısından büyük bir önem taşımaktadır. Üretim aşamalarında kullanılan zararlı kimyasallar, genital organ kanserlerine varan ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

 

İç Giyim Ürünlerini Seçerken Neden Dikkatli Olunmalıdır?

İç giyim ürünleri, cilt ile doğrudan temas halindedir. Bu nedenle kumaş özelliklerinden üretim aşamalarında kullanılan tüm yöntemlere kadar dikkat edilmesi gereken bazı temel noktalar bulunmaktadır. Bu durumun sebeplerini ise kısaca şu şekilde açıklamak mümkündür:

●İç giyim ürünleri, teri emen ve hava alabilen kumaşlardan üretilmelidir. Aksi halde cilt dokuları havasız kalmakta ve nemli bir ortama dönüşmektedir. Bu durum sonucunda ise mantar ve bakteri kaynaklı enfeksiyonların oluşması kaçınılmaz bir durum haline gelmektedir.

●İç giyim ürünleri, kan dolaşımını ve kişilerin günlük hareketleri kısıtlamamalıdır. Bu nedenle kişilerin mutlaka kendi bedenlerine uygun olan ürünleri tercih etmeleri gerekmektedir. Çok sıkı olan sütyenler sırt ağrılarına, çok dar olan erkek boxer modelleri ise üreme sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Bu durumu önlemenin yolu ise doğru beden tablolarının belirlenmesidir.

●İç giyim ürünlerinin üretim aşamalarında kullanılan boyalar ve diğer kimyasal maddeler, cilt ile doğrudan temas etmektedir. Özellikle cildin havasız ve nemli kalması sonucunda bu maddeler, cilt dokularına nüfuz edebilme fırsatına sahip olmaktadır. Bu durum sonucunda ise hücre ve doku sağlığının kaybolması; kanser hastalıklarının görülmesi kaçınılmaz bir durum halini almaktadır.

●Ter emen atlet modellerinin giyilmesi, yaz aylarında cilt üzerinde daha az bakteri üremesini sağlamaktadır. Bu sayede cilt sağlığının korunması mümkün hale gelmektedir. Aynı zamanda kış aylarında atlet giymek, vücut ısısının dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Böylece soğuk algınlığı ve benzeri hastalıklardan korunmak mümkün olmaktadır.

İç giyim ürünleri seçilirken sağlıklı kumaş tercihinden hemen sonrasında renk ve model gibi detayların da incelenmesi gerekemktedir. Yapılan araştırmalar, iç giyim konusunda kendisini şık hisseden kişilerin özgüvenlerinin çok daha yüksek olduğunu kanıtlamıştır. Bu nedenle kişilerin kendilerine yakıştırdıkları ve sağlıklı kumaşlardan üretilmiş olan modelleri tercih etmeleri büyük bir önem taşımaktadır.

 

Erkek İç Çamaşırı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek iç çamaşırı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı temel detaylar bulunmaktadır. Bu sayede hem üreme sağlığının hem de genel sağlığın korunması mümkün bir hal almaktadır. En sağlıklı erkek iç çamaşırı seçimlerinin yapılabilmesi için dikkat edilmesi gerekenlerin ise kısaca şu şekilde sıralanması mümkündür:

●Özellikle sık terleyen erkekler için bambu atlet kullanımının tercih edilmesi gerekmektedir. Yüzde yüz pamuklu iç çamaşırı kadar sık tercih edilen bu kumaşlar, cildin nefes alması ve bakteri oluşumunun engellenmesi açısından oldukça avantajlıdır.

●Erkek atlet üretiminde yaygın olarak tercih edilen ve cilt dostu olan bambu kumaşlar, boxer ve çorap gibi ürünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Böylece dış giyimde kullanılan boya ve benzeri maddelerin cilde doğrudan temas etmesini engellemek mümkün hale gelmektedir.

●Erkek kilot seçimi yaparken doğru beden seçiminin yapılabilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Gereğinden daha sıkı ve dar olan iç çamaşırları, kan dolaşımının ve dolayısı ile üreme sağlığının bozulması gibi istenmeyen durumlara neden olabilmektedir. Bu durumlar kaçınmak içinse slip ya da boxer seçimi yaparken doğru bedenlerin tercih edilmesi gerekmektedir.

Erkek iç giyim ürünlerinin özenli şekilde seçilmesi, cilt üzerinde görülmesi mümkün olan tahriş ve kuruluk gibi sorunların önlenmesi açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle yalnızca renk ve modellere değil; kumaş kalitesi ve özelliklerine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Kadın İç Çamaşırı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadın üreme organları genel olarak hayli hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle doğru şekilde korunmaları, görülmesi mümkün olan sağlık sorunlarının engellenebilmesi adına büyük bir önem taşımaktadır. Kadın iç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gerekenler ise kısaca şu şekilde sıralanabilmektedir:

●Kadın boxer ve külot seçimi yaparken mümkün oldukça nefes alabilen kumaşların tercih edilmesi gerekmektedir. Aksi halde vajina ya da üretrada enfeksiyon oluşumlarının görülmesi kaçınılmaz bir hale dönüşmektedir. Bu durum sonucunda ise vajinal mantar ve idrar yolları enfeksiyonu gibi sağlık sorunları sık sık ortaya çıkarak tedavinin güçleşmesine yol açmaktadır.

●Kadın atlet kullanımı, cilt sağlığının korunması açısından büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle kış aylarında karın ve bel gölgelerinin sıcak tutulması, soğuk algınlığı ve regl sancılarının şiddetlenmesi gibi durumların önlenmesine yardımcı olmaktadır.

●Kadın sütyen seçimi, iy giyim alışverişlerinde en zorlayıcı konuların başında yer almaktadır. Bunun için sütyen bedenlerinin doğru şekilde öğrenilmesi gerekmektedir. Sütyen bedenlerini gösteren harfler göğüs kupunu, sayılar ise sırt genişliğini temsil etmektedir. Özellikle büyük göğüslerde sütyenin memeleri tamamen kavraması ve kalın askılar ile desteklemesi, sırt ağrılarının önlenmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Kadın iç giyim ürünleri seçerken kumaş özellikleri kadar lastik yapısına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde lastiklerin ciltle temas ettiği ya da baskı uyguladığı noktalarda cilt tahrişleri ve sorunlarının meydana gelmesi kaçınılmaz olmaktadır.

Etiketler: iç giyim ürünleri, iç giyim ürünleri nasıl seçillir, iç giyim
Nisan 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı