Kışın Hangi Kumaşlar Sıcak Tutar?

kisin-hangi-kumas-sicak-tutar

Yılın yine sıcaklığın düşmeye başladığı ve hepimizin ısınmak için ne giyeceğimizi düşünmeye başlamamız gereken o zamanlara adım atmış bulunmaktayız.Kış aylarında en önemli faktörlerden biri giyinmek için seçtiğiniz kumaş türüdür. Sıcak tutma özelliği söz konusu olduğunda her kumaşın eşit bir şekilde üretilmediğini görüyoruz. Peki kışın hangi kumaşlar sıcak tutar?

Kış Mevsiminde Sıcak Tutan Kumaş Nerede Bulunur?

Kışlık sıcak tutan kumaş türleri tercihinizi bu yıl OTS İç Giyim’den yapabilirsiniz. Soğuktan etkilenmemek ve yüksek kaliteli iç çamaşırları almak için OTS İç Giyim'e güvenin. Bu sezon OTS İç Giyim’den iç çamaşırı satın alın ve kış soğuğuna elveda deyin!

Kış Mevsiminde Giyilen Kumaşlar Nelerdir?

Tekstil sektöründe giysiler için tercih edilen çok sayıda kumaş çeşidi bulunmaktadır. Kumaşlar, üretildikleri malzemelere ve kullanılan yöntemlere göre sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflandırma, kumaşların ısı tutma ve vücudu soğuğa karşı koruma gibi özelliklerini de etkilemektedir. Gelin hep birlikte “Kış mevsiminde giyilen kumaşlar nelerdir?” sorusunun cevaplarını inceleyelim.

  • Pamuklu Kumaşlar

Pamuk genellikle kış mevsiminden ziyade yaz ve geçiş mevsimleri için daha uygun bir malzeme olarak anılır. Bunun nedeni, pamuğun hava geçirgenliği ve son derece nefes alabilir olması ve dolayısıyla ısıyı yeterince muhafaza edememesidir. Sadece bu da değil, pamuğun kuruması uzun zaman alır. Bu da terle ıslandığında kışın soğuk algınlığına yakalanma riskimiz olduğu anlamına gelir. Fakat bu bir yanılgıdır.  Aslında pamuklu kumaşların kışa uygun olup olmadığı tamamen kumaşın örgü yapısına ve yoğunluğuna bağlıdır.

  • Yün Kumaşlar

Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir. Aynı zamanda yüksek nem emme oranına sahiptir, bu nedenle teri emebilir ve bedeninizi kuru tutabilir.

  • Polar Kumaşlar

Polar kumaşların, nemi vücuttan uzak tutmakta vevücuttaki ısıyı korumaya yardımcı olmaktadır.Bu özelliği ile kış aylarının en çok tercih edilen kumaşları arasında yerini almaktadır.

  • İpek Kumaş

Kışın sizi sıcacık tutan kumaşlar söz konusu olduğunda, ipek kumaş kesinlikle bir rakiptir. Doğal ısı yalıtım özelliklerine sahiptir. Bu da ısıyı vücudunuza yakın tutmanıza ve sizi sıcak tutmanıza yardımcı olduğu anlamına gelir.

İpek ayrıca nemi emer. Teri ve nemi cildinizden uzaklaştırarak sizi kuru ve rahat tutar. Ayrıca hafiftir ve iyi nefes alır. Bu nedenle giydiğinizde aşırı ısınmazsınız.

  • Brokar Kumaş

Havalar soğumaya başladığında, yazlık kumaşlarımızı biraz daha sıcak tutacak kumaşlar ile değiştirmenin zamanının geldiğini anlamaktayız. Brokar, kalın ve yalıtıcı olduğu için kışlık giysiler için harika bir seçimdir.

Brokar, ipek ve yün karışımından yapılır. Bu nedenle bedeninizi sıcak ve rahat tutmak için mükemmel bir tercihtir. Ayrıca, hoş dokusu ve görünümü ile sizi daha fark edilebilir kılmaktadır.

  • Kadife Kumaş

Kadife kumaş; kalın ve yumuşaktır. Ayrıca iyi derecede sıcak tutma özelliğine sahiptir. Bu da kadife kumaşları kışlık giysiler için mükemmel bir seçim haline getirmektedir. Ayrıca şık ve zariftir, böylece en resmi durumlarda bile güvenle giyilebilmektedir.

Kış mevsimi, insanların büyük bir bölümü için soğuk ve rahatsız edicidir. Ancak doğru kumaşlarla, sıcaklığın normalin altına düştüğü zamanlarda bile sıcak ve rahat kalabilirsiniz.Hangi kumaşı seçerseniz seçin, soğuk aylarda sıcak kalmak için katmanlar halinde giyindiğinizden emin olun. Doğru kıyafetlerle kıştan korkmak yerine kış aylarının tadını çıkarabilirsiniz.

Kış Mevsimi Özel Kombin

Kış mevsiminde güzel ve şık kombinler oluşturmak için birçok seçeneğiniz bulunmaktadır. Doğru tercihler yaparak hem soğuktan korunabilirsiniz hem de şıklığınız ile akıllara kazınabilirsiniz.

  • Özel Bir Gece İçin Kış Kombini

Kış aylarında özel akşam yemekleri için midi elbiseler her zaman iyi bir fikirdir!

Toparlayıcı iç çamaşırları, mont ve topuklu botlar ile birlikte kullanabileceğiniz midi elbiseler sizi fit ve şık gösterecektir.

  • Gündelik Kombin

Mom Jean + Çizme + Çanta ve Şişme Mont!

Botlar, kot pantolonlar, ceketler, çantalar özellikle kış aylarında kadınların vazgeçilmezidir. Kelimenin tam anlamıyla kışın hangi kazağı giydiğiniz önemli değildir. Çünkü giyeceğiniz ceketlerden dolayı kazaklarınızın modeli belli olmayacaktır. Mom Jean kot pantolonlar çok yumuşaktır ve çizmelerle harika bir uyum yakalarlar.

Kış mevsiminde oluşturduğunuz kombinin keyfini çıkarmak ve konfor seviyesinin yüksek olduğu bir gün yaşamak için tercih ettiğiniz giysilerin kumaşlarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Gün içinde sürekli üşümeniz, o andan aldığınız keyfi azaltabilmekte ve hatta hastalığa sebep olabilmektedir.

Etiketler: Kışın sıcak tutan kumaşlar
Aralık 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı