Kız Çocuk Büstiyer Seçimi Nasıl Yapılmalı

kiz-cocuk-bustiyer-secimi-nasil-olmali

 

Farklı yaş grupları için iç çamaşırlarının özellik ve önemi değişir. Ergenlik döneminin başlarında kız çocuklarının göğüs gelişimini destekleyecek iç giyim ürünleri tercih edilmelidir. Kaliteli kız çocuk büstiyerleri göğüs gelişiminin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlarken aynı zamanda bireyi yetişkinliğe hazırlamaktadır. Sade, renkli ve desenli pek çok modele sahip olan büstiyerlerin belirli kriterlere sahip olması gerekir. Ebeveynlerin merak ettiği “Kız çocuk büstiyer seçimi nasıl yapılmalı?” sorusunun cevabını bu yazıda veriyoruz. 

 

 

Kıyafetleri tamamlayan büstiyerler hem korse hem de sütyen görevi görür. Günlük kullanım ve özel günler için farklı modelleri bulunur. Göğüslere form verdiği için belirli bir yaşa gelmiş kız çocuklarında kullanılması gerekir. Kaliteli büstiyerler vücuda ve göğse şekilde verirken aynı zamanda gelişimi olumlu yönde etkiler. Farklı tarz ve kombinlere göre tercih edilebilen büstiyerler kız çocukları için alıştırma sütyeni olarak da kullanılmaktadır. 

 

 

Büstiyerler kız çocuklarının gün boyu rahat etmesini ve aynı zamanda konforlu olmasını sağlar. Doğru ürün seçimi yapıldığında büstiyerin tüm faydalarından yararlanmak mümkündür. 

 

 

Kız çocuk büstiyer seçiminde şu detaylara dikkat edilmelidir: 

 

 

 

  • Büstiyerler 5 – 6 yaştan başlayarak her kız çocuğu için kullanılabilir. Tercih edilen ürünün yaş grubuna uygun olması ve göğüs gelişimini desteklemesi gerekir.  

  • Çocuklar hareketli bir dönem geçirdikleri için büstiyer seçimi onları kısıtlamamalı, rahat ve konforlu hissettirmelidir. 

  • Kız çocuk büstiyerlerin %100 pamuklu kumaşlardan üretilmiş olması gerekir. Zararlı boyalar, desenler ve ikonların bulunduğu büstiyerler kanserojen madde içerebilir. Pamuklu kumaşlar terletmez ve özellikle sıcak günlerde teri emerek çocuğunuzu hastalığa karşı korur. 

  • Direkt cilde temas eden büstiyerler hijyenin sağlanması amacıyla yüksek sıcaklıkta sık sık yıkanmalıdır. Kaliteli büstiyer seçimi, yüksek sıcaklık ve sık yıkama karşısında ürünün yıpranmamasını sağlar. 

  • Büstiyerlerin lastik bandı kısmı cildi sıkmamalı, vücuda tam uyum göstermelidir. 

 

 

 

 

  • Büstiyerde kullanılan kumaş cildi tahriş etmemeli, kızarıklığa yol açmamalıdır. 

  • Ergenlik çağına giren kızlarda göğüs gelişimini destekleyen büstiyer seçimi yapılmalıdır. Büstiyerin çok sıkı olması göğüs gelişimini sekteye uğratabilir. 

 

 

Pamuklu Büstiyerler Rahat mıdır? 

 

 

Pamuklu büstiyerlerin en önemli özelliği sağlıklı ve cildi rahatsız etmiyor olmasıdır. Pamuklu kumaşlardan üretilen büstiyerler cildin hava almasını sağlar. Bu özellik sayesinde vücut terlemez, oluşan terler ise büstiyer tarafından emilir. Çok fazla hareket eden çocuklar pamuklu büstiyer sayesinde hasta olmaktan korunur. 

 

 

Büstiyerler doğrudan cilde temas ettiğinden pamuklu kumaşlardan üretilmeleri çok önemlidir. Oldukça sağlıklı bir yapıya sahip olan bu kumaşlar, cildi tahriş etmez ve egzama gibi hastalıkların oluşmasını engeller. Hareketli çağlarında olan kız çocuklar pamuklu büstiyerler ile gün boyunca rahat ve konforlu şekilde vakit geçirebilmektedir. 

 

 

 

13 – 14 Yaş Kız Çocuk Büstiyer Önerileri 

 

 

13 – 14 yaşları, ergenliğe giriş olarak tanımlanmakta ve birçok fiziksel değişiklik görülmektedir. Kız çocuklarında göğüs gelişiminin başladığı bu yaşlarda kullanılan iç çamaşırı önem kazanmaktadır. Büstiyer seçimi sırasında pamuklu kumaşlardan üretilen ürünler tercih edilmeli ve çocuğun gün boyu rahat ve konforlu olması sağlanmalıdır. Bunlardan daha önemlisi ise göğüs gelişiminin desteklenmesidir. 

 

 

13 – 14 yaş kız çocuklarında göğüs gelişiminin başladığı dönemdir. Bu yaşlardan itibaren kız çocuklarının göğüslerinde büyüme görülür. Büstiyer seçimi kız çocuğunun yaşına uygun olmalı ve göğüs gelişiminin sağlıklı şekilde devam etmesini desteklemelidir. Çok sıkı olan büstiyerler göğüs gelişimini sekteye uğratabilir. Tercih edilen büstiyer çok sıkı veya geniş olmamalıdır. Bu dönemde düz ve desenli 13 yaş büstiyer modelleri seçilebilmelidir.  

 

 

Desenli Kız Çocuk Büstiyerleri 

 

 

Desenli ve renkli kız çocuk büstiyerleri geniş ürün yelpazesine sahiptir. Alıştırma sütyeni olarak da bilinen bu ürünler, kız çocuklarının göğüs gelişimini desteklediği için mutlaka kullanılmalıdır. Renkli kız çocuk büstiyerleri ilgi çekici olduklarından alışılması daha kolaydır. Kız çocukları bu ürünlere ilgi göstererek düzenli kullanmaya alışabilirler.  

 

 

Desenli ve renkli kız çocuk büstiyerleri tercih edilirken kumaşlara kullanılan boyaların sağlığa zararlı olmamasına dikkat edilmelidir. Cilde direkt temas eden bu ürünlerde bulunan kanserojen maddeler çocuk sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.  

 

Etiketler: kız çocuğu için büstiyer seçimi
Ağustos 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı