Likralı Kumaş Avantajları Nelerdir?

likrali-kumas

Son yıllarda giyim sektöründe sıklıkla kullanılmaya başlanan bir kumaş türü olan likra, sentetik bir elyaf türüdür. Esnek ve oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olan likralı kumaş, spor kıyafetlerinden iç giyime kadar birçok kıyafet türünde kullanılabilmektedir. Elastik bir yapıya sahip, sentetik bir kumaş olan likra, kendi ebatının neredeyse 6 katına kadar uzayabilmesiyle bilinmektedir. Bir tür polimer olan bu kumaş türü, monomer zincirinden oluşmaktadır. Yapısı gereği birçok kullanım avantajına sahip olan likralı kumaş, özellikle dayanıklı yapısıyla adından söz ettirmektedir.

Likralı kumaş kullanımı avantajları denildiğinde şunlar sıralanabilmektedir:

  • Likralı kumaş oldukça esnek bir yapıya sahiptir. Bu avantajı sayesinde kullanım açısından birçok kıyafetin üretiminde kullanılan likra, kendi ebatından 6 kata kadar uzayabilmektedir.
  • Likralı kumaş, kuru çekim tekniğiyle üretilmektedir. Çok dayanıklı ve oldukça güçlü olan likra, bu üretim tekniği sayesinde güçlendirilmektedir.
  • Likralı kumaş oldukça sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Genellikle, kaban, ceket ve pantolon gibi dış iyim alanlarında kullanılan likra, kış aylarında üşümemek adına oldukça doğru bir tercih olmaktadır.
  • Esnek yapısı sayesinde salınım oranı oldukça azdır. Uzun süreli kullanımlarda çekme yapmayan likra, ilk günkü görüntüsünü korumayı başarmaktadır.
  • Likralı kumaşların en önemli avantajlarından biri de kolay kırışmamasıdır. Yapı gereği bu özelliği sayesinde oldukça tutulan likra, aynı zamanda diğer kumaşlara nazaran çok ütü istememesiyle bilinmektedir.

Likralı Kumaş Terletir Mi?

Kullanım alanı olarak oldukça geniş bir yelpazede değerlendirilebilen likralı kumaş, sahip olduğu avantajlar sayesinde adından söz ettirmektedir. Özellikleri sayesinde kullanım alanı geniş olan likralı kumaş bir de ter tutmamasıyla ön plana çıkmaktadır. Likralı kumaş özellikleri denildiğinde başı çeken terletmeme faktörü, birçok giyim sektöründe kullanılmasına olanak sağlamaktadır.

Ter tutmama özelliğiyle dikkat çeken likralı kumaş, özellikle spor kıyafetleri için biçilmiş kaftan olarak değerlendirilmektedir. Bir spor aktivitesi sırasında efor sarf eden sporcu, doğal olarak enerjisini dışarı atarken terleme özelliği göstermektedir. Uzun süreli yapılan bir sporda, yoğun terleme sporcuyu rahatsız edebilmektedir. Bu soruna çözüm bulabilmek adına çalışmalar gerçekleştiren giyim sektöründeki firmalar, daha rahat bir kullanım ve terden rahatsız olmama özelliğini ön plana çıkartan likralı ürünler üretmişlerdir. Bu ürünler sayesinde spor müsabakalarından antrenmanlara kadar her yerde kullanılmaya başlanan likralı kıyafetler, sporcuların efor sarf ettikleri anları daha rahat kılmayı sağlamaktadır.

Likralı kumaşlar iç giyimde de kullanılmaktadır. Bunun en temel sebebi de terletmeme özelliğidir. Bu özelliği sayesinde iç giyim sektöründe sıklıkla kullanılan likra, rahat bir etki yaratması ve hava geçiren özelliği sayesinde dikkat çekmektedir. Likralı kumaş nasıldır? sorusunun en temel cevabı olan terletmeme faktörü sayesinde bu kumaşların kullanım alanı oldukça geniş olmaktadır.

Likralı Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Üstün kaliteli bir malzemeden üretilerek elde edilen likralı kumaş, oldukça uzun ömürlü olmasıyla bilinmektedir. Esnek yapısı ve ter tutmama özelliği sayesinde dikkat çeken likralı kumaşlar, gün geçtikçe giyim sektöründe daha fazla kullanılmaya başlamıştır. Güçlü yapısı sayesinde dayanıklılık gerektiren birçok alanda da kullanılan bu kumaş, suya ve küfe karşı güçlü bir direnç sergilemektedir. Özellikle lekeleri daha kolay çözümlemesi sayesinde de kirlenme noktasında daha dayanıklı olan likralı kumaş, aynı zamanda çok az kırışmaktadır.

Birçok özelliğe sahip olmasıyla bilinen likralı kumaş, esnek yapısıyla dikkat çekmektedir. Kendi ebatından yaklaşık 6 kata kadar uzayabilen bu kumaşlar, buna karşın salınım oranı az olması sayesinde dikkat çekmektedir. Diğer kumaş türleri, uzun kullanımlarda salma eğilimi gösterirken, likranın elastik yapıda olması sayesinde, uzun yıllar boyunca sanki ilk alındığı zamanlardaki görünümünü korumaktadır.

Likralı Kumaş Nerede Kullanılır?

Likralı kumaşlar birçok giyim sektöründe kullanılmaktadır. Fakat, bu kumaş türünün en fazla kullanıldığı alanların başını spor sektörü çekmektedir. Yapı gereği bu alana oldukça elverişli olan likralı kumaş, özellikle terletmeme özelliği sayesinde oldukça sık kullanılmaktadır. Mayolardan formalara kadar birçok spor kıyafetinde kendine yer bulan likra, güçlü yapısı sayesinde de yırtılma faktörü neredeyse hiç olmadan rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra likralı kumaş, rahat ve elastik bir yapıda olması sayesinde her sporcunun isteyeceği rahatlık faktörünü sağlamaktadır.

Likralı kumaşın kullanım alanlarından biri de çarşaflardır. Rahat ve elastik olması sayesinde bu alanda sıklıkla tercih edilen likra, aynı zamanda kırışmaması nedeniyle de tercih edilmektedir. Likralı kumaşlar, tişörtlerde de kullanılmaktadır. Özellikle sıcak yaz günlerinde terlememek adına tercih edilebilen bu kumaşlar, yapı gereği bu zamanlarda vücudun nefes alabilmesini sağlamaktadır.

Etiketler: Likralı kumaş nedir
Aralık 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı