MEVSİM GEÇİŞLERİNDE İÇ GİYİM TERCİHİ NASIL OLMALI?

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE İÇ GİYİM TERCİHİ NASIL OLMALI?

Mevsim geçişlerinde sıcaklıklarda ani değişimler olabilmektedir. Bu durum dış giyimimize yansıyarak kabanların ve montların gün yüzüne çıkmasını ya da tiril tiril elbiselerin dolaplardaki yerlerini almasıyla sonuçlanır. Hatta bu durum aksesuarlarda bile değişiklik yaratarak bere ya da gözlük kullanımıyla sonuçlanır. Tüm giyimimize yansıyan bu sıcaklık değişimleri aslında iç giyim tercihlerini de büyük ölçüde etkilemektedir.

Vücudu saran ve ilk katmanı oluşturan iç giyim ürünleri koruma, rahatlık ve stil olarak üç değişkene bakılarak değerlendirilmelidir. İlk değişken olan koruma tam da mevsim geçişlerinde önem kazanır. Sağlıklı ve rahat sonuçlar almak için her zaman pamuklu ürünlerin tercih edilmesi gerekse de, özellik kış aylarında bu duruma çok daha dikkat edilmelidir. Çünkü pamuklu dokular bünyesinde nem tutabildiği için hem özel bölgelerin tahrişini önler hem de oluşan terin vücut üzerinde kalmasını engeller. Üstelik yumuşacık yapısı sayesinde de ultra rahatlık sağlamaktadır. Geniş hareket alanı tanır ve tüm gün boyunca yok etkisi yaratabilir. Bu sebeplerle güz dönemi itibariyle pamuklu dokulara dolaplarda çok daha fazla yer verilmelidir.

Atlet Kullanımın Önemi

Atlet kullanımının genelde pek çok faydası olduğunun bilinmesine rağmen azımsanmayacak bir kesim tarafından pek de kullanılmaz. Gerek rahatsızlık hissi oluşturduğu gerekçesiyle gerek de sadece bir alışkanlık edinilmediği için tercih edilmeyebilir. Fakat aslında bu durumlar doğru kadın atlet seçimi ile engellenerek ideal kullanım sağlanabilmektedir.

Hem erkek hem de kadınlar için atletler vücudun üst bölgesini sarar ve ısı kaybının önlenmesini sağlar. Böylece zorlu hava koşullarına karşın ekstra koruma sağlanabilmektedir. Üstelik her ne kadar kazak ya da trikolar kalın dokulardan oluşsa da yapılarındaki gözenekler nedeniyle rüzgarın geçişine neden olabilmektedir. Bu sebepler ise vücudunuzun savunmasız kalarak hasta olmasına yol açabilmektedir. Bu yüzden atlet modelleri özellikle de soğuk havalar da tercih edilmesi gereken iç çamaşırı çeşitlerinden biridir.

Atlet çeşitlerinin kullanımının öneminde bahsetsek de, bilmeniz gereken bir diğer durum bunu oldukça özenli bir şekilde gerçekleştirmeniz gerektiğidir. Çünkü vücudun büyük bir bölümüyle temas halinde olan bu ürünler, hijyenik olarak donanımlı olmalı ve uzun süreli kullanımlara tabi tutulmamalıdır. Bu yüzden olabildiğince pamuklu seçkilerden yararlanmalı ve sık sık atlet değişimi yapmalısınız. Aksi takdirde nemli kumaşlar üşütmenize ya da kötü kokulara yol açabilir.

Rahat, Şık ve Rengarenk İç Çamaşırı Çeşitleri İle Yaza Hazırlanın!

Yaz aylarının gelmesiyle beraber bunaltıcı sıcaklıklar da baş göstermeye başlar. İşte tam da bu zamanlarda kendinizi ince ferah kumaşların kollarına bırakmak isteyebilirsiniz. Hava geçirgenliği sağlayacak ve nem oluşmasına izin vermeyecek yapıdaki iç giyim ürünleri bunun için en iyi tercihlerdendir. Üstelik bu duruma cıvıl cıvıl renkler ve birbirinden minimal tasarımlar da eklendiğinde büyük bir memnuniyet sağlanmaktadır.

Baharın renkleri neredeyse herkesi iyi hissettirir ve mutluluğunu arttırabilmektedir. Eğer bunu giyim ürünlerinize de yansıtırsanız çok daha büyük etkiler oluşturabilirsiniz. Doğayla uyum sağlayabilir, bir ahenk yaratabilirsiniz.

 Tiril tiril elbiselerin altında kullanacağınız incecik külot modelleri tercih edebilirsiniz. Fakat gün boyu ekstra rahatlık sağlayabilmek için bu ürünleri tercih ederken sıkmadığına dikkat etmeli tam olarak kendi bedenlerinizi seçmelisiniz. Böylece hem ferah hem de yok hissi yaratacak bir kullanım oluşturabilirsiniz.

Sütyen tercihlerinde ise sıcaklıkların arttığı zamanlarda braletlerden yararlanabilirsiniz. Braletlerin ek dolguları bulunmadığı için ekstra olarak sizi sıkmaz ya da bunaltmaz. Esnek yapısı sayesinde vücudunuzla uyum sağlar ve ekstra rahatlık vadeder.

Etiketler: MEVSİM GEÇİŞLERİNDE İÇ GİYİM TERCİHİ NASIL OLMALI?
Eylül 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı