İç Çamaşırın Pamuklu Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır

pamuklı-ic-camasiri-nasil-anlasilir

İç çamaşırı seçmek oldukça önemli bir konu. Tenimize doğrudan temas eden tekstil ürünü elbette sağlığımızı tehdit etmeyecek nitelikte ve kalitede olmalı. Bu yüzden uzmanlar hava alabilirliği ve yumuşak dokusu sebebiyle pamuklu iç çamaşırı kullanımını öneriyorlar. Pamuktan üretilmiş külot, atlet, sutyen gibi ürünler hassas ciltlerde bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Bebek ürünlerinde de zaten aynı materyal tercih ediliyor. Peki, pamuklu iç çamaşırı nasıl anlaşılır?

KALİTELİ İÇ ÇAMAŞIRI SEÇİMİ

Teninize doğrudan temas eden bu giyim ürünlerinin hangi malzemeden yapıldığı ve kalitesi büyük bir öneme sahip. Fiyat aralığı oldukça değişken olduğu için kişiler genelde en ucuz olan ürünleri seçme eğiliminde oluyorlar. Ucuz çamaşırlara bakıldığında genelde sentetik kumaşlardan yapıldığı görülüyor. Hava almayan sentetik kumaş uzun vadede cilt sağlığını fazlasıyla etkiliyor. En basit şekilde ciltte kaşıntı ile başlayıp kadın hastalıklarına kadar yol açabiliyorlar. Bu sebeple kaliteli iç çamaşırı seçimi oldukça önemli.

Cilt hassasiyetini ortadan kaldırmak ve sağlığınız için kaliteli ürünler seçmek adına pamuklu iç çamaşırı en doğru seçim olacaktır. Hem külotta hem de sutyen ve atlette pamuktan üretilmiş ürünler seçmek sağlığınız için çok daha doğrudur. Hava alabilen yapısı sayesinde bu kumaşlar, özellikle de yaş aylarında terlediğinizde ortaya çıkan kaşınma ve kızarıklık sorunlarını ortadan kaldırır. Bu sayede en hassas ciltler bile güvenle tercih edebilir.

SAĞLIKLI VE PAMUKLU İÇ ÇAMAŞIRI

Nasıl ki elbise alırken oldukça uzun saatler harcayıp karar vermek için inceleme yapıyorsak, aynı şey iç çamaşırı için de geçerlidir. Doğru ve kaliteli ürünü bulmak için acele etmeden inceleyip karar vermek için. Çok fazla seçenek ve model olması karar vermeyi zorlaştırsa da bazı kriterler gözeterek yelpazeyi daraltmak da mümkün.

Öncelikle malzeme kalitesini anlamaya çalışarak başlamalısınız. Pamuklu iç çamaşırı, sentetik kumaşların aksine parlak olmayacaktır. Ne renk olursa olsun, mat ve hafif delikli yapısı ile bu kumaş dikkat çeker. İçeriğinde elastik karışımı olan ürünler esnek olsa da %100 pamuk olanlar kolay esnemeyecektir. İhtiyacınıza yönelik ürünleri eledikten sonra beğendiğiniz modellere göre bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca fiyat bazında da ele yapıp en doğru çamaşıra karar verebilirsiniz.

Etiketler: .
Haziran 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı