Sağlığımıza Uygun İç Giyimi Nasıl Seçeriz?

Sağlığımıza Uygun İç Giyimi Nasıl Seçeriz?

İç çamaşır tercihlerinde genel olarak estetiğe önem verilir. Yani iç çamaşırın kıyafetlerin içinde estetik bir görünümü olmasına özen gösterilir. Oysa iç çamaşırı seçimine sağlık açısından da dikkat edilmesi son derece önemli.

Günlük hayatta rahat bir iç giyim tercih edilmesi kadar sağlıklı iç çamaşırı seçilmesi gerekir. Zira iç çamaşırları sağlığı etkiler. Cilt problemlerinden enfeksiyonlara kadar birçok rahatsızlığa neden olabilirler. Bu noktada; iç çamaşırın estetik görüntüsünden ziyade sağlığa uygun olmasına dikkat edilmelidir. Böylece bu tür rahatsızlıkların engellenmesi mümkün olur.

Külot Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cildin rahat nefes alması için doğru kumaşlardan üretilmiş külotlar tercih edilmelidir. Cilt rahat nefes alamadığında pek çok cilt problemi yaşanabilir. Bu nedenle; külotların şekli ve modelinde önce kumaşı dikkate alınmalıdır.

İpek ve sentetik kumaştan üretilmiş külotlar en sık tercih edilenlerdir. Zira bu külotlar çok daha estetik bir görüntüye sahip olup kıyafetlerin içinden iz belli etmezler. Ancak; sağlık açısından bakıldığında ipek ve sentetik kumaşlı iç çamaşırları cilt sağlığı açısından oldukça zararlı. Bu tür kumaşlar, bakteri enfeksiyonu riskini önemli ölçüde artırır. Dolayısıyla bu da birçok sağlık problemini beraberinde getirir.

Unutulmamalıdır ki külot genital bölgenin kıyafetidir. Bu nedenle; genital bölgenin sağlığını etkiler. Bu bilgiler ışığında en sağlıklı külot kumaşı, pamukludur. Pamuklu külotlar cildin rahatlıkla nefes almasını sağlar. Bu da birçok sağlık riskini ortadan kaldırır.

Sütyen Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sütyen alımında da pamuklu kumaşların tercih edilmesi önerilir. Pamuklu sütyenler, terlemeyi önler. Aynı zamanda ter emici özelliktedir. Dolayısıyla göğüs bölgesinde terlemeden dolayı meydana gelebilecek cilt rahatsızlıklarının önüne geçilmiş olur.

Özellikle evde kullanılacak sütyenlerin daha rahat ve kullanışlı olması gerekir. Bunun için destek ve dolgusu olmayan sütyenler tercih edilmelidir. Böylece ev içinde göğüs bölgesi rahatlayacak ve sağlık sorunları ortadan kalkacaktır.

İç Çamaşırında Doğru Beden Seçimi

İç çamaşırı seçiminde sağlık açısından bedene dikkat edilmelidir. Bedenden daha küçük iç çamaşırı cildin tahriş olmasına neden olur. İç çamaşırı bedene dar geleceği için hemen her harekette cilde sürtünecek ve o bölgeyi tahriş edecektir.

Sütyende küçük beden göğüslerin sıkışmasına neden olacağı için hem cilt hassasiyetine hem de göğüs bölgesini sıkacağı için göğüste ağrıya neden olabilir. Külotların küçük bedenli seçilmesi genital bölgede cilt problemleri yaşanmasına yol açar. Bununla beraber, bakteri oluşumu gibi riskleri artırır. Tüm bunlar göz önüne alınarak beden seçimine dikkat edilmelidir. İç çamaşırı alırken denenmesi mümkün olamayacağı için kişiler bedenlerini ezberleyebilirler. Bununla beraber eldeki iç çamaşırı ölçü olarak kullanılabilir.

Renkli İç Çamaşırları

Rengarenk ve desenli iç çamaşırları pek çok kişinin tercihi. Ancak; uzmanlar renkli iç çamaşırlarını önermiyorlar. Zira uzmanların açıklamalarına göre renkli iç çamaşırları sağlığı önemli ölçüde tehdit ediyor. Hassas cilde sahip olan kişiler cilt problemlerine daha yatkındır.

Hassas ciltli kişilerin renkli iç çamaşırı giymesi önerilmez. Renkli iç çamaşırlarında kumaş boyası kullanılmaktadır. Kumaş boyaları ciltte problemlere yol açabilir. Bunun yanı sıra; vajinal enfeksiyonlara neden olabilir. Bu tür rahatsızlıklara yatkın kişilerin renkli iç çamaşırlarından uzak durması gerekir. Bunun yerine beyaz iç çamaşırları kullanılması daha sağlıklı olacaktır.

Etiketler: iç çamaşırı
Aralık 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı