Sütyen Askıları Nasıl Gizlenir?

sutyen-askisi-asil-gizlenir

Sütyen Askıları Nasıl Gizlenir?

Dilimizdeki karşılığı göğüs desteği olan sütyenler, günlük yaşamda kullanılan temel giyim parçaları arasında yer almaktadır. Günümüzde sütyenler, birçok farklı işleve sahip olarak tasarlanmakta ve üretilmektedir. Özelliklerine bağlı olarak günlük hayatta en sık tercih edilen sütyen çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

 

  • Göğüsleri kaldırma ve birbirlerine yakınlaştırma özelliği olan sütyenler,
  • Büyük beden ya da dışa dönük göğüsler için toparlayıcı özelliği olan sütyenler,
  • Büyük beden göğüsler için sırt desteği sunan sütyenler,
  • Bebeği olan anneler için kolaylık sunan emzirme sütyenleri,
  • Sırt dekoltesi olan kıyafetler için silikon formlu ve kendinden yapışkanlı özellik taşıyan sütyenler,
  • Omuz ve köprücük kemiği dekoltesi olan kıyafetler için askısız sütyenler,
  • Günlük hayatta konfor sağlamak için braletler ve balensiz sütyenler,
  • Meme ucunu gizlemek için kullanılan ince dolgulu sütyenler,
  • Küçük göğüsleri büyük göstermek için kullanılan dolgulu sütyenler,
  • Fantezi iç giyimde sık tercih edilen balenli sütyenlerdir.

 

Askısız sütyenler ile silikon yapışkanlı sütyenler, dekolteye uygunluğu nedeni ile avantaj sağlayan iç çamaşırı çeşitleridir. Ancak bu sütyenler, askılardan destek alamadığı için sürekli kayma sorununa yol açmaktadır. Bu durum ise çok rahatsız edici olduğu için birçok kişi, askılı sütyen kullanmayı tercih etmektedir.

Askıları Gizlemek İçin Yöntemler

Günümüzde birçok kadın, kayma sorununu rahatsız edici bulduğu için askısız yerine askılı sütyen kullanmayı tercih etmektedir. Ancak bu seçim, ne yazık ki her kıyafet için uygun bir tercih olmamaktadır. Bu durumda kadınlar rahatsız edici bir sütyen kullanmak yerine, konforlu bir sütyen kullanmayı ve askılarını gizleme yolunu seçmektedir.

 

“Sütyen askıları nasıl gizlenir?” sorusuna verilebilecek sayısız yanıt bulunmaktadır. Fakat en sık tercih edilen yöntemlerin başında askılara ataç takımı gelmektedir. Özellikle kürek kemiği dekoltesi bulunan kıyafetler için tercih edilen bu yöntem, renk ve desen uyumu sağlandığı takdirde sırt dekoltesi ile de hayli şık durmaktadır.

 

Sütyen askılarını gizlemek için kullanılan ve hayli popüler olan birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında en çok beğeni kazananlar ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

 

  • Sütyen askılarını en uzun ölçüye getirmek ve sırt çevresine sararak sabitlemek,
  • Kıyafetlerin iç kısımlarına görünmeyecek agraflar ya da pinlerin dikilmesi ve sütyenlerin bu aparatlara sabitlenmesi,
  • Derin sırt dekoltesi olan kıyafetlerin iç kısımlarına sırt bölgesi kesilen sütyenin dikilmesi ya da sağlam bir bant ile yapıştırılması,
  • Tek kollu kıyafetler için yalnızca bir sütyen askısının kullanılması ve en uzun hale getirilerek çapraz şekilde takılması,
  • Boyundan bağlamalı modeller için tek bir sütyen askısının en uzun ölçüye getirilmesi ve enseden geçirerek takılması,
  • Askıların aksesuarlar ile değiştirilmesi ve kıyafetin şık bir parçasıymış gibi gösterilmesidir.

 

Sütyen askılarını gizlemek için yara bandı, çift taraflı bant, çeşitli yapıştırıcılar, çıtçıtlar, agraflar ve benzeri materyalleri kullanmak mümkündür. Aynı zamanda farklı askı takma yöntemleri ile de dekolte şıklığını korumak mümkün hale gelmektedir.

Sütyen Arkasına Ataç Kullanımı

Sütyen ataç kullanımı, günümüzde en sık tercih edilen askı gizleme yöntemlerinden biridir. bu yöntemi uygulamak için, her iki sütyen askısının da sırt ortasında birleştirilmesi gerekmektedir. Ardından bir ataç ile her iki askıyı birbirine tutturmak yeterli olacaktır. Bu sayede sporcu kesim ya da kürek kemiği dekoltesi bulunan kıyafetlerde sütyen askılarının görünmesi engellenmiş olacaktır.

Askısız Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

Askısız sütyen satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, göğüs büyüklüğüne ve sırt genişliğine uygun olmasıdır. Aynı zamanda balenli modellerin tercih edilmesi, göğüs formunun daha muntazam durmasını sağlayacaktır. Askısız sütyen seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise silikon detayların kullanılmış olmasıdır. Özellikle göğüs altı ve sırt bölgesinde silikon şeritlerin yer alması, sütyenin kaymasını önlemek açısından oldukça önem taşımaktadır.

Etiketler: sutyen
Ekim 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı