Tayt Bedeni Nasıl Seçilmeli?

tayt-bedeni-secimi-nasil-yapilir

Tayt Bedeni Nasıl Seçilmeli?

Spor giyimin yanı sıra günlük giyimlerde de sıklıkla kendisine yer bulmaya başlayan tayt modelleri, sunduğu rahatlıklarının yanı sıra şık görünümleriyle de tercih sebebi olmaktadır. Hemen her dönem moda olan taytlar, kişinin tarzına uygun olarak seçildiğinde tamamen göze hitap edecek nitelikler taşıyabilmektedir. Ancak her kıyafette olduğu gibi tayt seçimi sırasında da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalardan biri de kişiye uygun beden seçimidir. Peki tayt bedeni nasıl seçilmeli?

Bu noktada kişinin kendi vücudunu iyi tanıması gerekmektedir. Örneğin baseniniz geniş ise düşük bel tayt almanız uygun bir seçim olmayabilir. Bu durumlarda toparlayıcı tayt olarak bilinen modellere yönelmek daha doğru kabul edilmektedir. Tayt satın almadan önce bedeninizi ölçerek kendinize uygun modeller arasından seçim yapmanız halinde sorun yaşama ihtimaliniz aynı oranda azalmaktadır. Her bedene uygun tayt ölçüsü bulunduğu için bu noktada kadınların mutlaka kendi ölçülerine uyan modellere yönelmeleri önerilmektedir. Örnek olarak bilekten yaklaşık 10 santimetre daha yukarıda kalan tayt modelleri, genel olarak kişinin boyunu daha kısa gösterebilmektedir. Bu noktada kişinin uzun boy tayt modellerini tercih etmesi daha uygun olacaktır.

Tayt Bedeni Hesaplama Yöntemleri

Tayt satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı detaylar öne çıkmaktadır. Bu detaylardan biri de beden hesaplama işlemleridir. Tayt bedeni hesaplama işlemini yapmadan ürün seçmek, beraberinde bazı olumsuzlukları da getirebilmektedir. Örneğin kalça çevresi genişliğine uygun olmayan bir tayt satın alındığında kısa bir süre sonra ürünün deforme olmasına tanıklık edilebilmektedir. Bu durumlarla karşılaşmamak için mutlaka tayt bedeni hesaplama rehberinden faydalanmak gerekmektedir.

 

Tayt bedenlerinde XS kodu ile satılan ürünlerde kıyafetler 32 ile 34 ölçülerinde üretilmektedir. XS taytlarda bel çevresi 32 bedende 61-63, kalça ise 84-87 santimetre olarak hesaplanmaktadır. 34 bedenlerde ise bel çevresi 64-66, kalça ise 88-91 olarak düşünülmelidir.

 

S beden taytlarda bedenler 36 ile 38 ölçülerindedir. S taytlardaki 36 bedenlerde bel 67-70, kalça ise 92-95 santimetre şeklindedir. 38 bedende bel 71-74 iken kalça ise 96-98 santimetre olarak hesaplanmaktadır.

 

M beden taytlarda ölçüler 40 ile 42 şeklindedir. M beden taytlarda bel çevresi 75’ten başlayarak 82’ye kadar çıkabilmektedir.

 

L beden taytlar 44 ile 46 ölçülerindedir. XL taytlar 48 ile 50 ölçülerinde olurken XXL taytlar ise 52 ile 54 beden olarak düşünülmelidir.

Bir Tayt Nasıl Olmalı?

Günlük hayatın yanı sıra sporlarda da giyilebilen taytlar, kadınların gardıroplarını süsleyen kıyafet seçenekleri arasında öne çıkmaktadır Peki kaliteli bir tayt nasıl olmalı? sorusunun cevabını bulabilmek için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Tayt seçimleri sırasında ilk olarak ürünlerin kaliteli kumaştan yapılmış olmasına özen gösterilmelidir. Bu şekilde bacakları rahatsız etmeyecek olan taytlar tercih edilmelidir. Özellikle her taraftan streç şekilde kişiyi saran taytlar, gün boyunca vücutta kaldığı için kişinin rahatsız olmaması çok önemli bir etken olarak düşünülmelidir. Ter tutma özelliğine sahip olan kumaşların tercih edilmesiyle birlikte cildin nefes alması da kolaylaşabilmektedir. Bu nedenle tayt seçimleri sırasında kumaşın kalitesine çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Tayt seçimlerinde bakılması gereken diğer detaylardan biri de uygun beden olup olmadığıdır. Kişiye beden olarak uygun olmayan taytlar, sadece görsel açıdan beğenilmesi yüzünden satın alınmamalıdır. Taytın sahip olduğu fonksiyonel detaylar da ürünün kalitesini öne çıkaran özellikler arasında gösterilebilmektedir. Örneğin küçük cepli bir tayt, bazı durumlarda kişinin en büyük kurtarıcılarından biri olabilmektedir. Doğru tayt seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kumaşın kalitesidir. Genellikle taytların yapıldığı kumaşlar arasında yün, polyester, pamuk, naylon ve spandex çeşitler bulunmaktadır. Bu noktada kişinin kendi cildine iyi gelen kumaşı tercih etmesi kritik önem taşımaktadır.

Tayt Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tayt alırken bazı hususların göz önünde bulundurulması tavsiye edilmektedir. Sonradan yaşanabilecek olan olumsuzlukları engellemek adına direkt doğru tercihi yapmak, her açıdan kişi için daha avantajlı olacaktır. Tayt almadan önce ürünün kumaş kalitelerinin iyi incelenmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra taytın nerede ve ne sıklıkla giyilebileceği gibi detaylar da satın alma öncesinde kararlaştırılması gereken sorular arasında yer almaktadır. Örneğin yoga için tayt satın alınacak ise buna uygun modellerin tercih edilmesi gerekmektedir. Ya da spor aktiviteleri için polyester kumaştan yapılmış olan taytın alınması halinde sık sık terletme veya kötü kokulara maruz kalma gibi durumlar yaşanabilmektedir.

 

Tayt çeşitleri arasından seçim yapmak da süreci kısaltan detaylar arasında gösterilmektedir. Bu kapsamda tam boy, diz veya 3/4 boy olarak sıralanan tayt çeşitleri kendi arasında farklı özelliklere ayrılmaktadır. Tam boy, ayak bileği hizasında biterken diz boy ise tam dizin hizasında kesilmektedir. Baldır hizasında biten modeller için ise 3/4 boy olarak bilinen çeşitlerin tercih edilmesi gerekmektedir.

Kaliteli Tayt Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli tayt seçimi sırasında ürünün malzeme kalitesine odaklanılmalıdır. Görsel açıdan etkileyici olan bazı taytlar, kalitesiz malzemeden yapılabildikleri için kullanım ömürleri kısa olmaktadır. Bu nedenle kaliteli bir tayt arayışında iseniz mutlaka ürünün hangi kumaştan üretildiği hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Naylon ve spandex karışımı taytlar, malzeme kalitesi olarak en yüksek kabul edilen modeller arasında yer almaktadır. Bununla birlikte naylon kumaştan yapılan taytlar, hafifliğinden ötürü tercih sebebi olurken yünlü modeller her mevsim için uygun özelliklere sahip olmayabilir.

 

Taytın kalitesinin anlaşılabileceği en kritik detay ise esnekliğidir. Gün içerisinde aktif olarak giyilebilen taytların, her harekete karşı dayanıklı olması o ürünün ne kadar kaliteli olduğunun göstergesidir. Bu nedenle kaliteli tayt seçiminde esnekliğe son derece dikkat edilmesi gerekmektedir

Etiketler: tayt bedeni
Ekim 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı