Tayt İçine Nasıl İç Çamaşırı Giyilir?

tayt-altina-ic-camasiri

Tayt giymek, son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve iş hayatına da dahil olması ile giderek yaygınlaşan bir moda akımı haline gelmiştir. Elastik yapısı ve her tarza uygun modelleri ile taytlar, günlük yaşamda konfor ve şıklığı bir arada sunan giyim ürünleridir. Ancak taytlar, vücudu tamamen saran yapısı nedeni ile çamaşır izini belli edebilmektedir. Bu nedenle birçok kişi, tayt ile uyumlu olan iç çamaşırı modellerini araştırmaktadır.

 

Taytların içine genel olarak tangalar, stringler ve brazilian kesim külotların giyilmesi tercih edilmektedir. Bu sayede çamaşır izinin görünmesi engellenebilmektedir. Ancak taytlar, sıkı formlu kıyafetler oldukları için genital bölgenin sağlığını riske atabilmektedir. Çok dar kıyafetler ve çamaşırlar; cilt lezyonlarının oluşmasına, terlemeye, kötü koku oluşumuna, bakteri ve mantar üremesini artırarak genital enfeksiyonların oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden taytların içerisine mutlaka pamuklu iç çamaşırı giyilmesi gerekmektedir. Çamaşırın kesimi ise kişinin tercihine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Tayt Giyerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tayt giymek günümüzde hayli sık tercih edilen ve her ortam için uygun olan bir seçenek olsa da yanlış modellerin tercih edilmesi kişilerin şık görünüşlerini olumsuz etkilemektedir. Tayt giyerken dikkat edilmesi gereken noktalar ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

 

  • Desenli ve parlak kumaşlar, kişilerin vücutlarını olduğundan daha iri göstereceği için mümkün oldukça düz renklerin tercih edilmesi,
  • Taytların iç göstermemesi için çok ince kumaşlardan üretilmemiş olması,
  • Karın ve bel bölgesindeki yağlanmanın gizlenmesi için yüksek bel tayt modellerinin tercih edilmesi,
  • Kalın bacak görünümünü kamufle etmek için İspanyol paça taytların seçilmesi,
  • Tayt giyerken doğru iç çamaşırlarının seçilmesidir.

 

Taytlar, sıkı ve vücudu saran bir forma sahiptir. Bu durum terlemeyi ve genital bölgenin hava almasını engellemektedir. Bu nedenle taytların içine sentetik kumaşlardan üretilen çamaşırların giyilmesi, kötü koku ve enfeksiyon oluşumu gibi sorunların artmasına neden olmaktadır. Bu durum, “neden pamuklu iç çamaşırı?” sorusunun yanıtı olarak gösterilebilmektedir.

Taytın Altında Rahat Ettiren İç Çamaşırları Nelerdir?

Taytın altında rahat ettiren iç çamaşırlarının başında tangalar ve stringler yer almaktadır. Aynı zamanda son dönemlerde büyük bir popülarite kazanan lazer kesim külotlar da sık tercih edilmektedir. Bu çamaşırlar, dikiş kullanılmadan üretildiği için iz yapmamaktadır. Aynı zamanda elastik bir yapısı olduğu için vücudu sararak tayt ile bütün duran bir görünüm de yaratmaktadır.

 

Taytın genital bölgede terleme ve nemlenme gibi sorunlar yaratmaması için, başta pamuklu olmak üzere bambu ve modal gibi doğal liflerden üretilen kumaşların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu sayede bakteri ve mantar üremesi engellenecektir. Aynı zamanda bu çamaşırlar, sentetik kumaşların aksine sürtünme ve tahriş gibi sorunların önlenmesinde de oldukça yararlıdır. Tüm bu sebeplerden dolayı taytların altında en rahat ettiren iç çamaşırları, doğal içerikli ve sağlıklı külotlardır.

Termal Tayt Giyerken İç Çamaşırı Giyilir Mi?

Soğuk havalarda vücut ısısını korumak için önemli bir yer tutan termal taytlar hem kadınlar hem de erkekler için kış aylarının vazgeçilmez parçaları arasında yer almaktadır. Ancak bu ürünler, termal özellikleri nedeni ile genital bölgede terleme oranını artırmaktadır. Bu nedenle termal tayt giyerken mutlaka uygun bir iç çamaşırının da giyilmesi tavsiye edilmektedir.

Termal taytlar, diğer kıyafetlerin içinde kaldığı için görünmemektedir. Bu nedenle tercih edilen iç çamaşırının kesiminden ziyade kumaşı önem taşımaktadır. Uzmanlar, termal taytların altına pamuklu boxer giyilmesini önermektedir. Bu sayede genital bölge ve üst bacak aralarında tahriş sorunun önlenmesi mümkün olmaktadır. Bu durum, “pamuklu boxerin faydaları nelerdir?” sorusuna yanıt olarak gösterilebilmektedir.

Etiketler: tayt,ic camasir
Ekim 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı