Uyurken Giyilebilecek En Sağlıklı İç Çamaşırı Hangisidir?

ic-camasir-gece

Uyurken Giyilebilecek En Sağlıklı İç Çamaşırı Hangisidir?

Günlük koşuşturmanın sonrasında bedenin dinlenmeye ihtiyacı olduğu anlarda çekilen uyku ziyafeti, beraberinde bazı durumlarda dikkatli olmayı gerektirebilmektedir. Uyku sırasında mental olarak rahatlayan vücudun fizyolojik olarak da dinlenmesi gerekmektedir. Fizyolojik dinlenmeye etki eden en önemli faktörlerden biri de cildin olabildiğince rahat nefes almasıdır. Bu nedenle dar veya sentetik yapıdaki iç çamaşırları giyilen bölgede tahriş, ödem ya da lekelenme yapabilmektedir. Peki uyurken giyilebilecek en sağlıklı iç çamaşırı hangisidir?

Gece uykuya dalmadan önce giyilen rahat iç çamaşırları, uykunun kalitesini doğal olarak artırabilmektedir. Terletmeyen maddelerden yapılan iç çamaşırlarının bu noktada tercih edilmesi büyük önem arz etmektedir. Vücuttan çıkan teri doğrudan emen çamaşırlar, terin cilde yapışmasını engelleyerek kendi bünyesine hapsetmektedir.  Gece boyunca teri hapseden çamaşır, cildi terlemeden koruyarak birçok sorunun önüne geçebilmektedir. Bununla beraber sentetik ürünlerden yapılan iç çamaşırları ise tam tersine teri emmediği için cilt üzerinde mantar veya bakteri üremesine neden olabilmektedir. Aynı zamanda dar iç çamaşırlarının, zaman zaman özellikle kadınlarda vajinal enfeksiyonlara kadar varabilen sağlık sorunlarına sebebiyet verdiği görülmektedir.

Kadınlar Uyurken Ne Giymeli?

Uyurken ne giyilmeli? Sorusunun cevabını arayan kadınlar, bu konuda mümkün mertebe kendi beden ölçülerine uygun iç çamaşırlarını tercih etmelidir. Bunun yanı sıra sentetik ürünlerden kaçınması gereken kadınlar, daha doğal içerikli iç çamaşırlarıyla birlikte yatağa girmelidir. Dar ölçülerde alınan iç çamaşırları, gece boyunca kişinin kan dolaşımı üzerinde büyük etkiye sahip olmaktadır. Uzun süreli kullanımlarda kişide damar pıhtılaşması, lenf dolaşımının bozulması ya da iltihaplanma gibi olumsuz durumlar görülebilmektedir. Bu nedenle “Kadınlar uyurken ne giyer?” sorunun cevabı tamamen kendi bedenine uygun ve doğal içerikli iç çamaşırları olarak öne çıkmaktadır.

 

Kanserojen madde içermeyen iç çamaşırları, bu kapsamda en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Aynı zamanda içerdikleri boya ve çeşitli hammaddelerin de güvenilir olmasına dikkat edilmesi gereken çamaşırlar, yalnızca göze hoş geliyor diye alınmamalıdır.

Erkekler Uyurken Ne Giymeli?

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerin uyku kalitesi üzerinde yatmadan önce giydikleri iç çamaşırının etkisi bulunmaktadır. Peki erkekler uyurken ne giyer? diye merak edilecek olursa bu durumun da cevabının kadınlardakinden farklı olmadığını ifade etmek gerekmektedir. Özellikle gece rahat uyumak için yatmadan önce giyilen boxer veya külotların kumaş kalitelerinin kişisel sağlık üzerindeki etkileri göz ardı edilmemelidir. Bunun yanı sıra atlet seçiminde de seçici olmayı gerektiren kumaş kalitesi, kişinin gece boyunca rahatsız hissetme veya ter içinde uyanma gibi durumları yaşayabilmesinin önüne geçebilmektedir.

 

Uyku sırasında erkeklerin cildinin dinlenebilmesi için nefes alan ürünlerden üretilen çamaşırları tercih etmeleri gerekmektedir. Terletmeyen maddelerden yapılan çamaşırlar, vücutta ter birikimini önleyerek olası alerjik durumları engelleyebilmektedir. Özellikle boxer veya külot seçimlerinde küçük beden seçimi yapılmamalıdır. Doğrudan kasıklara baskı uygulayan dar çamaşırlar, kan dolaşımını etkileyerek kişinin sağlığını tehdit edebilmektedir. Bu nedenle mutlaka bedene uygun çamaşırların özellikle uyurken giyilmesine dikkat edilmelidir.

Geceleri Rahat Hissettirecek İç Çamaşır Modelleri

Gece rahat iç çamaşırları tercih etmek için bu ürünlerin yapımında hangi maddelerin kullanıldığının iyi bilinmesi gerekmektedir. Özellikle pamuklu çamaşırlar bu noktada en büyük kurtarıcı olarak kabul edilmektedir. Nefes alabilen yapısından ötürü teri bünyesine hapseden çamaşırlar, gece boyunca kişinin terle temas etmesini keserek bakteri oluşumunu engelleyebilmektedir. Bu nedenle naylon yerine mutlaka pamuk kumaşlardan yapılan çamaşırların tercih edilmesine ağırlık verilmelidir. Naylon çamaşırlar terlettikten sonra koku yaparak kişisel sağlığı olumsuz etkileyebilmektedir. Gece uykuda rahat hissetmek için giyilecek olan çamaşırların beden ölçüsünün de tam kişiye uygun olması gerekmektedir. Çok bol ya da dar çamaşırlar, kişinin rahatsız olmasına büyük ölçüde sebebiyet verebilmektedir.

Etiketler: gece ic camasiri
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı