Vücut Tipine Göre En Doğru İç Giyim Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

Vücut Tipine Göre En Doğru İç Giyim Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

Kadınlar için giyim dendiği zaman nasıl ki fiziği en ideal formunda gösteren şık ve trend parçalar akla geliyorsa, bu durum iç giyim dendiği zaman da geçerlidir. Dış giyim için seçtiğiniz parça ne kadar önemliyse ideal görünümü yakalamak ve kusurları kamufle ederken tasarımın asıl kalitesini ortaya çıkarmak için vücut tipine uygun iç giyim parçasını tercih etmek de aynı şekilde önemlidir. 

 

Sizler için tercih ettiğiniz dış giyim parçalarını en kusursuz görünüme ulaştırırken sizi de özgüven ve rahatlığın zirvesine çıkaracak olan vücut tipine göre doğru iç çamaşırı seçimi rehberimizi sunuyoruz.

 

Kum Saati Vücut Tipi İçin İç Giyim Önerileri

 

En ideal vücut tipi olarak bilinen ve 90 – 60 – 90 olarak da bilinen kum saati vücut tipindekiler adından da anlaşılabileceği üzere ince bir bel ve omuzla aynı genişlikte kıvrımlı kalça yapısına sahiptirler. Elbette her fizik tipinde olduğu gibi bu tipte de kendine has bazı kamufle edilmesi istenebilen kusurlar gizli olabilir.

Bu durumda korse ve jartiyer gibi hem belin inceliğini hem kalçanın kıvrımını ortaya çıkaracak olan iç giyim parçalarından yardım alınabilir. Ayrıca yüksek bel külot tercih etmek veya dolgunlaştırıcı destekli sutyen modelleri ile göğüs hattına dikkat çekmek de son derece etkili bir görünüm için mantıklı olabilir.

 

Üçgen Vücut Tipi İçin İç Giyim Önerileri

 

Son yılların en çok beğenilen vücut formlarından biri olan üçgen tipte, nispeten dar kalçalara geniş bir omuz hattı eşlik etmektedir. Son derece sportif bir imaj sağlayan bu vücut tipi son derece dikkat çekici olmakla beraber doğru kadın iç giyim ve çamaşır tercihi ile daha da etkileyici görünebilmektedir.

 

Bu vücut tipinin tercih etmesi gereken parçalardan bahsederken özellikle dolgun bir görünüm sağlayan alt giyim parçasına odaklanmak gerekmekte, orantılı bir görünüm için üst kısımda ise büstiyer gibi parçalardan destek almak mantıklı olmaktadır. Kesim bakımından ise daha düz tasarımlar tercih etmek yine alt ve üst kısımlar arası denge için idealdir.

 

Elma Vücut Tipi İçin İç Giyim Önerileri

 

Üst bedenin kalın, alt bedenin ise ince olduğu bu vücut tipine sahip olanların vücut bölgeleri arasında denge sağlamak için kolsuz erkek iç çamaşırlarını tercih etmesi gerekmektedir. Bel çevresinin de kalınlığı ile dikkat çektiği ve toplumumuzda son derece yaygın olan bu vücut tipinde kolu ön plana çıkaran askılı takımlar ideal birer tercih olabilir.

 

Dikdörtgen Vücut Tipi İçin İç Giyim Önerileri

 

Kıvrım ve eğimin minimumda olduğu bu vücut tipinde kalça ve omuzlar aynı hizada olmakta, beli ince gösteren atlet veya korselere göz atmak mantıklı olmaktadır. Bel kısmında vücut geneline göre farklı dokulardaki kumaşlar kullanılarak hareketlilik kazandırılan modellerimiz, bu vücut tipinin kesinlikle incelemesi gereken tasarımlar arasındadır.

 

Vücut tipine uygunluğu kadar rahat olmasını da çamaşırlarının olmazsa olmaz kriterleri arasında görenler için Uzun Seyahatler İçin Bayan İç Giyim Tercihiniz Nasıl Olmalı yazımızda en konforlu seçenekleri sunuyor, tüm modellerimizle sizi kataloğumuzu incelemeye davet ediyoruz.

Etiketler: Vücut Tipine Göre Doğru İç Giyim Nasıl Seçilir?
Kasım 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı