Yanlış Sütyen Kullanımı Nasıl Anlaşılır?

sutyen-secim

Yanlış Sütyen Kullanımı Nasıl Anlaşılır?

Yanlış sütyen kullanımı beraberinde birçok sağlık sorunu da getirmektedir. Bunun için öncelikle beden ölçülerinin çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Beden için uygun sütyen kullanılmadığında bu durum kişide duruş bozukluklarından gün boyu süren konfordan ödün verilmesine kadar gidebilmektedir. Ancak yine de toplumun büyük bir kısmı sütyen seçimi sırasında hatalı davranabiliyor. Konu hakkında yapılan araştırmalar dünya çapında kadınların yüzde 75’lik kısmının yanlış sütyen seçimi yaptığını ortaya koymaktadır. Peki yanlış sütyen kullanımı nasıl anlaşılır?

Rengini ve modelini beğendiğiniz sütyenin arka tarafı yukarı doğru hareket ediyorsa veya çıkardığınızda teninizde adeta dövme gibi iz bırakıyorsa muhtemelen yanlış sütyen seçmişsiniz demektir. Bu ve buna benzer birçok belirtiyle anlaşılabilen yanlış sütyen kullanımı, sadece birkaç dakikalık beden ölçümü ile üstesinden gelinebilen bir durumdur. Sadece modelini beğendiğiniz ancak bedeninize uymayan sütyenleri tercih ettiğinizde tahmin bile edemeyeceğiniz problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun için mutlaka bedeninize uygun sütyenleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Sütyen Sırt Ağrısı Yapar Mı?

Doğru beden ölçülerine uygun olarak alınmayan sütyen sırt ağrısı yapabilmektedir. Aynı zamanda görsel açıdan da estetikten uzak bir görüntü sergileyen yanlış beden sütyenler, beraberinde birçok sağlık problemini de getirebilmektedir. Bu sorunlardan etkilenmemek için göğüs ölçüleri büyük olan bayanların toparlayıcı sütyenleri tercih etmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra askı ipinin kalın olduğu sütyenler de ağırlığı iki eşit parçaya dağıttığından ötürü tavsiye edilen diğer sütyen modelleri arasında yer almaktadır. Eğer bedeni size göre küçük veya büyük geliyorsa o sütyen ilerleyen dönemlerde bel ya da sırt ağrılarına yol açabilmektedir.

 

Bedeni büyük gelen sütyenler göğüsleri taşıyamadıkları için bu ağrılara neden olabilmektedir. Yine aynı şekilde küçük beden sütyenler ise göğüslere fazla baskı yapacağından ötürü çeşitli ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Diğer yandan sütyenlerin yanlış kullanımı da benzer sorunlara yol açmaktadır. Yanlış kullanıma örnek olarak askıların ayarlarının düzgün yapılmaması gösterilebilmektedir.

Sütyen Göğüste Ağrı Yapar Mı?

Sütyen göğüs ağrısı gibi durumlara neden olabilmektedir. Bu veya benzer durumlarda mutlaka sütyen bedeninin seçiminde bir hata yapılmış olması olasıdır. Göğüste ayrıya neden olan sütyen kullanımı genellikle yanlış beden seçiminden kaynaklanmaktadır. Kişiye uygun olmayan, büyük beden sütyen kullanımında göğüsleri taşıyamadığından ötürü ağrı oluşabilmektedir. Tam tersi durumda, bedeni sıkıca saran sütyenler de göğüs bölgesinde ağrılara sebebiyet verebilmektedir.

 

Kopça ayarlarının yanlış kullanımı veya askıların hatalı takılması da sütyenin göğüs bölgesinde ağrı yaratmasına neden olan faktörler arasında yer almaktadır. Kopçalar ne tam çok kısa olmalı ne de gevşek bırakılmalıdır. Kişinin beden ölçüsüne göre ayarlanması gereken kopçalar, göğüs ağrısında rol oynayan unsurlar arasında gösterilebilmektedir.

Sütyen Askısı Nasıl Olmalıdır?

Sütyen askısı, kişinin beden ölçüsüne göre ayarlanmalıdır. Aksi durumlarda sırt ve omuz bölgesinde ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Askı kullanımı, sütyenin konforlu bir şekilde tercih edilebilmesinde rol oynamaktadır. Bu kapsamda askıların düşmemesi, omuz bölgesinde ağrı yapmaması ve cildi kesmemesi gerekmektedir. Askı ayarları ile sütyenin göğüsleri tam kavraması sağlanmalıdır. Göğüslerde boşluk kalmayacak şekilde ayarlanması gereken askılar, tam ideal ayarda kullanılmalıdır.

Sütyen Askısı Rahatsız Ediyorsa Ne Yapılmalı?

Sütyen askısı, yanlış kullanımlarda kişiyi büyük ölçüde rahatsız edebilmektedir. Bu durumlar, askının kişiye uygun olarak ayarlanmadığı zamanlarda gerçekleşmektedir. Sütyen askı ağrısı oluştuğunda bu durumun altında yatan nedenlerin iyi incelenmesi gerekmektedir. Örneğin yanlış beden sütyen kullanımı, askıların bol veya dar ayarlanması gibi faktörler bu nedenler arasında sayılabilmektedir. Eğer sütyen bedeni kişiye tam uygun olarak alınmış fakat yine de askı rahatsız ediyorsa da bu durumda askıların gergin ya da bol olup olmadığı kontrol edilmelidir. Gergin veya bol bırakılmaması gereken sütyen askısı, omuzları kesmeyecek şekilde ayarlanmalıdır.

Sütyen Ağrısı Nasıl Giderilir?

Sütyen kullanımından dolayı fark edilen ağrılar, günlük hayatınızı eziyete çevirebilmektedir. Sütyen ağrılarına çözüm bulabilmek için öncelikle sorunun nereden kaynaklandığının tespit edilmesi gerekmektedir. Doğru sütyen bedeni kullandığından emin olduktan sonra askıların ve kopça ayarlarının düzgün şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Sütyen kullanımı sonrasında çıkarıldığında cilt üzerinde geçici izler çıkıyor ise bu durum normal görülebilmektedir. Ancak bant izlerinin ağrılı ve morarmalı sonuçlara sebebiyet vermesi halinde yeni bir sütyen bedenine geçilmesi gerektiğinin işaretçisi olabilmektedir. Sütyen ağrılarının bir başka nedenlerinden biri de içerisindeki tellerdir. Bu durumdan etkilenmemek için kalın kumaşla teli kapatan sütyenler tercih edilebilmektedir. Sütyen ağrısının giderilmesinin altında doğru beden seçimi kuralının yattığı hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Etiketler: dogru sutyen secimi
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı