Doğru İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

Doğru İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

Yeni bir çamaşır alırken sadece modeline, rengine ve desenine dikkat ediyorsanız bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Doğru iç çamaşırı seçimi çok daha fazla kritere dikkat edilmesi gerekir. Günümüzde hem estetik olarak göze hitap edebilecek hem de sağlığınızı koruyabilecek çok fazla çeşit mevcuttur. Bu yüzden fiyat performans ürünü alırken aynı zamanda bedeniniz için en uygun ürünü de tercih edebilirsiniz. Özellikle de kadınların opsiyonları erkeklere kıyasla çok daha zengindir. Önemli olan bedeninizi tanımak, cilt özelliklerinizin farkında olmak ve uygun ölçüyü almaktır.

Bedeninize Uygun Külot Seçimi

Piyasada pamuklu, sentetik, saten pek çok külot modeli bulunmaktadır. Ancak özellikle de iç çamaşırı satın alırken kullandığınız ürünün nefes alabilmesi önemlidir. Aksi takdirde vücudunuzdaki terleme çamaşırın içinde kalarak pişik ve tahriş gibi cilt sorunlarına yol açabilir. Bebeklerde ve kadınlarda buna daha çok dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden de alacağınız külotun mümkünse pamuk kumaştan üretilmiş olması; zararlı boyalarla renklendirilmemiş olması önemlidir. Ayrıca ne kadar az renkli ürünler alırsanız o kadar sağlıklı seçimler yapmış olursunuz.

En Doğru Sutyen Seçimi

Külotun aksine sutyen satın alırken müşterilerin denemesine genelde izin verilir. Tabii bu, markadan markaya değişebilir. Ayrıca internetten alışveriş yapıyorsanız da böyle bir şansınız olmayacaktır. O yüzden doğru iç çamaşırı konusunda bilgili olmalı ve temkinli davranmalısınız. Sutyenlerde cup ölçüsü ve beden ölçüsü olmak üzere iki ayrı ölçü kavramı bulunur. İlki göğüslerinizin büyüklüğünü ifade ederken, ikincisi göğüs altı ölçünüzdür. Kullandığınız sutyenin içinde rahat etmek istiyorsanız bu ölçüleri doğru almanız gerekir. Bedeninizden daha büyük sutyenler göğüslerinizi sarkık gösterebilirken; dar sutyenler sırtınızda iz bırakacak ve omuz ağrılarına sebep olacaktır. Yine terletecek ve cildinizi tahriş edecek malzemelerden uzak durmanızda yarar vardır.

Doğru İç Çamaşırı Ölçüsü

Özellikle de online alışverişin çok popüler bir hale geldiği bugünlerde doğru iç çamaşırı ölçüsü almayı bilmek daha da önemlidir. Sutyenler için göğsünüzün en geniş kısmı size cup ölçüsünü, göğüs altından alacağınız sırt ölçüsü ise beden ölçüsünü verecektir. Külot bedenleri ise basen genişliğine göre belli olmaktadır. Markalar uluslararası ölçü standartlarını kullandıkları için alacağınız ölçü tüm markaların bedenleri için geçerli olacaktır.

Etiketler: iç çamaşırı
Ekim 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı