İç Çamaşırlarını Kusursuz Yıkama Yöntemleri

ic-camasir-yikama

İç Çamaşırlarını Kusursuz Yıkama Yöntemleri

İç çamaşırları, günlük hayatın bir parçası konumunda olduğu için sık sık yıkanması gereken ürünler arasında yer almaktadır. Doğrudan cilt ile temas eden çamaşırlar, uzun süre yıkanmadığında bakteri oluşumuna davetiye çıkarabilmektedir. Kişisel sağlık açısından oldukça büyük derecede önem arz eden iç çamaşırları, genellikle farklı yöntemlerle yıkanarak hijyenik hale getirilebilmektedir. Bu kapsamda sütyen, külot ve dantelli çamaşırların yıkama yöntemleri birbirinden farklı şekillerde yapılmaktadır. Buradaki nihai amaç, çamaşırların sahip olduğu özelliklerin deforme olmadan pratik şekilde temizlenmesidir.

İç çamaşırlarını kusursuz yıkama yöntemleri ışığında yapılan işlemler, deforme sorunu olmadan en hijyenik şekilde tamamlanabilmektedir. Bu nedenle tüm çamaşırların farklı işlemlere tabi tutularak yıkanmasına özen gösterilmelidir. Örneğin sütyenlerin yıkanması sırasında model ve kalıplara dikkat edilmelidir. Balensiz ya da desteksiz sütyenler daha rahat yıkanabilirken fonksiyonlu modellerde yıkama topları kullanılması gerekebilmektedir. Bu durum külotlar için de benzer özellikler taşımaktadır. Düz lastiksiz külotlar 90 derecede yıkanabiliyorken dantelli modellerde bu derece 30’lara kadar çekilmelidir. Bu nedenle iç çamaşırlarının yıkanması sürecinde belirli kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.

İç Çamaşırları Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

İç çamaşırlarının mümkün olduğunca sık sık yıkanması gerekmektedir. Ciltle doğrudan temas halinde olan iç çamaşırları bu sebepten ötürü gün boyunca bakteri oluşumuna davetiye çıkarabilmektedir. Çamaşırların yıkanmaması halinde bakteriler daha fazla alana yayılarak kişinin sağlığını tehdit edebilmektedir. Bu sebeple günlük giyilen normal kıyafetlere nazaran iç çamaşırları daha az aralık bırakılacak şekilde yıkanmalıdır.

 

İç çamaşırları arasında bulunan sütyen, külot ve atlet gibi giysiler her gün değiştirilmeli ve yapısına uygun şekilde yıkanmalıdır. Sütyenler, bozulmaya daha müsait yapıda oldukları için üçer ya da dörder gün arayla mutlaka yıkanmalıdır. İç çamaşırları, normal giysilere göre daha yüksek sıcaklıklarda temizlenmelidir. Bunun yanı sıra kullanılan deterjanların da iç çamaşırların yapısına özgü şekilde olmasına dikkat edilmelidir. İç çamaşırlarının yıkanması sürecinde farklı kişisel bakım ürünlerinin aynı anda makineye atılmamasına özen gösterilmelidir. Özellikle havlu ya da nevresim gibi ürünlerle birlikte yıkanan iç çamaşırları kolay deforme olabilmektedir.

İç Çamaşırları Normal Kıyafetlerden Ayrı Mı Yıkanmalı?

İç çamaşır yıkama işlemlerinin mutlaka ayrı ayrı yapılması gerektiği unutulmamalıdır. İç çamaşırları kişinin özel bölgeleriyle temas ettikleri için, hijyen bakımından farklı yıkanması gereken ürünler arasında gösterilmektedir. Normal kıyafetlerle birlikte yıkanan iç çamaşırlarında deforme olma ihtimali artacağı gibi bakterilerin tam olarak temizlenme ihtimali de düşebilmektedir.

 

Yüksek sıcaklıkta yıkanması gereken iç çamaşırları, normal kıyafetlerle birlikte atıldığında diğer kıyafetlerin beden ölçülerinde bozulmalar meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda çamaşırlarda bulunan bakteriler bu sayede diğer kıyafetlere de geçebilmektedir. Kişisel sağlık açısından tavsiye edilmeyen birlikte yıkama yönteminden uzak durulması gerekmektedir. Bunun yanı sıra bazı iç çamaşırlarının ayrı yıkanmasını gerektiren durumlar oluşabilmektedir. Genellikle hassas kumaşlarda görülen bu durumlarda çamaşırların kendi içerisinde gruplandırılarak yıkanması tavsiye edilmektedir.

Sütyen ve İç Çamaşırı Birlikte Yıkanabilir mi?

Sütyenler, diğer iç çamaşırları ile birlikte bazı durumlarda yıkanabilmektedir. Ancak bu durum özel dokuya sahip sütyenler için geçerli olmamaktadır. Hassas kumaşlardan üretilen sütyenlerin mutlaka ayrı yıkanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra elastik, silikon ya da ipek gibi kumaşlara sahip sütyenler, diğer iç çamaşırlarıyla aynı derecede yıkandıkları zaman yırtılma, bozulma gibi deformeler görülebilmektedir. Bu durumlarda hassas kumaşa sahip sütyenlerin elde yıkama yoluyla ya da ayrı şekilde makineye atılması yoluyla tıkanması önerilmektedir. Aksi durumlarda sütyenlerin sünger bölgelerinde ya da dantel kısımlarında yırtılmalar görülebilmektedir. Sütyen yıkama işleminde ürünün sahip olduğu kumaş kalitesinin bu konuda belirleyici olduğu bilgisi unutulmamalıdır.

Sütyen Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Sütyen ve iç çamaşırı, bazı durumlarda yıkanma sıklığı bakımından farklılıklar gösterebilmektedir. Sütyenler diğer iç çamaşırlarına nazaran daha farklı yapıya sahip iç çamaşırları arasında yer almaktadır. Yapılarının kolay bozulabilir olma özelliklerinden ötürü sütyenlerin yıkama sıklıkları, diğer çamaşırlara göre daha uzundur. Örneğin külotların hemen her gün yıkanması gerekirken sütyenlerde bu durum 3 ya da 4 güne kadar çıkabilmektedir. Her gün yıkanan sütyenlerde deforme olma ihtimalinde gözle görülür bir şekilde artış yaşanabilmektedir. Normal şartlarda sütyenlerin 2 veya 3 günde bir şekilde yıkanması tavsiye edilmektedir

Etiketler: ic camasir yikama
Ekim 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı