Termal İçlik Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

termal-iclik

Soğuk kış aylarında kalın giysilerin tercih edilmesi, bazı bölgelerde ve iklimlerde yeterli bir önlem olarak sonuç vermemektedir. Aynı zamanda çok fazla kıyafetin üst üste giyilmesi sonucunda kişilerin hareket kabiliyetlerinin kısıtlanması, estetik kaygıların yaşanması ve benzeri rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle günümüzde birçok kişi, özel kumaşlarla üretilen termal içlik modellerini tercih etmektedir.

Vücut ısısını koruma amaçlı kullanılan ve özel yapıda kumaşlardan üretilen iç giyim ürünlerine genel olarak “termal içlik” adı verilmektedir. Özellikle kış mevsiminde doğa sporları ile ilgilenen ya da gündelik hayatta soğuktan korunmak isteyen kişiler, termal içlik seçimi yaparken hangi özelliklere dikkat etmeleri gerektiği konusunda sıkça merak duymaktadır. Termal içlik seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri ise kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Yapılacak aktiviteye uygun kumaşlardan üretilmiş olmaları,
  • Konfor sağlayabilmek için rahatsız etmeyecek dikiş yapısına sahip olmaları,
  • Hava alabilen, hafif ve esnek kumaşların tercih edilmesi,
  • Bakteri üremesi, ter ve kokuya neden olmayacak kumaşlardan üretilmiş olmaları,
  • Yıpranma oranı yüksek olan bölgelerinin ilave kumaşlar ve dikişlerle güçlendirilmiş olmasıdır.

Termal içlikler; polyester, poliamid ve bambu gibi özel tekniklerle üretilmiş ip ya da liflerden yapılmaktadır. Aynı zamanda açık ve kapalı alan sporcuları, askerler, iş ya da gündelik hayatında vücut ısılarını muhafaza etmek isteyen kişiler tarafından sıkça tercih edilen ürünlerdir.

Çocuklar İçin Termal İçlik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Soğuk kış aylarında vücut direnci büyük oranda düşüş göstermektedir. Bu durum sonucunda ise özellikle çocuklar, soğuk havalar karşısında kolayca hasta olabilmektedir. Bu nedenle termal içlik kullanımı, çocuklar için de yaygın bir hale gelmiştir. Günümüzde birçok ebeveyn, çocuk termal iç giyim önerileri ve termal içlik alırken dikkat edilmesi gerekenler gibi konularda sıkça araştırmalar yapmaktadır. Çocuklar için seçilen termal içliklerde bulunması gereken özellikler ise kısaca şu şekildedir:

  • Üretiminde alerjen maddelerin kullanılmamış olması,
  • Yumuşak ve hafif olması,
  • Kaşıntıya neden olabilecek materyallerin kullanılmaması,
  • Hava alabilmesi ve kokuya neden olmaması,
  • Teri ve ıslaklığı kolayca dışarı atabilmesi,
  • Çocuk bedenine uygun seçilmesi,
  • Dikiş bölgelerinin düz ve rahatsız etmeyecek şekilde hazırlanmış olmasıdır.

Çocuklar, yetişkinlere nazaran çok daha hassas bir cilt ve vücut yapısına sahiptir. Bu nedenle kullanılan her ürünün seçimi sırasında ekstra özenli ve dikkatli davranılması gerekmektedir.

Termal İçlik Kaşıntı Yapar Mı?

Kış aylarında soğuk havalardan korunmak isteyen kişiler arasında termal içlik kullanımı, oldukça yaygın bir tercihtir. Kullanım amacına göre seçilen termal içliklerin üretiminde kullanılan kumaşlar, konfor oranını doğrudan etkileyen unsurların başında yer almaktadır. Bu nedenle kötü koku oluşumu, hava almama ve kaşıntı yapma gibi durumları yaratacak kumaşların tercih edilmemesi gerekmektedir.

Yün içeriğe sahip içlikler, genellikle termal özelliği taşımamaktadır. Aynı zamanda ter ya da nemi dışarı atamayan bu içlikler, kaşıntıya da sebep olabilmektedir. Termal özelliği taşıyan içlikler ise özel tekniklerle üretilmiş kumaşlardan hazırlanmaktadır. Bu sayede cildin hava almasını sağlayarak oluşan nemin dışarını atılmasını sağlamaktadır. Böylece kaşıntı gibi rahatsız edici durumların ortaya çıkması önlenmektedir.

Termal İçlik Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

Termal içlik seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, kumaş yapısı ve özellikleridir. Uygun özellikteki ürünlerin vücut ısısını koruyabilmesi, rahat, hafif ve esnek yapıda olmaları gerekmektedir. Bu nedenle özel olarak üretilen termal içlik kumaşı özellikleri şu özellikleri taşımalıdır:

  • Polyester, elastan, polyamid ve polipropilen karışımından oluşması,
  • Doğal bir elyaf olan viskoz ve polyester elyafından oluşan ipliklerle hazırlanmaları,
  • Kumaş yüzeyinde cildin nefes almasını sağlayan mikro hava boşluklarının bulunması,
  • Esnek ve rahat bir şekilde vücudu sararak doğal ısının korunmasına yardımcı olmaları,
  • Oluşan nemin kolayca dışarı atılmasını,
  • Kumaşın hızlı kuruma özelliği göstermesidir.

Termal içlik kumaşları, içeriğinde bulunan doğal lifler sayesinde vücudun nefes almasını sağlamaktadır. Pamuklu ve yünlü ürünlere nazaran, vücut nemini emmeden dışarı atabilmektedirler. Bu nedenle termal içlik kumaşları, antibakteriyel özellik de göstermektedir.

Etiketler: Termal içlik
Ocak 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı