Jüpon Nedir Ve Ne Amaçla Kullanılır?

Jüpon Nedir Ve Ne Amaçla Kullanılır?

Etek altına giyilerek bir nevi astar ya da içlik görevi gören jüpon çeşitleri kadın iç giyim ürünleri arasında yer alan parçalardandır. Her ne kadar ismi çok tanıdık gelmese de, aslında jüpon modelleri ve varyasyonlarının kullanımı oldukça eski tarihlere uzanmaktadır.

17. yüzyılın görkemli balolarında, ihtişamıyla herkesi büyüleyen hanımlar elbiseleriyle birlikte mutlaka bu ürünü kullanırlardı. O zamanlar şimdi ki tasarımların aksine jüpon çeşitleri oldukça kabarık, fırfırlı ve kumaş eklentileriyle doluydu. Bu sayede elbiselerinin etekleri hacimli durabiliyor, dönemin güzellik algısına da yeterince uyum sağlayabiliyorlardı. Zamanla değişen moda anlayışı ile birlikte kabarık etekler kendilerini mütevazi ve dökümlü formlara bıraktı. Böylece bir dönem boyunca jüpon çeşitleri de tozlu raflarda unutulmaya yüz tuttu, ta ki 20. Yüzyıla kadar.

Modern zamanların da gelmesiyle beraber pek çok moda akımı gelip geçmiş, bazen de kendini tekrar etmişti. Tam da böyle bir zamanda çeşitli modacıların koleksiyonlarında jüpon modellerine yer verildiği görülmeye başlandı. Yepyeni formu ve kaliteli dokularıyla beğenileri toplamayı başarmıştı.

Günümüzde hala kullanılmaya devam eden bu ürünün aslında uzun bir geçmişi olsa da, modernleşmiş formunu yakın zamanlarda kazanmıştır. Kullanım amaçları arasında ise iç göstermemesi, iç çamaşırı izlerini belli etmemesi, kışın üşütmemesi yazın da terletmemesi, elbise ve eteklerin kalıplarını iyileştirmesi gibi farklı durumlar yer alır.

Jüpon Neye Göre Seçilir?

Bahsettiğimiz nedenler arasından herhangi bir sebeple jüpon kullanmaya karar verdiniz fakat tercihinizi hangi değişkenlere göre yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız birkaç önerimiz ile seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

İlk belirleyicilerinizden biri, bu seçkileri kullanacağınız kıyafet çeşitleridir. Örneğin hatları belli eden bir elbise ile kullanacaksanız askılı modellerden faydalanmak çok daha iyi olacaktır. Bu şekilde hem üst bedenin hem de alt bedenin tam anlamıyla çevrelenmesini sağlayabilirsiniz. Fakat diğer durumlar için bel ve diz bölgesini kaplayan etek altı modelleri tercih etmek çok daha pratik olacaktır. Aynı şekilde kullanacağınız giyim parçasının boyu da büyük önem taşır. Bu ölçüt doğrultusunda tercih edeceğiniz iç giyim modelleri boyu belirlenebilir.

Renk seçimi tamamen sizin isteklerinize göre seçilebilecek olsa da, çok daha geniş bir kullanım alanı için tercihinizin açık renklerden yana olması her zaman daha iyi olacaktır. Bu şekilde geniş bir renk yelpazesine sahip giyim parçalarınızla rahatlıkla kullanım sağlayabilirsiniz.

Doku türlerine bakıldığında ise seçkiler arasında kadife, tül, dantel, saten ya da pamuklu kumaşlara yer verilebilmektedir. İç giyim ürünlerinde pamuklu kumaşların tercihi her zaman en sağlıklı ve uzun ömürlü seçimler olsa da çeşitli kullanım şekillerine göre diğer modeller de iyi bir alternatif oluşturabilmektedir.

Dantel Jüpon Modelleri İle Zarif Dokunuşlar Yapın!

İç giyim ürünleri her ne kadar dışarıya yansımadığı için genelde sade tasarımlarla oluşturulsa da, jüpon modelleri arasında dantellerle zenginleştirilmiş oldukça zarif parçalar yer alabilmektedir. Özellikle etek uçlarında sıklıkla karşılaştığımız bu detaylar doğru kombinlendiğinde büyük bir şıklık oluşturabilmektedir. Hatta yırtmaç detaylı giyim ürünlerine özel olarak üretilen yırtmaç dantelleri bile bulunmaktadır. Bu şekilde detayların inceliği ve zarifliğiyle müthiş bir ahenk oluşturabilirsiniz.

İster Retro ağırlıklı oluşturabileceğiniz kombinlerinizde ister modern moda anlayışının ölçütlerinde oluşturcağınız stilinize ekleyeceğiniz bu parçalarla görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Renk, beden, doku ve tasarım çeşitliliklerine sahip geniş bir yelpazede sunulan iç giyim ürünlerine sizlere sunduğumuz Öts koleksiyonlarından ulaşabilirsiniz. Avantajlı fiyatlar ve kaliteli işlemlerle oluşturulan seçkilerin uzun ömürlü kullanımı sayesinde de etkili bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Etiketler: JÜPON NEDİR VE NE İŞE YARAR?
Eylül 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı