Anne Olduğunuzda Hayatınızı Değiştirecek 6 Şey

Anne Olduğunuzda Hayatınızı Değiştirecek 6 Şey

 

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz ilk andan itibaren hayatınızda pek çok değişiklik gerçekleştir. Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için ister istemez birçok konuda çok daha dikkatli davranmanız gerekir.

Ayrıca daha önceki sağlıksız alışkanlıklardan kaçınmanız ve çok daha düzenli bir yaşam için doğru adımları atmanız önemlidir. Beslenme şeklinizden evinizin düzenine kadar sayısız alanda minik değişiklikler yaparak hayatınızı bebeğinize göre düzenleyebilir ve yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz. Anne olduktan sonra yaşamınızda gerçekleştireceğiniz değişikler ise 6 maddede sıralanabilir.

1- Evinizdeki Düzen Yerini Karmaşaya Bırakır

Genellikle evde eşinizle baş başa olduğunuzda her şey yerli yerinde olur. Arada evi süpürüp silmeniz yeterli olur. Her daim derli ve toplu olan eviniz anne olduktan sonra tarih olur. Bebeğiniz doğduktan sonra evin her tarafında büyük bir karmaşa yer alır. Rutininizin bozulduğunu ve hiç bir şekilde düzeni sağlayamadığınızı fark ettiğinizde ise isteksizce durumu kabullenmek zorunda kalırsınız.

Evin her köşesinde ıslak mendil, krem, emzik, oyuncak, bebek bezi veya süt sağma makinesi gibi birçok eşyayla karşı karşıya kalırsınız. Ayrıca her daim kirli çamaşırın olduğunu fark ederek sürekli çamaşır yıkama, kurutma, katlama gibi işlemlerle uğraşmaktan bunalırsınız. Bu süreçte rahat olmanız ve hareket ederken sorun yaşamamanız için kendi giyiminize de özen göstermeniz gerekir. Terletmeyen, nefes alabilir ve esnek kumaşlardan üretilen kadın atlet, külot, sütyen gibi iç giyim ürünlerine özen göstermeniz önemlidir. Sayfamız üzerinden üstün kalitede seçeneklere anında ulaşabilirsiniz.

2- Estetik ve Şık Görünüm İmkânı Ortadan Kalkar

Her daim estetik ve şık görünmeye özen gösteren biri olsanız dahi bebeğiniz doğduktan sonra kişisel bakım nedir unutursunuz. Bebeğinizle ilgilenirken evin işleriyle uğraşırken bırakın kuaföre gitmeyi saçınızı taramayı bile es geçebilirsiniz. Eskiden her gün fön çekerek şekillendirdiğiniz saçların yerini tepeden topladığınız saçlar alır.

Makyaj malzemelerine dokunamaz, tırnaklarınızda oje görmeyi kolay kolay hayal bile edemezsiniz. Bu durum sizi psikolojik olarak etkileyebilir. Bu nedenle ne olursa olsun kendinize özen göstermekten vazgeçmemeli ve her zaman mutlu olmak için elinizden geleni yapmalısınız. Unutmamalısınız ki siz mutlu olduğunuz sürece bebeğiniz de mutlu olur.

3- Kendinize Ait Vakitlerinizde Vicdan Azabı Çekersiniz

Anne olduktan sonra ister istemez bebeğiniz hayatınızın büyük bir bölümüne hâkim olur. Bebeğinizle ilgilenirken kendinize de ara sıra vakit ayırarak biraz nefes almanız sizi rahatlatır. Bununla birlikte bebeğinizden ayrı geçirdiğiniz her an vicdan azabı çekersiniz. Onun bakımı dışında başka şeylerle uğraştığınızda yanlış işler yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Özellikle böyle zamanlarda felaket senaryoları da üretebilirsiniz. Siz evde değilken bebeğinizin başına kötü bir şey geleceğiniz düşünebilirsiniz. Bunlar hemen hemen her annenin başına gelen durumlardır.

4- Anneliğin Getirdiği Cesaret Duygusu

Normal şartlarda ufak bir şeyde kendini kötü hisseden ve narin bir yapıya sahip olan siz bebeğinizin dünyaya gelmesiyle birlikte cesur ve atak bir birey haline gelirsiniz. Eskiden azıcık kana bile bakamaz durumdayken bebeğinizle ilgili konularda bambaşka biri olabilirsiniz.

Bebeğiniz düştüğünde, boğazına bir şey kaçtığında, aşı yapıldığında çok daha sakin ve kontrollü olmayı öğrenirsiniz. Bir köpekten korkuyorsanız bebeğiniz olduğunda köpeğe meydan okuma cesaretini kendinizde bulabilirsiniz.

5- Sosyal Aktiviteleriniz Yerini Ev İşleri Alır

Anne olmadan önce çok sosyal bir kişiliğe sahip olsanız bile bebeğiniz doğduktan sonra kolay kolay dışarıya çıkmaya fırsat bulamazsınız. Sinema, tiyatro, spor, konser, yüzme gibi aktivitelerin yerini yemek, bulaşık, çamaşır, ütü gibi ev işleri alır. Buna hazırlıklı olmalı ve sosyal aktivitelerden çocuğunuzla birlikte katılabileceğiniz seçeneklere göz atmalısınız. Böylece aile olarak bir şeyler yapmaya alışmaya başlarsınız.

6- Bilmediğiniz Her Şeyi Araştırma Eğilimi

Anne olduktan sonra internet üzerinden hemen hemen her konuda araştırma yapmaya başlarsınız. Ufak bir sorunda çözüm için sayfalarca yazı okuyabilir ya da video izleyebilirsiniz. Sağlıklı yemek tariflerine bakabilir ve evde uygulayabilirsiniz. Hangi besinlerin hangi konularda faydalı olduğuna göz atabilirsiniz. Kısacası her konuda merak edeceğiniz şeyler karşınıza çıkar ve araştırdıkça daha çok araştıracak konu bulursunuz.

Bu kadar uzun süre evde vakit geçirirken gün içerisinde iyi hissettiren kıyafetlere evinizin konforunda ulaşabilirsiniz. ÖTS İç Giyim olarak sizlere çok çeşitli külot, atlet, kadıın külot sunuyoruz. Özellikle emzirme sürecinde size destek olacak çok kullanışlı ve rahat modellerimiz mevcuttur. Bunlara göz atarak ihtiyaçlarınızı saniyeler içerisinde karşılayabilirsiniz.

Etiketler: Anne Olduktan Sonra Hayatında Değişen 6 Şey
Ocak 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı