Blog Başlık

  • Aralık 01, 2022

    Temizliğin adeta simgesi olarak kabul edilen beyaz renk, tişörtten gömleğe, şapkadan çoraba kadar her türlü tekstil ürününde kullanılmaktadır. Özellikle beyaz tişört, yaz aylarında en çok tercih edilen giysilerin başında gelmektedir. Ancak beyaz renk giymenin belirli zorlukları bulunmaktadır. Bu zorlukların en büyüğü ise beyaz renkteki giysilerin temizliğini derinlemesine yapmaktadır. Ne kadar özen gösterilirse gösterilsin bazı lekeler beyaz tişörte adeta yapışabilmektedir. Bu da doğal olarak “Beyaz tişört lekesi nasıl çıkar?” sorusunun ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

    Beyaz tişört
  • Ekim 21, 2022

    Yanlış sütyen kullanımı beraberinde birçok sağlık sorunu da getirmektedir. Bunun için öncelikle beden ölçülerinin çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Beden için uygun sütyen kullanılmadığında bu durum kişide duruş bozukluklarından gün boyu süren konfordan ödün verilmesine kadar gidebilmektedir. Ancak yine de toplumun büyük bir kısmı sütyen seçimi sırasında hatalı davranabiliyor. Konu hakkında yapılan araştırmalar dünya çapında kadınların yüzde 75’lik kısmının yanlış sütyen seçimi yaptığını ortaya koymaktadır. Peki yanlış sütyen kullanımı nasıl anlaşılır?

    dogru sutyen secimi
  • Ekim 21, 2022

    Günlük koşuşturmanın sonrasında bedenin dinlenmeye ihtiyacı olduğu anlarda çekilen uyku ziyafeti, beraberinde bazı durumlarda dikkatli olmayı gerektirebilmektedir. Uyku sırasında mental olarak rahatlayan vücudun fizyolojik olarak da dinlenmesi gerekmektedir. Fizyolojik dinlenmeye etki eden en önemli faktörlerden biri de cildin olabildiğince rahat nefes almasıdır. Bu nedenle dar veya sentetik yapıdaki iç çamaşırları giyilen bölgede tahriş, ödem ya da lekelenme yapabilmektedir. Peki uyurken giyilebilecek en sağlıklı iç çamaşırı hangisidir?

    gece ic camasiri
  • Ekim 20, 2022

    Kadınların günlük hayatta en çok tercih ettiği kıyafetlerden biri olan taytlar, kullanım kolaylığı ve kısa sürede giyilebilir olmalarıyla birlikte öne çıkmaktadır. Uzun süren kombin arayışlarındansa pek çok kadın yaklaşık 5 dakikada hazırlanabileceği taytları tercih etmektedir. Üzerine uygun kontrastın yakalanabileceği bir tişörtle birlikte kombin yapılan tayt, genellikle püf noktalarına dikkat edilmeden kullanılmakta. Peki tayt giymenin püf noktaları nelerdir?

    taytla zayif gorunmek
  • Ekim 19, 2022

    Spor giyimin yanı sıra günlük giyimlerde de sıklıkla kendisine yer bulmaya başlayan tayt modelleri, sunduğu rahatlıklarının yanı sıra şık görünümleriyle de tercih sebebi olmaktadır. Hemen her dönem moda olan taytlar, kişinin tarzına uygun olarak seçildiğinde tamamen göze hitap edecek nitelikler taşıyabilmektedir. Ancak her kıyafette olduğu gibi tayt seçimi sırasında da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalardan biri de kişiye uygun beden seçimidir. Peki tayt bedeni nasıl seçilmeli?

    tayt bedeni
  • Ekim 19, 2022

    Sütyen yıkarken dikkat edilmesi gereken noktalar, titizlikle gerçekleştirilmezse kişide zamanla hijyen problemleri ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra örneğin sütyenin diğer giysilerle birlikte çamaşır makinesinde yıkanması da ürünün malzemesine zarar verebilmektedir. Sütyenin sahip olduğu kalıplar ve içerisindeki dolgular, çamaşır makinesinde yıkandıkları zaman bozulabilmektedir. Makineler yüksek devirle çalıştıkları için sütyenlerin tellerinden süngerlerine kadar birçok noktasında bozulma görülebilmektedir. Bu veya benzer durumlarla karşı karşıya kalmamak için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Sütyenler, diğer giysilerden ziyade daha özenli bir şekilde temizlenmesi gereken çamaşırlar arasında yer almaktadır.

    sutyen yikama
  • Ekim 18, 2022

    Günlük hayatın tamamında kullanılan iç giyim ürünleri, görsel açıdan sunduğu cazibesinin yanı sıra insan sağlığı açısından da son derece önemli kabul edilmektedir. Dış giyim ürünlerinde bu konuda daha hassas davranılırken iç giyimde aynı özen genellikle gösterilmemektedir. Fakat iç giyim konusunda seçim yaparken de belli başlı konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki iç giyim hediye alırken nelere dikkat edilmeli?

    ic giyim hediye
  • Ekim 18, 2022

    İç çamaşırları, günlük hayatın bir parçası konumunda olduğu için sık sık yıkanması gereken ürünler arasında yer almaktadır. Doğrudan cilt ile temas eden çamaşırlar, uzun süre yıkanmadığında bakteri oluşumuna davetiye çıkarabilmektedir. Kişisel sağlık açısından oldukça büyük derecede önem arz eden iç çamaşırları, genellikle farklı yöntemlerle yıkanarak hijyenik hale getirilebilmektedir.

    ic camasir yikama
  • Ekim 17, 2022

    Hassas iç çamaşırları yıkanırken, diğer kıyafetlerin temizlenmesi sırasında tercih edilen yöntemler kullanılmamalıdır. İç çamaşırı temizlikleri, kişisel sağlık açısından oldukça büyük önem arz ederken her çamaşırın kendine has yıkama tekniğinin olduğu unutulmamalıdır. Bu konuda özellikle kadınlar “Hassas çamaşırları yıkamanın en iyi yolu nedir?” sorusuyla karşı karşıya kalabilmektedir.

    hassas iç çamaşır
  • Ekim 17, 2022

    İç çamaşırı seçerken kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ürünün sadece göze hitap etmesi noktası ile tercih yapmaktadır. Oysaki kullanıcıların iç çamaşırı seçerken oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. Özellikle dantelli iç çamaşırı seçimi kullanıcılar açısından kritiktir.

    dantelli camasir
  • Ekim 20, 2022

    Moda dünyasına farklılık katan giyim ürünlerinden biri olan büstiyer, ceket ya da abiye gibi kıyafetlerin altına giyilen oldukça şık giysiler olarak tanımlanabilmektedir. Peki büstiyer nedir? Nasıl kullanılır? Genellikle işlemeli kumaştan yapılırken askılı veya askısız şekilde olabilmektedir. Sütyen olarak kullanılabilir olmasının yanı sıra korse olarak da işlevini tamamlamaktadır. Günlük kullanım için çok uygun olmasa da özel günlerin vazgeçilmez giysilerinden biri olarak tercih edilmektedir. Özellikle düğünler, davetler veya organizasyonlar kullanımı için ideal yerler arasında gösterilmektedir.

    bustiyer
  • Ekim 10, 2022

    İç çamaşırı, vücudun en hassas bölgeleri arasında yer alan genital organlara doğrudan temas etmektedir. Bu nedenle doğru kumaş seçimi ve hijyen kurallarına uyum gösterilmesi, sağlık açısından büyük bir önem taşımaktadır. Aynı iç çamaşırını uzun süre giymek, kişilerde hem psikolojik hem de fizyolojik sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

    pamuklu,ic,giyim
  • Ekim 10, 2022

    Tayt giymek, son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve iş hayatına da dahil olması ile giderek yaygınlaşan bir moda akımı haline gelmiştir. Elastik yapısı ve her tarza uygun modelleri ile taytlar, günlük yaşamda konfor ve şıklığı bir arada sunan giyim ürünleridir. Ancak taytlar, vücudu tamamen saran yapısı nedeni ile çamaşır izini belli edebilmektedir. Bu nedenle birçok kişi, tayt ile uyumlu olan iç çamaşırı modellerini araştırmaktadır.

    tayt,ic camasir
  • Ekim 10, 2022

    Bayanlar için iç giyim kombinleri, kişilerin psikolojik açıdan bakımlı ve özgüvenli hissetmelerini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle iç çamaşırları görünmese dahi, uyumlu ve şık hissettirmelerinin psikolojik olarak olumlu etkileri bulunmaktadır. Kadın iç giyim sektörü, çok sayıda farklı ürün çeşidini barındırmaktadır. Çoğu kişi rahat iç giyim ürünlerini tercih etse de günümüzde hem estetik hem de sağlık açısından uygun iç giyim ürünlerinin satın alınması mümkün olmaktadır.

    kadin,ic,camasir
  • Ekim 10, 2022

    Doğru iç çamaşırı seçimi yapmak için dikkat edilmesi gereken ilk unsur, her zaman için kumaş tercihidir. “İç giyimlerde hangi kumaş tercih edilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek seçenekler ise şu şekilde açıklanabilmektedir...

    kumas
  • Ekim 07, 2022

    En iyi iç çamaşırı tercihi, kişilerin kendilerini en rahat ve şık hissettikleri ürünlerden oluşmalıdır. Vücudun en hassas bölgeleri arasında yer alan genital bölgeye doğrudan temas eden çamaşırlar, birçok farklı işleve sahiptir.

    atlet,giyim
  • Ekim 07, 2022

    İç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gereken ilk detay, her zaman için uygun kumaş seçimi olmalıdır. Uzman jinekolog, ürolog ve dermatologlar iç çamaşırı için en uygun kumaşın, pamuklu kumaşlar olduğunu belirtmektedir.

    pamuklu,giyim
  • Ekim 06, 2022

    Dilimizdeki karşılığı göğüs desteği olan sütyenler, günlük yaşamda kullanılan temel giyim parçaları arasında yer almaktadır. Günümüzde sütyenler, birçok farklı işleve sahip olarak tasarlanmakta ve üretilmektedir.

    sutyen
  • Ekim 05, 2022

    Yarım atlet, genç kızların kullandıkları ilk sütyen modeli olmaktadır. Kız çocuk atlet giymek yerine sütyen kullanmaya başlaması gerektiğini düşündüğünde uygun bir yarım atlet seçimi yapılması gerekecektir. Bu sayede hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan ihtiyaç duyulan destek sağlanmış olacaktır.

    yarım,atlet
  • Ekim 05, 2022

    İnce pamuk ipliğinden üretilen atletler, her yaş grubundan ve cinsiyetten insan için önemli bir iç giyim parçasıdır. Birçok kişi, yetişkin hayatında atlet giymeyi bırakmaktadır. Ancak atlet giymek, düşünülenden daha yararlı bir alışkanlıktır.

    atlet,giymek
  • Ekim 05, 2022

    Siyah kıyafetler, diğer koyu kıyafetlere göre çok daha özenli bir şekilde kullanılmalıdır. Çünkü siyah çamaşırlar, diğer renklere oranla çok daha hızlı şekilde solmaktadır. Bu durum ise ton uyumsuzlukları, kıyafetlerin eski görünmesi ve istenen şıklığın elde edilememesine neden olmaktadır.

    siyahlar
  • Ağustos 10, 2022

    İç çamaşırı seçimlerinin koşullara ve mevsimlere uygun olması gerekir. Özellikle yaz aylarında vücut daha fazla terlediğinden iç çamaşırının önemi daha da artmaktadır. Genital bölgeleri koruyan iç çamaşırları yaz aylarında terleme ile birlikte bakteri oluşumuna daha fazla yatkın olduğundan vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. “Yaz aylarında hangi tür iç çamaşırı tercih edilir?” sorusunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. 

    Yaz aylarında iç çamaşır tercihi
  • Ağustos 10, 2022

    Farklı yaş grupları için iç çamaşırlarının özellik ve önemi değişir. Ergenlik döneminin başlarında kız çocuklarının göğüs gelişimini destekleyecek iç giyim ürünleri tercih edilmelidir. Kaliteli kız çocuk büstiyerleri göğüs gelişiminin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlarken aynı zamanda bireyi yetişkinliğe hazırlamaktadır. Sade, renkli ve desenli pek çok modele sahip olan büstiyerlerin belirli kriterlere sahip olması gerekir. Ebeveynlerin merak ettiği “Kız çocuk büstiyer seçimi nasıl yapılmalı?” sorusunun cevabını bu yazıda veriyoruz. 

    kız çocuğu için büstiyer seçimi
  • Ağustos 10, 2022

    İç çamaşırları kadınların kombinlerini desteklemekte ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktadır. Vücuttaki teri emen ve böylelikle hastalık riskini azaltan iç çamaşırları, aynı zamanda bakteri yayılımını da engellemektedir. Bu önemli görevleri üstlenen iç çamaşırlarının belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekmektedir. “Kadınlar her gün iç çamaşırlarını değiştirmeli mi?” sorusunun cevabını sizler için derledik. 

    iç çamaşır ve sağlık
  • Ağustos 10, 2022

    Kadınların eşleri ile hayatlarını birleştirdikleri mutlu günlerinde gelinlik seçimi sonrasında akıllarına takılan sorulardan bir diğeri iç çamaşırı seçimidir. Farklı model ve renklere sahip yüzlerce ürün yelpazesine sahip olan iç çamaşırlarının gelinlik ile uyumlu olması çok önemlidir. Kuşkusuz ki gelinlerin tamamı, mutlu günlerinde kusursuz olmayı istemektedir. Bu yazımızda “Gelinliğin altına iç çamaşırı ne giyilir?” sorusunun cevabını paylaşıyoruz. 

    gelinlik ve iç çamaşırı
  • Ağustos 10, 2022

    Direkt cilt ile temas eden ve sağlık açısından pek çok yararı bulunan iç çamaşırlarını seçerken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu seçimler sırasında iç çamaşırın kalitesi, modeli ve üretildiği kumaşı önemli iken aynı zamanda vücuda tam olarak uyum göstermesi gerekmektedir. Dar iç çamaşırı giymenin bayanlar ve erkekler üzerinde bazı zararlı etkileri olabilmektedir. “Dar iç çamaşırı giymenin zararları nelerdir?” sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

    iç çamaşır ve sağlık
  • Ağustos 08, 2022

    Terleme her insanda görülen normal ve sağlıklı bir durumdur. Fakat vücudun bu sağlıklı tepkisi bazı durumlarda ortaya kötü görüntüler çıkarabilir ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Yanlış iç giyim ürünlerinin kullanılması da terin diğer insanlar tarafından fark edilmesine ve kötü kokuların ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu günlerde veya yoğun iş temposunda çalışıldığında “Ter emen atlet var mıdır?” sorusu sıkça yöneltilmektedir.

    atletler
  • Ağustos 08, 2022

    Sütyen, kadınlarda göğüs sağlığını koruyan ve aynı zamanda görünümü güzelleştiren iç giyim ürünlerindendir. Gizli kahraman olarak da bilinen sütyen, doğru seçildiğinde basit giysileri dahi ihtişamlı göstermektedir. İlk sütyen seçimi ile başlayan süreçte doğru ürünlere yönelmek gün boyu rahat etmenizi ve aynı zamanda daha iyi bir görünüme sahip olmanızı sağlamaktadır. “Sütyen seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” yazımızda önemli noktaları derledik.

    sütyen seçimi
  • Ağustos 08, 2022

    Sütyen, kadınlarda göğüs sağlığını koruyan ve aynı zamanda görünümü güzelleştiren iç giyim ürünlerindendir. Gizli kahraman olarak da bilinen sütyen, doğru seçildiğinde basit giysileri dahi ihtişamlı göstermektedir. İlk sütyen seçimi ile başlayan süreçte doğru ürünlere yönelmek gün boyu rahat etmenizi ve aynı zamanda daha iyi bir görünüme sahip olmanızı sağlamaktadır. “Sütyen seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” yazımızda önemli noktaları derledik.

    sütyen seçimi
  • Ağustos 08, 2022

    İç çamaşırları direkt cilt ile temas ettiğinden bakteri oluşumu tehlikesi barındırır. Bu yüzden düzenli olarak doğru şekilde yıkanmaları gerekir. İç çamaşırlarını etkili şekilde temizlemek ve olası enfeksiyonları önlemek için gözle görülmeyecek derecede olan bakterilerden arındırılması çok önemlidir.

    iç çamaşır ve sağlık
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı